Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taky jsem byla před porodem rozhodnutá, že dítě bude spát ve vlastní postýlce. Pak přišlo nespavé období, kdy se malá budila po hodině a trvalo vždy další půl hodinu až hodinu, než jsem jí uspala natolik, abych jí mohla odložit do postýlky. Snažila jsem se postýlku udržet co to šlo, ale v zájmu zachování mého vlastního zdraví jsem malou musela přendat do postele. V posteli jsem za 5 minut nakojila a obě jsme spokojeně spaly.
Příspěvek upraven 24.10.24 v 10:53
@Teik310 píše: Více
nesouhlasím, když si přečteš i její další příspěvky, její podton je zcela jasný…Už na začátku diskuze se psalo a to vícekrát že jsou děti takové a makové, některé kontakt potřebují, některé ne a jsou tací rodičové, co mají dítka v pokojíčcích a tací co je mají v posteli…a že zakladatelka bude muset počkat a zjistit, jaké dítko a jaký rodič nakonec bude. Není nutné útočit na ty, co to mají „nějak“ když já to mám jinak…
@Anonymní píše: Více
A ty se za to stydis, ze to pises anonymne? Nebo mas strach, ze kdyz to napises pod nickem, tak ti zeny touzici po navodu, jak na to, zahlti postu?
@Hibou píše: Více
V podstatě ano. Jsem menšina a v tomhle případě terč. Fungovalo to jinak a pro spoustou žen je nepřípustné aby dítě spalo jinde než s rodičem. Takže jo. Nechci psát pod nikem. Nechci mít nablikano ve zvonečku a chci mít možnost se k tématu nevracet.
Už jsem psala jednou ze jsme všude divná.
Je to pohodlnější pro mě i pro dítě a je mnohem menší šance, že se úplně probudí a nebude vůbec žádný odpocinek. Já byla po porodu docela bolavá a vstávat každé dvě hodiny jsem vydržela první noc, pak už ne. Jak píší holky nademnou, v polospanku jsem nakojila, případně prebalila a spalo se dal.
Teď je malému 19 měsíců a spí s námi stále, hlavně teda s taťkou jsou spací parťáci. Večer usne ve své postýlce, my máme čas pro sebe s mužem a když jdeme spát, bereme ho k sobě automaticky, teda já bych ho už klidně nechala spát v jeho, ale muž s ním tráví kvůli práci tak málo času, že ho chce mít u sebe i v noci. Malej si na něj hodí nohy, přituli cumaky a chrni celou noc. Já už navrhovala že ho prendame, ale muž argumentuje, že malej je jen jednou a je poslední, takže si to chce užívat dokud to jen půjde. Takže ať si to užívá a já mám v noci klid a vyspím se ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Na to musíš mít asi parametry hořejšku ![]()
@Keyllah píše: Více
Ne, to není moje zásluha. Čarovat neumím a na sílu nic nedělám. Možnosti i zkoušení bylo a vyšlo z toho to co, vyšlo. Ono i to společný spaní se nejdřív vyzkouší než se dojde k nějakému závěru.
@andelka83 píše: Více
Stejně ani tak, malý, nebo velký prsa, dělala bych to stejně ![]()
@Anonymní píše: Více
Pokud Tvému dítěti spíš vyhovuje spát odděleně s nechtělo být ve vašem kontaktu, je to jeho nastavení a těžko to budeš měnit.
Nevím proč by jsi měla být něčí terč a být divná.
Předpokládám, že dítě u toho nebrečelo hodiny, že chce mámu, nemělo noční děsy, že máma ….
Myslím, že je důležité, aby ta cesta kterou rodina zvolí vyhovovala všem.
Dětí kterým vyhovuje spát mimo lože rodičů bude asi méně. Ale jsou takové. Jako stejně jsou děti ( jako to moje ), které to má hozené v druhém extrému. A taky s tím nic neuděláš
.
Ještě tedy dodám, že upozorňování na nové příspěvky v diskuzi si můžeš vypnout k dané diskuzi a pak ti tam nic nesvítí.
( to jen pro to že to nemusíš psát jako anonym příště ).
Příspěvek upraven 24.10.24 v 11:13
@Dahlia0409 píše: Více
Ono je to i pohodlnější, moct točit dítě. Ale když je potřeba a chce se, jde to někdy i tak.
Ty jo, já jsem ale už fakt ráda, že kojící kariéra je za mnou. Mnohé se měnilo časem. Po prvních dvou jsem byla přesvědčená, že nejsem typ na dlouhodobé kojení a max 1-1,5 roku je ideal. Nejmladší mi ukázalo, že jak jsem stará ( bylo mi skoro 36) tak jsem naivní. A nejmladší se vesele kojil do 3 let. ![]()
@andelka83 píše: Více
Tak to jsem byla ráda, ze bylo nějakých 14 měsíců. Bohatě stačilo. Déle fakt ne ![]()
@andelka83 Já to dělala jak kdy, jaké období a kdy mi co víc vyhovovalo. Takže tak i tak
Nejdyl jsem v noci 3,5 roku, ale to je jiná diskuze.
@Dahlia0409 Ono hodně záleží i na konkrétním dítěti, jak to má. Ty 2 poslední jsem nechala dle nich a oba se dostavili samostatně ve 3,5 letech. Naprosto v pohodě, bez zcén. Ale to má každý nějak nastavené a super pokud se dohodne dítě i rodič ![]()
@kocourGarfield píše: Více
Já to taky neměla ráda. Byla jsem u rodičů v ložnici do 8 let. Pak mi udělali pokoj a u
už mě nikdo neviděl. A pokud jsem jo musela, nemohla jsem spát. I když jsem byla nemocná spát jsem chodila do pokojíčku.
Dceři jsou 2 a ráda se zavře do svého a hraje si sama. ![]()