Spát s dítětem v manželské posteli?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.11.24 10:15

Spat s ditetem v manzelske posteli?

Mam 18ti mesicni holcicku a temer od narozeni s ni spim v posteli, vyhovuje nam to tak. Ale od narozeni porad od nekoho posloucham, jak je to spatne, napred od lekaru v porodnici, ze ji zalehnu, ze ma spat na tvrde matraci, potom od rodiny, jak je to spatne, ze bude nesamostatna, ze je to spatne pro jeji vyvoj, ted ze ji z postele nedostanu. Vlastne ji z postele dostavat nechci, nevadilo by mi kdyby se mnou takto usinala jeste hodne dlouho. Kdyz nekde reknu, ze spim s 18ti mesicnim batoletem v posteli tak si pomalu klepe na celo, v dnesni dobe. Vazne tomu nerozumim, kazdy na tom hleda jen nejake chyby, v posledni dobe uz i manzel ma nejake pripominky. Je to vazne tak nenormalni, nebo spatne spat s malym ditetem v manzelske posteli?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21968
13.11.24 10:19

Do společného spaní rodičů a dětí nemá co mluvit nikdo jiný než ti, jichž se to týká - dítě a rodiče.

Jinak řečeno - není nic divného, že spíte společně (to často spávají s rodiči i mnohem starší děti)… ale musí to vyhovovat VŠEM stranám. Takže pokud v té posteli spíte všichni tři a manželovi to vyhovovat přestává, holt je načase se o tom vážně pobavit a hledat jiné uspořádání, tj. přestěhovat buď manžela třeba do obýváku, dítě do své postýlky nebo tebe s dítětem třeba do pokojíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 10:20

Vždyť tady na epipi spi dětmi snad úplně každý. Kolikrát mi přijde že až do dospělosti. :mrgreen: :mrgreen: takže, proč to řešíš? Když někde, řeknu, že společný spaní nefunguje a nefungovalo jsem spíš já za exota a nezodpovědného rodiče. Co trápí dítě samotou. Co bych měla dělat když to takhle potřebuje? Nic. Prostě semnou nespi. S tebou spi a co?

• Citovat
  • Upravit
13609
13.11.24 10:21

Syn s námi spí ve svých 3,5 letech. Ted na dovolené chtěl usínat v postýlce pro něj, ale v 11 se stejně sebral a šel k nám.
Ale už se přestáváme vejít, takže tuším ze brzy půjde do svoji postýlky.
Co na to kdo říká je mi zcela upřímně volne. Malý je jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16146
13.11.24 10:22
@Anonymní píše: Více

Taky jsem chtěla udržet syna postýlce. Po pár měsících bylo jednodušší ho mít pak během noci už u nás - skrz kojení a zatím ho tam ještě stále máme (má 2 roky a 2 měsíce). Ale už má nachystanou postel v pokoji, tak ho brzy chceme přesunout do svého :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
13.11.24 10:23

Taky syn spí s námi ( 20 měsíců) nevadí to mě ani manželovi, malý je jen jednou a je poslední, tak si to chceme užívat co nejdéle :nevim:
A co si myslí okolí je mi úplně jedno, i když musím říct, že se nad tím nikdo nepozastavil :nevim:
Malý problém nastává když jsme v nemocnici, některým sestrám vadí, že ho mám u sebe v posteli, nicméně jim vždy říkám, že násilím ho ode mě asi trhat nebudou že a nechám si ho u sebe dál..teď pojedeme znovu na kontrolní dvoudenní, tak jsem zvědavá, zda si do třetice zase budeme vyrikavat co a jak, nebo si nás budou pamatovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16146
13.11.24 10:26

@KáťaKašpi Zatím je to jednodušší na uspávání :mrgreen: Někdy je to na mě, někdy na manželovi, záleží, kdo má jakou směnu a je večer doma. Když jsme oba, chodí s ním táta ;) Jinak když přijde manžel po noční, tak když je syn odkopaný, přikryje ho, dá mu pusu a usne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
13.11.24 10:33

@Dahlia0409 malý večer zásadně tatínka a ráno zase mě, v noci usina u tatky, během noci se nějakým způsobem dostane přes nás oba na druhou stranu ke mě a spí do rána, výhoda je, že může lézt jak chce, máme postel od zdi ke zdi, takže nemá kam zapadnout..
A ty rána, když otevře očka, přeleze mezi nás, každého jednou rukou chytí za hlavu a přitáhne si nás k sobě a dostane pusinku na tvářičky.. :srdce: to je k nezaplacení :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16146
13.11.24 10:37
@KáťaKašpi píše: Více

U nás spí uprostřed, takže nikam neleze :lol: Ale jinak je to hezký, ty očka ráno :lol: Nebo naopak to usínání večer :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.11.24 10:38

Je to přesně naopak. Když dítěti v tomto věku poskytneš pocit bezpečí a jistoty, bude později mnohem samostatnější a sebevědomější ;) A nevím, proč někomu vykládáš, jak doma spíte. K nám chodí občas ještě i skoro 10 letá dcera a do cca 8 let tam spala každou noc (tedy usíná od 2 let ve své posteli, ale kolem 2-4 chodí čůrat, tak se pak přesouvala k nám). Nevidím na tom vůbec nic špatného, naopak. Teď už s láskou vzpomínám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
13.11.24 10:40

@Dahlia0409 my se v noci s mužem rádi srážíme zadkama a nohama k sobě :lol:,takže malý je na straně buď u muže, nebo u mě a mezi nás si vleze až ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 10:43

Dcera se mnou spávala do 8 let. Teď má svou postel přiraženou u naší postele. Usíná se mnou na manželské a pak ji překulím do její. Ráno po probuzení se zas překulí se za mnou potulit. Teď je jí 9 let.

• Citovat
  • Upravit
16146
13.11.24 10:46
@KáťaKašpi píše: Více

Tak u nás je mezi, už jen skrz to, že máme postel v prostoru a obecně :D Já bych třeba nemohla spát uprostřed :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1377
13.11.24 10:47

Taky jsem spala, s oběma. Dceři bude 7 a už spí sama v pokojíčku, a občas příjde. Synovi bude 5 a spíš občas se mnou, občas sám. Miluju to. Dopřávám si jejich blízkost a že mě potřebují :srdce: dělej to dle sebe, každýmu je do toho kulo. Tvoje dítě, Tvoje věc. A navíc, je to batolátko, neumím si představit, že by spalo jinde než s námi.
A neboj se, do 18 fakt s Tebou spát nebude. Každé dítě má svůj čas a až dozraje - odpadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
13.11.24 10:54

Mám v posteli 5 letyho syna, vedle postele v dětské posteli tříletou dceru. Manžel spí v pokojíčku se 7 letou dcerou. A je nám úplně jedno kdo si co myslí a říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí