Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Jančazrzka píše:
@unuděná
Protože pláče… že ho bolí buď bříško nebo má problém s tím co jím.
A myslí si že se to UM srovná…a já nevím nemám s tím zkušenosti. nechci mu to dávat když to není nutný ale pokud by mu to pomohlo tak nejsem proti.
Tak koliky ale mají i děti na UM
Předpokládám, že nějaké protiprdíkové kapky a probiotika mu dáváš, stejně nezbyde, než tohle období vydržet. Nebo zkoušej, co mu nedělá na to bříško dobře (z tvého jídla). Přibírá normálně?
@unuděná
Přibírá víc že dost… brečí ikdyž nestihnu nic sníst, takže asi nezjistim co mu přesně dělá špatně. musim počkat na šestý měsíc snad se umoudři!!!
@Jančazrzka generace našich rodičů holt k tomu kojení nemá vztah, vše, co dítě trápilo, se řešilo sunarem, který děcko pěkně zaspuntoval, a bylo. moje máma se třeba zděsila, že plánuju kojit víc jak rok, že přece půl rok stačí a pak dát um. Protože tahat s sebou všude termosku a lahvičky oproti prsu je asi jednodušší nebo co ![]()
Holky, dá se po císaři rozjet laktace s tím, že si rovnou koupíte odsávačku, když víte, že porod nejspíš bude předčasný a císař? (zkušenosti a anmnéza)
pamatju si jak jsem po porodu odstříkávala mléko s pomocí dvěma prsty, bylo z toho nula nic ![]()
kdybych si už thdy v porodnii pustila na 20 minut odsávačku, myslím, že by se mi to mohlo krásně rozjet a přečkali bychom ty týdny v porodnici..
nebo bych mohla na té odsávačce zůstat…(nevím na kolik obyčená el odsávačka dovede udržet laktci a jak dlouho, ale snad ano.. mě se ztrácelo mléko asi po 3 měsících, ovšem odsávala jsem po 2 hodinách, a pak už jsem měla i v noc 5 hodin plného spánku, což mi pětně přijde málo a důvod, proč se to stalo. to jsem tehdy netušila ![]()
@Anonymní píše:
Holky, dá se po císaři rozjet laktace s tím, že si rovnou koupíte odsávačku, když víte, že porod nejspíš bude předčasný a císař? (zkušenosti a anmnéza)pamatju si jak jsem po porodu odstříkávala mléko s pomocí dvěma prsty, bylo z toho nula nic
kdybych si už thdy v porodnii pustila na 20 minut odsávačku, myslím, že by se mi to mohlo krásně rozjet a přečkali bychom ty týdny v porodnici..
nebo bych mohla na té odsávačce zůstat…(nevím na kolik obyčená el odsávačka dovede udržet laktci a jak dlouho, ale snad ano.. mě se ztrácelo mléko asi po 3 měsících, ovšem odsávala jsem po 2 hodinách, a pak už jsem měla i v noc 5 hodin plného spánku, což mi pětně přijde málo a důvod, proč se to stalo. to jsem tehdy netušila
Myslím, že v dnešní době dokáže odsávačku do druhého dne chlap sehnat, kdyby bylo potřeba.
Nestahovala bych kalhoty, když brod je ještě daleko.
Pokud by nastal císař, považuju za důležitější procpat se na nadstandart a vydupat si dítě u tebe, nebo aspoň časté vožení na kojení (často se vymlouvají, že nemají čas), a aby ho nepřikmovali bez tvého vědomí.
Tak hlavně v každé porodnici je odsávačka na půjčení…tak nevím proč ti s tím nějak nepomohli…je pro ně lehčí miminku stříknout do krka mlíko sunar at mají klid a dítě spí. a nebrečí a nemusí se ani chodit tobě pomoct.
![]()