3letý syn chodí pozdě spát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.11.24 13:41

3letý syn chodí pozdě spát

Ahoj holky mám doma 3 a pul ročního syna po celou dobu chodil spát normálně ted poslední dobu chodí spát až k ránu je to hruza nevíte co by mohlo pomoct? vstava kolem pul 4 odpoledne a jde spát až rano klidně i ve 4 nevím jak mu mám přehodit spánek zpátky do normálu. jsem s toho moc smutná

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6021
13.11.24 13:44

V kolik vstává ráno? Po obědě ho nedávej spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
13.11.24 13:45

Zrušila bych odpolední spánek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 13:46

Někdy se stane kolem 11 hodiny klidně vstava i hodně pozdě třeba i ve 14:00 neda se ho vzbudit.

• Citovat
  • Upravit
Ounou
13.11.24 13:55

V kolik je to „chodil spát normálně“? Jinak jestli spí mon. do 11, a pak si jde lehnout ještě po obědě, tak se nedivím usínaní ve čtyři ráno. Zruš odpolední spánek a buď ho dřív. Kdy vůbec stačíte něco podnikat, když de facto prospí skoro celou dobu, kdy je teď venku světlo?

Kdy nastala změna? Zničeho nic?

• Citovat
  • Upravit
33325
13.11.24 13:56
@Anonymní píše: Více

Jak že se nedá vzbudit? Normálně ho dej večer spát, a nenech ho spát ve dne. Jak jinak bys to chtěla udělat? Kdo s ním je tedy v noci vzhůru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
13.11.24 14:01

@arinecka nezazilas, ze by se tve dite nedalo vzbudit? Ja to treba od syna znam, mluvis na nej, zatrepes s nim, v mistnosti delas hluk a nic, on si dal spi jako spalek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
13.11.24 14:04

Já když děti zvlčily a chodily spát bůh ví kdy, začala jsem spánek upravovat postupně. Po půl hodině. Začala jsem je budit o půl hodiny dříve, to už mají tvrdý spánek za sebou. A večer se šlo spát taky dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
13.11.24 14:37
@Modesta píše: Více

Přesně, po půlhodinách upravovat.. Postupně, dát tomu třeba měsíc. Tohle je extrém, okamžitě bych se do toho pustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
13.11.24 15:01

Jako troll dobrý.

Dej ho do školky, běž do práce a ve školce určitě nebude vstávat v 11.00 :)

• Citovat
  • Upravit
2666
13.11.24 15:11

Hodně špatný návyk, otočilo se mu spaní. Ráno v 8 bych ho nekompromisně vzbudila a držela do večera. Večer prvních pár dnů, než se to zcela srovná, bych dala spát klidně už v 6, stejně bude grogy a bude to potřebovat.
Vyhni se polednímu spánku a prostě mu ten spací rytmus vrať zpátky. Ono je to nutné i pro jeho zdraví a vývoj! V noci se v těle tvoří nejvíc melatoninu. Díky tomu se ale nejčastěji mezi půlnocí a druhou hodinou ranní uvolňuje růstový hormon somatotropin. Jestliže ti dítě spí víceméně přes den a v noci nic, jeho veškeré biochemické procesy v těle nefungují, jak by měly. Udělej s tím něco hodně rychle, v zájmu svého dítěte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 15:42
@Sunlight515 píše: Více

Jako v tom vrácení máš pravdu, ale vzbudila, držela, dala spát…jak se to dělá 😀? Moje dítě když spát nechce tak násilím ho neprinutim, to bych ho musela privazat k posteli aby nezdrhal. Jinak se se mnou klidně porve. Když ho budu budit úplně mimo dobu kdy je vyspany, bude brečet a usínat ať s ním budu dělat cokoli. Stejně tak když bych ho chtěla držet, usne mi klidně při jídle. Nebo na zemi. Kdekoliv.

Já bych budila postupně v určitý čas, třeba aby těch 11 teda aspoň nepretahoval nikdy, pak o půl hodiny dřív…a podle toho jak bude dřív unavený tak dávat dřív spát. Z denního spánku budit jak to nejdřív jde no. To zas moc neznám, můj dvouletý už spí sotva hodinu přes den.

• Citovat
  • Upravit
76159
13.11.24 15:54
@kocourGarfield píše: Více

přesně, hned mě napadlo, že je to trollík,
i když - v azyláku také matky chrápou celé dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33325
13.11.24 16:31
@Ernais píše: Více

Tak jasně, když chce dítě spát, tak spí a nevzbudí ho každý zvuk. Ale že by nešel vůbec vzbudit a spal celý den? To ceý den nikam nemusej? Nevěřím tomu, někdo se zas jen nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4331
14.11.24 09:51

Ja verim ze se to muze stat, staci nejaka nemoc, kdy clovek problije celou noc a pak cely den vystavenej prospi a hned to ma otoceny…
dve moznosti, bud upravovat postupne, nebo natvrdo najednou s tim ze to bude chvili bolet, takhle se zit neda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí