Spaní s mimi v posteli

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.10.24 17:04

Spaní s mimi v posteli

Nechci tady rozjíždět nějakou kontroverzní diskuzi… jen se chci objektivně zeptat, proč je vás tolik, co spíte s miminkem v posteli? U větších dětí to už vůbec nechápu, ale u těch miminek asi taky ne… jsem aktuálně těhotná, za pár týdnů nás to čeká, ale stále mě nepřepadla touha plánovat spaní s mimi ve společné posteli, natož s manželem oba dohromady :nevim: Vlastně se nepřikláním ani k postýlce v ložnici, chci ze začátku zkusit odbíhat vedle do pokojíku, ale to třeba přehodnotím, ale to společné spaní… :zed: U kamarádek jsem vypozorovala, že jich to tak většina má, i tady v diskuzích to často vyplývá z jiných témat, že matky mají děti přilepené na prsou málem celou noc, tak nevím, co si o tom myslet. I z pohledu partnerů by mě to zajímalo, protože to je podle totální narušení intimity a nějakého společného času, ne? Chápu, že to po porodu asi nikdo nedělá jako králíci, ale přeci jen, občas se to chce pověnovat i těmhle záležitostem, ne? :oops:
Ale přísahám, myslím ten dotaz v dobrém, opravdu mě ta druhá strana zajímá… :kytka: Díky. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2000
23.10.24 17:06

Napiš sem až budeš v šestinedělí :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16146
23.10.24 17:08

Taky jsem měla postýlku a do postele dítě max přes den. Haha, fakt bylo jednodušší večer lehnout a spát v klidu do rána. Když se dítě vzbudilo, jen jsem střídala strany a prsa na kojení, nemusela jsem právě nikam běhat :pankac:

Syn byl mezi mnou a manželem, rozhodně nikdo nechodil spát jinam :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
23.10.24 17:08

Napiš až porodis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.24 17:12

Poznámky „počkej až porodíš“ apod. si prosím nechte, prosila jsem vás o konstruktivní vysvětlení, proč to tak děláte a jak víceméně řešíte váš „noční“ vztah s partnerem - vy si to jinak, než těmihle poznámkami, obhájit neumíte?

díky :)

• Citovat
  • Upravit
8994
23.10.24 17:12

Je přirozené, že spí mládě u matky. To dítě u matky chce být, je mu u ní dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.24 17:13

@Serpentini no ale my jsme lidi a ne zvířata - na co se tedy dělají postýlky? zvířata taky rodí v lese a snědí po sobě placentu, to taky asi dělat nebudu :lol:

• Citovat
  • Upravit
15033
23.10.24 17:14

Zatím můžeš pouze teoretizovat.. Pro mě bylo naprosto přirozené mít miminko pořád u sebe, tak mi velel matesky instinkt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
23.10.24 17:14
@Anonymní píše: Více

Proč by si to měl někdo obhajovat? Kontaktní rodičovství je pro dítě prospěšné. Noční vztah máme před spaním nebo během dne, během spánku by to jaksi nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
23.10.24 17:16

Já se tě zeptam jinak..

Proč ty spíš s manželem/partnerem v jedné posteli, v jedné ložnici? A nemyslím teď sex. Proste proč mate společnou postel a ne každý svoji postel ve své ložnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
23.10.24 17:17

Postýlky se dělají pro matky, které to cítí jako ty a spaní s dítětem jim z nějakého důvodu nevyhovuje. Což je v pořádku, každý jsme jiný. Kolik ti je, že se tak hloupě ptáš proč se dělají postýlky? A představ si, že i lidi mají různé pudy, třeba sexuální, potřebu množení alias biologické hodiny u žen, potřebu chránit mláďata alias mateřskou lásku, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16146
23.10.24 17:18

Normálně, jsme rodina, tak jsme společně :nevim: Holt vyhrálo pohodlí pro mě, že jsem nemusela pořád někam běhat a vstávat, i když byla postýlka vedle postele. Tam byl syn stejně jen na noc, takže byla časem zbytečná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
23.10.24 17:18

Napiš později, kojim 13m mimčo i 6× za noc, fakt bych nikam neběhala…máme s manželem každý jedno dítě a neboj, na sex a povídání se sejdeme :-) ty potřebuješ chlapa v posteli a miminko má být šťastný nekde samotny v pokoji, ani petileta v něm nechce spát a bojí se tmy…máme v domě dost velkých pokojů, abychom si to flexibilně uzpůsobili celé rodině :-) a Ty umíš souložit jen v ložnici? To budeš v životě s dítětem ze všeho vykolejená…doporučuju trochu flexibility :-)

Příspěvek upraven 23.10.24 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
23.10.24 17:19

A ty umíš souložit jen v noci v posteli?
Počkej až budeš nevyspala a budeš běhat tam i zpět někam do pokojíčku xx krát za noc. Dělá se to protože je to daleko pohodlnější a děti líp spí když cítí mámu. Až porodis pochopis.

Příspěvek upraven 23.10.24 v 17:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
23.10.24 17:20
@TeeeT píše: Více

Přesně! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek