Kdy přejít na UM

21.9.20 08:38

Kdy přejít na UM

Ahoj holky, malej mi docela dost brečí… já si myslím, že mám jen tak umrčeny dítě :lol:,ale ostatní do mě pořád klavíruji, že mu mám dát UM, že se zklidní a nebude tolik brečet. Myslí si, že má kolíky jen, ale já vím, že brečí i protože se nudí nebo že chce pochovat atd. Já mám mlíka dost tak mi to přijde zbytečný. Pediatrička mi to taky naznačovala, ale to bylo jen doporučení. Ale zase nechci aby se zbytečně trapil…chci se zeptat kdy byste přešli na UM vy? Hledala jsem na internetu a nic jsem nenašla na toto téma. Jen že přechází, když mají málo mlíka a nepřibírají, nebo že se jim dítě nepřísaje nebo jim u prsu brečí…ani jeden z těchto problémů mi nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35864
21.9.20 08:46

Jak je starý? Miminka breci když je něco trápí, jinak to říct neumí a nemusí to být hlad. Na okolí se vykašli a dělej jak to vyhovuje tobě a miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
21.9.20 08:53

Proč bys přecházela, když normalne kojis? Akorat by sis pridelala zbytečnou praci a náklady ;) a není ani vůbec jiste, ze po um nebude ty kolíky mit, akorat mu to ještě víc rozhodí režim stravování a trávení. Já si pamatuji, ze jsem krom kojení začala od nějaké chvíle dávat malému večer před spaním kaši, aby se jakoby najedl víc, a dokojila. Ale odkdy, to už nevim :think: ale plně jsem ho kojila nakonec dost dlouho, i s prikrmy jsme začali o hodně pozdeji, než se obecně doporučuje, protože je odmítal. A stačilo mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
21.9.20 08:54

Jak je staré dítko? Pokud máš dost mléka, tak bych na UM nepřecházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.20 08:54

Za dva dny má čtyři měsíce… ať brečí(ne moc samozřejmě) :lol:, ale ať ho netrapím něčím co můžu změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.9.20 09:01

Tak pokud nemas s kojenim problem, vubec bych prechod na UM neresila. Pokud je potreba, presne jak pises - kojeni se nedari, dite neprospiva, tak samozrejme v poradku, ale cpat do ditete umely prasek kdyz mas vlastni mliko? Pekna blbost. Mam 2 deti a UM jsme nepotrebovali nikdy. Tedy prvni ho mel jeden den, nez se mi rozjela laktace, narodil se driv a na zacatku to vazlo, jinak ne. A umrnceny byl taky vic nez dost. Jestli nebreci hlady, tak UM nic nevyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.20 09:25

Ale nesmysl, pokud normálně přibírá, není vůbec důvod dávat UM, v podstatě nikdy, natož ve 4m. Za chvilku můžeš pomalu začít s příkrmy, tak to zase bude trošku jiné. Pokud nemáš pocit, že pláče hlady, tak fakt žádné UM nedávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
21.9.20 09:36

A máš pocit, že máte nějaký problém? Tohle většinou říkají tchýně, nejdřív že nekojíš, pak zase že už kojíš už moc dlouho :roll: nikdy jsem um nedávala ani u jednoho, nevidím důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.20 09:37

Děkuji…nebudu dávat nic… já mu musím stačit :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.20 09:39

@pikola No říkala mi to moje máma a teď s tím došel i přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
21.9.20 09:46
@Jančazrzka píše:

A co mají za problém? Tak bývají koliky, zuby, ono pořád bude nějaké období kdy děti prudí. Nebo tebe to otravuje? Není žádná doba kdy musíš přejít na Um. Jestli chceš kojit tak koj :nevim: um taky není nějaký zázrak co dítě vypne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.20 09:47
@Jančazrzka píše:

Tak se zeptej proč, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
21.9.20 09:50

Tohle dělá moje tchýně, že musí mít žízeň a kdy přestanu kojit aby si ho mohla vzít (manžel řekl do 5 let budu kojit :mrgreen: ) jestli chceš kojit tak to neřeš. Pokud teda sama nemáš pocit že s tím máte nějaký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.20 10:16

@unuděná
Protože pláče… že ho bolí buď bříško nebo má problém s tím co jím.
A myslí si že se to UM srovná…a já nevím nemám s tím zkušenosti. nechci mu to dávat když to není nutný ale pokud by mu to pomohlo tak nejsem proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.9.20 10:21
@Jančazrzka píše:
@unuděná
Protože pláče… že ho bolí buď bříško nebo má problém s tím co jím.
A myslí si že se to UM srovná…a já nevím nemám s tím zkušenosti. nechci mu to dávat když to není nutný ale pokud by mu to pomohlo tak nejsem proti.

Kojení je to nejlepší, co můžeš dítěti dát. Buď ráda, že vám bez problémů jde.

Zkus navrhnout příteli, aby se vzdal veškerých svých oblíbených jídel a místo toho pil nutridrinky z lékárny, a místo čerstvého ovoce ať polyká vitamínové tablety ;-). Protože to by byla podobná změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová