Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
Mám doma přítelovu dceru (15) no a ona to stále nedostala. Tak jsem jí vzala na gyndu protože tráví více času u nás než u matky (ona o ní zájem nejeví a vypadá to že u nás bude na vždy) Gynekoložka řekla jenom to že sliznice má 7mm a nic víc nějak jsem se zapomněla v těch fofrech i mého vyšetření zeptat co to znamená přesněji. Jako jestli třeba za několik dní, měsíců či i rok dva..?
@friedlova007 nevím, já ji dostala někdy ve 12,13 no těžko říct, a té dcři to nevadí, vím že není o co stát, ale mě by to asi vadilo, asi bych měla strach jestli jsem plodná, píšu ti to upřímně jsem jen o pár let starší než ta slečna, tak to mám ještě v živé paměti.
@MarkétkaBeruška To nemyslím jako ten strach doktorka řekla že je to ještě ok že má dělohu i sliznici 7mm ale neřekla čas za který by podle těch 7mm asi měla dostat
@friedlova007 tak to je dobře, napadlo mě to kvůli tomu aby se třeba netrápila, jo pokud lékařka řekla že je to v poho tak klid, ale kdy to fakt nevím
Výška děl. sliznice je před MS asi 8-12mm. Tak možná jí dostane už brzy.
@MarkétkaBeruška Jo to už jsem s ní probírala naopak říkala že jí to holky ve třídě závidí že má klid ale na druhou stranu už by v tomhle věku chtěla protože jí to začíná znepokojovat proto jsem jí tam vzala
@kačule.j Aha! Přesně to co mě zajímalo
já tohle nikdy nějak nezkoumala takže myslíš třeba během několika týdnů/pár měsíců..? ![]()
@friedlova007 jasně není co závidět, třeba já jsem vždy během úplně mimo
ale přesně, na druhou stranu chápu a i až bude jednou chtít začít se sexem, tak je to takové zvláštní, představa že nemáš ms ale hlavně na to nespoléhat, vždy může být právě ta první na cestě…
Já měla první MS snad až v 16. Tak ať si holka ještě užívá, že nemusí řešit menstruační potíže.
@friedlova007 a o co jde? brzke menses je k nicemu…prijde az prijde jeji cas ![]()
Ahoj
já jsem TO poprvé dostala v 10 letech, ale znám holky, co to neměly ještě v 18 a pak to řešily s Mudrou.Je to individuální… ![]()