Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, mně Utrogestan pomohl k prvnímu otěhotnění, protože se mi přirozeně téměř netvořil progesteron. Ohledně testů neporadím, nejspíš jsem vždy testovala až tak 20. DPO. Další těhotenství jsem už otěhotněla bez léků, první těhotenství mě vyléčilo.
Jo a při tom prvním otěhotnění jsem dokonce Utrogestan na pár dní vysadila. Brala jsem ho totiž kvůli úpravě hormonů, měla jsem začít 12. DC, což mi mělo zablokovat ovulaci. Jenže tehdy jsem ovulovala 11. DC (dle testu). Utrogestan jsem měla brát do myslím 27. DC. A až po několika dnech mi došlo, že mám zpoždění. Opravdu mě nenapadlo, že bych po více než 5 letech marných snah mohla být těhotná. Po pozitivním těhotenském testu jsem Utrogestan zase nasadila. Těhotenství se udrželo.
Ano mě pomohl k otěhotnění… měla jsem velmi krátkou luteální fázi… možná se dá říct že žádnou protože jsem od ovulace skoro každý měsíc až do MS špinila…dva měsíce braní progesteronu a byla jsem těhotná…myslím že jsem testovala 13den od ovulace jelikož to už jsem běžné MS dostala a nikdy jsem neměla zpoždění..je fakt že jsem ho na pár dní vysadila protože jsem ho myslím měla vysadit vždycky dva dny před MS…po vysazení jsem začala špinit ale v den MS to pořád bylo špinění a ne krvácení jako jindy…tak jsem testovala a měla jsem slabší čárku… já si ovulaci hlídala měřením bazální teploty..testy mi to nikdy neukázali správně. Jinak jsme se snažili dva a půl roku a po utrogestanu jsem byla do dvou měsíců těhotná…
Ale teda já pak volala své doktorce a říkala že ihned zase utrogestan nasadit… že by se mohlo stát že bych tím jak rychle by ten hormon klesl po vysazení bych mohla dostat MS že by se tam mimčo neudrželo… takže jsem po dvou dnech nebrání opět nasadila a špinění přestalo a dopadlo to dobře..za měsíc rodím.
Holky děkuji ❤️ dodaly jste mi ještě naději, že se možná ještě ty dvě čárky ukáží. ![]()
Take jsem kvuli nedostatku progesteronu krvacela mimo MS. Po celych 5 let (krome 0,5 roku umeleho prechodu) jsem od ovulace do MS ne spinila, ale krvacela. Zacatek MS jsem poznala jen podle bolesti. Po prvnim porodu mam od tohoto klidu.
@Janča6 a netrpěla jste nedostatkem železa po tak dlouhé době? A říkáte že Vám porod pomohl? Já se právě modlím aby se mi to po porodu nevrátilo.
@envena píše: Více
Myslim, ze mi nikdo nedelal rozbor krve ohledne zeleza. Ale citila jsem se dobre, telo si zvyklo. A ano, tehotenstvi me zcela vylecilo z hormonalnich potizi. Drzim palce, at je to tak i u vas.
Zdravím všechny, jsem momentálně 11dpo a test negativní. Beru ultrogestan kvůli krátké luteální fázi. Těhotenský test je stále negativní. Měla bych ho brát do 16dpo a pokud bude test negativní, tak vysadit. Jsem z toho docela nervózní, protože nemám do teď ani náznak ducha a přitom s dcerou předtím jsem už test měla dávno pozitivní. Je tady někdo kdo měl test pozitivní až později? Pomohl vám ultrogestan v otěhotnění? Ultrogestan jsem začala brát až po ovulaci, tu si hlídám testama a hlen mám ukázkový.