Kdy přestane slintat?

1361
5.12.14 14:13

Kdy přestane slintat ?!

Předem se omlouvám jestli jsem založila zbytečné téma, ale jiné podobné jsem nenašla.
Můj syn začal s úderem prvního zubu - tedy ve 4 měsících - slintat. Od té doby se neobejde bez „slintáku“ kolem krku. Jenže synovi už budou za 14 dní dva a je to stále stejné. Možná i horší. V létě a na podzim se to dalo, ale teď v zimě nic moc. Jdeme ven a za chvilku je zimní bunda na povrchu mokrá. Nehledě na to, že když jsme kdekoliv, tak ten slinták je pořád mokrý a nevypadá to nic moc. Spolu s rýmou má pořád mokrou pusu :? Zuby už má všechny. Nemáte s tím některá zkušenost? Jak dlouho slintala vaše dítka? Díky za odpovědi… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
5.12.14 14:16

Nepotěším tě. Je to asi týden, co jsem skoro pětiletému venku utírala pusu právě s „upozorněním“ neslintej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.14 14:23

@lazy_cat dokud mu nevyrostou všechny tesáky :mrgreen: jj, slinták je věrný pomocník :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
5.12.14 14:23

@lazy_cat nas maly prestal ve dvou letech, kdy vyrosly stolicky. Ted se zacinaji ozyvat petky tak zase slintat zacal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
5.12.14 14:27

@Emilie To jsi mě teda nepotěšila… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
5.12.14 14:28

@martina.se @petukab No jo holky, když on už má chrup komplet… :D Na zuby jsem to sváděla přesně do té doby, než mu vyrostl ten poslední. Od té doby už mě to akorát pekelně štve :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
5.12.14 14:29

A pediatra ok? netrapi ho reflux? moje deti take hodne slintaji, ale jen kdyz rostou zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
5.12.14 14:32

@lazy_cat my se na to taky ptali dokrotky a ona byla v klidu. Ze ji slintaji deti i v 10 letech, ale ti jsou mirne retardovani. Rikala ze mame byt v klidu ze to driv nebo pozdeji prejde. Vetsinou do tri let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
5.12.14 14:32

Malému je přes rok a taky ukrutně slintá - ale mudra nám řekla, že to také může být zkrácenou uzdičkou pod jazykem, se kterou se narodil a zatím jsme ji nenechali přestřihnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
5.12.14 14:33

@MarieOVMUC Pediatr ok - naposledy jsme tam byli v 18 měsících na kontrole a řekl že to je zubama, to ještě neměl ty poslední pětky. U zubařky jsme byli teď v září a ta na to taky nic neřekla…Akorát si pamatuju, že pediatr říkal, že má kratší tu uzdičku pod jazykem, tak že by to bylo tím? Reflux ne, nebo o něm aspoň nevím. Žádné problémy jinak nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
5.12.14 14:34

@SarkaLo Aha, tak že by fakt spojitost s tou uzdičkou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
5.12.14 14:39

Ja jsem to obema detem nechala prestrihnout hnedka v porodnici, je to milimetrova ranka, jen to stipne a myslim, ze mnohem mensi stres nez u batolete.. si nedokazu predstavit, ze by to ted detem delali.. to bych se z toho sla lecit.

u rymy se take slinta, zanet slinnych zlaz.. nic to asi nebude, nektere deti proste slintaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
5.12.14 14:41

Moje má dva roky a slintá jenom cíleně když něco oblizuje jinak ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.12.14 14:41
Jak dlouho slintala vaše dítka? Díky za odpovědi… :)

Do te doby, nez meli dost rozumu, aby si nechali vysvetlit, ze maji sliny polykat - a soucasne ale taky musi poslouchat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
5.12.14 14:50

@MarieOVMUC Mě dr řekla, že se uvidí, jak bude mluvit a podle toho by se to přestřihlo nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí