Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den 😊
Chtěla bych se zeptat. S přítelem se snažíme o miminko, 23.1. vysazena HA.
Dříve jsem před pár lety měla potíže s ovulací a s menstruací, nedorůstala mi sliznice. Proto jsem se rozhodla, že po vysazení HA budu ovulaci pomocí testů sledovat abych věděla či probíhá a šla případně k lékaři. Každý den odpoledne jsem si dělala test. Vždy žádná nebo slabá čárka. 11.2. jsem zrovna na test zapomněla, měli jsme hektický den. 12.2. jsem si ho ale udělala a čárky byly obě stejně silné. Ten den proběhl styk. Pár dní (asi 4 možná víc) předtím ale styk nebyl. Druhý den 13.2. byla čárka na ovulačním testu opět sotva viditelná a styk byl až zase za cca 2-3 dny.
Moje otázka zní, proběhla tedy ovulace v den pozitivního ovu testu toho 12.2., když hned druhý den byl negativní? Nebo tím, že byl pozitivní ukázal, že v těch dalších 24-48 hod. ta ovulace teprve proběhne ikdyž další den byl negativní? Nebo existuje možnost, že byla třeba den předtím nebo v ten den (toho 12.2.) ráno a prošvihli jsme ji?
Pro někoho možná hloupé otázky, za což se omlouvám, ale snažím se zkrátka pochopit, jak to celé funguje. Pokud by ovulace proběhla toho 12.2., tak dnes jsem 9DPO a test stále negativní. Ale na to je stejně asi brzy.
Všem děkuji a ať se daří ![]()
@ceranielle Ahoj, no podle toho, co píšeš a co jsem tu u holek vyčetla v diskuzích tak ovulace probíhá po tom pozitivním testu max. těch 48 hodin, takže podle mě jsi to trefila, ono je nejlepší ty testy lepit na papír a pak porovnávat tu intenzitu. S těhotenským testem počkej až pokud opravdu vynechá MS, jinak to jsou vyhozené peníze a falešné naděje…
Pokud má přítel spermie v pořádku, počkají v děloze na vajíčko i klidně prý až týden, takže při pravidelném styku bych to uplně neřešila.. moc držím palce a dej vědět jak to dopadlo ![]()