Kdy přijde invalidní důchod?

2
24.10.23 10:59

Kdy přijde invalidní důchod?

Dobrý den, mám dotaz na ty co mají invalidní důchod… když vám přišel ten dopis, kde už je teda napsáno kolik budete brát, kdy Vám potom přišly peníze? :roll: Nenašla jsem tam žádnou informaci s datem, kdy mi přijde první vyplata nebo ty peníze zpětně, a nikde na internetu to nemůžu najít… nebo se s tím můžu někam obrátit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5810
24.10.23 11:43

Já myslím že do 30 dnů? Ta klasická lhůta prostě. :think: A přijde to i s penězi zpětně, od toho data co ti to schválili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.23 12:01

Až bude čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
24.10.23 13:48

Jestli ti důchod schválili, budeš čekat tři měsíce na peníze které ti pošlou zpětně. Žádných 30 dní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65288
24.10.23 13:49
@raven001 píše:
Dobrý den, mám dotaz na ty co mají invalidní důchod… když vám přišel ten dopis, kde už je teda napsáno kolik budete brát, kdy Vám potom přišly peníze? :roll: Nenašla jsem tam žádnou informaci s datem, kdy mi přijde první vyplata nebo ty peníze zpětně, a nikde na internetu to nemůžu najít… nebo se s tím můžu někam obrátit? :roll:

Manžel cekal asi dvamesice, je to uz nekolik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
24.10.23 14:19

Žádost o důchod leden, posudek o invaliditě přišel v březnu, rozhodnutí v září!!!. Prvni peníze v prosinci. Celkem 12 měsíců. Mezi posudkem o invaliditě a rozhodnutím uběhlo 6 měsíců!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
29.10.23 12:42
@Big boss píše: Žádost o důchod leden, posudek o invaliditě přišel v březnu, rozhodnutí v září!!!. Prvni peníze v prosinci. Celkem 12 měsíců. Mezi posudkem o invaliditě a rozhodnutím uběhlo 6 měsíců!!!

No, to je hezké. Žádala jsi kompenzaci v penězích za nemateriální újmu kvůli nepřiměřené délce řízení?
A hlavně se chci zeptat: Ptala ses, proč od rozhodnutí do první dávky uběhlo čtvrt roku? Čím to vysvětlili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
29.10.23 12:44
@Pitřice píše:
Jestli ti důchod schválili, budeš čekat tři měsíce na peníze které ti pošlou zpětně. Žádných 30 dní :mrgreen:

8o 8o 8o :roll: Čím to zdůvodňují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
29.10.23 13:33

@eumedon tak mi to řekla paní na sociálce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
29.10.23 17:00

Já jsem si žádala v prosinci, v březnu ještě něco dokládala, pak během dubna jsem dostala posudek od lékařky a v květnu mi přišel papír, kolik budu dostávat a také doplatek. A až v červenci mně přišlo konečné rozhodnutí. Peníze jsem na účet obdržela ještě v květnu. Celou částku. To vše letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
29.10.23 20:30
@Pitřice píše:
@eumedon tak mi to řekla paní na sociálce :hug:

Díky, ale v tom rozhodnutí to museli nějak zdůvodnit. Nebo v rozhodnutí nebylo uvedeno, kdy dostaneš první peníze?

Dost mne to štve (jako starobního důchodce, kterému ještě důchod nepřišel). Dodavatelé energií, obchodníci, kdokoliv, od koho něco odebíráte, po vás požadují peníze ve splatnosti. Žádnému nemůžete říct, že je jedno, kdy zaplatíte. Dokonce i v případě, že úrok z prodlení není sjednán, má věřitel při prodlení platby nárok na zákonný úrok z prodlení. Ten můžete žádat i po zaměstnavateli, i když jste si to nesjednali.

Jak to, že se tedy ČSSZ může chovat tak, jako by peníze neměly žádnou časovou hodnotu, jako by neexistovala inflace a je jedno, kdy vám je dají? :cert:

Důchod není almužna, platil jsem si na něj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat