Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Předem se omlouvám jestli jsem založila zbytečné téma, ale jiné podobné jsem nenašla.
Můj syn začal s úderem prvního zubu - tedy ve 4 měsících - slintat. Od té doby se neobejde bez „slintáku“ kolem krku. Jenže synovi už budou za 14 dní dva a je to stále stejné. Možná i horší. V létě a na podzim se to dalo, ale teď v zimě nic moc. Jdeme ven a za chvilku je zimní bunda na povrchu mokrá. Nehledě na to, že když jsme kdekoliv, tak ten slinták je pořád mokrý a nevypadá to nic moc. Spolu s rýmou má pořád mokrou pusu
Zuby už má všechny. Nemáte s tím některá zkušenost? Jak dlouho slintala vaše dítka? Díky za odpovědi… ![]()
Nepotěším tě. Je to asi týden, co jsem skoro pětiletému venku utírala pusu právě s „upozorněním“ neslintej…
@lazy_cat dokud mu nevyrostou všechny tesáky
jj, slinták je věrný pomocník ![]()
@lazy_cat nas maly prestal ve dvou letech, kdy vyrosly stolicky. Ted se zacinaji ozyvat petky tak zase slintat zacal..
@martina.se @petukab No jo holky, když on už má chrup komplet…
Na zuby jsem to sváděla přesně do té doby, než mu vyrostl ten poslední. Od té doby už mě to akorát pekelně štve ![]()
A pediatra ok? netrapi ho reflux? moje deti take hodne slintaji, ale jen kdyz rostou zuby
@lazy_cat my se na to taky ptali dokrotky a ona byla v klidu. Ze ji slintaji deti i v 10 letech, ale ti jsou mirne retardovani. Rikala ze mame byt v klidu ze to driv nebo pozdeji prejde. Vetsinou do tri let..
Malému je přes rok a taky ukrutně slintá - ale mudra nám řekla, že to také může být zkrácenou uzdičkou pod jazykem, se kterou se narodil a zatím jsme ji nenechali přestřihnout…
@MarieOVMUC Pediatr ok - naposledy jsme tam byli v 18 měsících na kontrole a řekl že to je zubama, to ještě neměl ty poslední pětky. U zubařky jsme byli teď v září a ta na to taky nic neřekla…Akorát si pamatuju, že pediatr říkal, že má kratší tu uzdičku pod jazykem, tak že by to bylo tím? Reflux ne, nebo o něm aspoň nevím. Žádné problémy jinak nemá.
Ja jsem to obema detem nechala prestrihnout hnedka v porodnici, je to milimetrova ranka, jen to stipne a myslim, ze mnohem mensi stres nez u batolete.. si nedokazu predstavit, ze by to ted detem delali.. to bych se z toho sla lecit.
u rymy se take slinta, zanet slinnych zlaz.. nic to asi nebude, nektere deti proste slintaji ![]()
Moje má dva roky a slintá jenom cíleně když něco oblizuje jinak ne ![]()
Jak dlouho slintala vaše dítka? Díky za odpovědi…
Do te doby, nez meli dost rozumu, aby si nechali vysvetlit, ze maji sliny polykat - a soucasne ale taky musi poslouchat ![]()
@MarieOVMUC Mě dr řekla, že se uvidí, jak bude mluvit a podle toho by se to přestřihlo nebo ne…