Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Příspěvek upraven 16.07.14 v 21:15
podle mě neví do čeho jde a to chlapy k smrti nenávidí. Dej mu čas, přestaň o tom mluvit a začněte konat. Teda až v létě samo. Do té doby si to maluj a plánuj sama, nebo s kámoškou, choď plkat na weby o dětech a těš se, on se k tobě přidá, jak najdete //, nebo až ho mimísek kopne, nebo až se narodí. Chlapy jsou trošku jiní,ale tím ho o tom budeš pořád mluvit ho jen stresuješ a těšit se nezačne. Dej mu čas.
Ještě mě napadlo, co vy:,–(it antikoncepci hned, s tím že se domluvíte, že si bude do léta dávat pozor. Chlap se pak bude moci svobodně rozhodnout, jestli a jak velkej pozor si bude dávat. Tak to aspoň bylo u nás. Jednoho dne si prostě manžel přestal dávat pozor a pak to trvalo ještě 3/4roku než jsme otěhotněli. Ale rozhodnutí ano dělám miminko bylo na něm. Věděl že já ho už chci a teď záleželo jen na něm kdy „mi ho udělá“ ![]()
Lacenko děkuji za radu, myslím, že máš pravdu, občas to fakt přeháním ![]()
Příspěvek upraven 18.03.11 v 20:00
Poslouchej, co Ti říká a jednej podle toho. Ženský a chlapi jsou v tomhle směru úplně jiné bytosti a berou to jinak. Hlavně ho do ničeho nenuť!!! Ani do každodenních diskuzí na téma dítě. Chovej se stejně jako dřív a užívejte si spolu. I z důvodů, že pak už na to nebude čas
. Každá ženská se v době už jen plánování stává poloviční matkou, ale chlap se stane otcem až po narození dítěte, až ho drží v náručí. Teprvě pak se změní i on. Víme všechny z vlastních zkušeností, že máš velkou potřebu o tom mluvit, plánovat, pokojíček, bydlení, kočárek,… ale na tohle jsou zatím jen kamarádky. Až otěhotníš taky pozor, diskuze o dítěti jsou už na místě, ale jen takové ty racionální, praktické. Pokud začneš žít jen dítětem, on se bude cítit odstrčen a na druhé koleji a to oni neradi. Dej mu najevo, že ho potřebuješ a nech se obskakovat.
To, že se o tom s Tebou nechce bavit neznamená, že by ho nechtěl, že se netěší, ale chlapi to prostě neumí dát najevo. Alepoň většina. A k tomu se u nich přidává obava z toho, jestli to zvládne, jestli vás uživí, jenže k tomu on se nepřizná. Oni toho tvorečka úplně pustí do svého srdíčka, až po narození, dřív jen tak napůl. Ale pak to stojí za to. Stanou se z nich úplný měkoty, samozřejmě jen v soukromí. ![]()
Má rada… Do ničeho nenutit, věnovat se mu a být trpělivá.
Zaděláváš si na problém, když o tom s ním pořád budeš mluvit, i když on nechce. Prostě na tyhle nekonečné reči jsou kamarádky, máma, sestra, ne partner. Tím neříkám, že se o tom s ním nemáš vůbec bavit, samozřejmě přiměřeně ano.
Ale např. můj manžel se na mimčo začal opravdu těšit, až ho když viděl poprvé na ultrazvuku, jak se hýbe. Do té doby to pro něj bylo dost abstraktní, tudíž nezajímavé
.
Ahoj,,,tak ti můžu potvrdit jen to co ti píší holky,,,já měla opačný problém,,,,sice nápad že si pořídíme mimi jsem měla já,brouček se
nám povedl rychle,ale pak to začalo, manža, byl šílený,,nic jsem nesměla tahat, nesměla jsem okopávet zahrádku bez rukavic, byl semnou na každém ultra a kdyby to šlo snad by byl těhotný radši on,,,ted čekám druhé,,,,a už to začíná zase,,,zatím se to snažíme tajit protože jsem uplně na začátku,,ale s taháním težkých věcí to zase začíná,,,,,jen mu trvalo než si to přupustil že už budeme 4,,,,u prvního mimi stačil jeden test a byl tatka,,,ted mám 5 testů s dvěma čárkama a pořád říká že tomu věří na 30 procent,,,,ale tím se mě spíš snaží vytočit,,,,,chlapy jsou prostě chlapy,,,fakt ho nenut, bylo by to jen horší,,,nechej jo jak to je a doufej že k porodu půjde automaticky
Ahoj, tak jak tady rikaly holky, nech ho vydechnout… uz to ze souhlasil s vysazenim antikoncepce je pro chlapa velkej krok… on to zacne resit az bude neco jistyho, dve // na testu nebo uvidi na UTZ jak se mrne hybe, nebo prvni pohyby pres bricho…
Muj manzel to zacal prozivat vzdycky az po prvnim UTZ. A treba ted u posledniho se chova, jako by to preslechl, tu informaci, ze jsem tehotna (a taky je to mimi planovany a chteny).Proste ceka na prvni UTZ az to bude jasny a az bude mit „dukaz“.
Chlapi uvazujou jinak, tak to nehrot a kdyz ti da vybrat jestli kondom ano nebo ne, tak se zarid podle sebe… proto ti dava vybrat, chce to nechat na tobe, pro nej je tehotenstvi prilis abstraktni pojem zatim a taky on neztloustne, jemu nebude spatne atd. Podle me je dobrej, ze to nechava na tobe…
Ahoj holky, ja s Vami souhlasim,ale asi mam doma exota:-) mně spíš lezl na nervy on…dotazy typu: už jsi těhotná? a jak to že ne? a ty to děláš schválně:-)a můžu jít s tebou na UTZ? a kde ho v tom břichu máš? no několikrát už jsem ho okřikla ať mi dá pokoj! jinak si myslim, že chlap se opravdu těší až to chodí a může kopat do míče a nosit prázdné krygly ![]()
Kdy se začne těšit? Tak to by mě taky zajímalo ![]()
Dělám si srandu, ale ne moc velkou. Chlapi se netěší na mimino, jako ženský, nečekej debaty o výbavičce a jak bude roztomiloučký. Už to, že souhlasil je myslím hodně, někteří o miminu nechtějí ani slyšet. Já jsem toho svého taky hustila informacemi, ale když jsem viděla, že vypíná uši, začala jsem chodit sem, i před snažením.
Mě manžel řekl, že se na Matýska těší, až bude aspoň trochu žvatlat a plazit se, já to chápu.
Tak já vás holky raději poslechnu,protože bych byla nerada kdyby mi ho odvezli na blázinec dřív, než bude zaseté semínko ![]()
Strašně moc vám děkuju, to jsem asi potřebovala slyšet, že když řekne že se o mimčo budeme snažit, neznametá to sice že se o něm budeme každý den bavit, ale že s námi počítá.
Sem chodím asi týden a moc se mi tu líbí, i když zatím nevím, s kým mám ty svoje pocity a chutě probírat, abych někoho neobtěžovala ![]()
Vím že miminko je především starost a už teď mám obavy z toho strachu co mě o mímo čeká,ale zároveň se hróóózitánsky těším.
![]()
Ahojky, tak já jsem sice nečetla všechny odpovědi, nicméně si myslím, že chlapi o takových věcech opravdu neradi mluví. Ten můj taky nerad mluví o takových věcech - nerad mi vyznává lásku slovy, neumí to. Tak samo nerad mluví o miminku, o plínách nebo o čemkoliv tzv. ženském nebo dětském. Takže to respektuji, občas si ale o tom pokecat dokážeme, ale musí mít on chuť o tom mluvit. Nech ho být, pokud souhlasil, že tedy ano - bude otec a chce být otec, tak fajn. Třeba je to ten typ, co nemluví, ale jedná.
He, teď tak přemýšlím, že ten můj je sice ukecaný, ale nerad mluví se mnou…
. Ne vážně, pokud on nechce, tak s ním o tom nemluv. Nech tohle téma prostě plavat. Dej tomu čas, nemysli na mimčo, nemysli na to, jak zareaguje tvůj přítel na to či ono. O takových věcech, jako je jeho přítomnost u porodu a jaké dupačky koupíš,…atd. - o tom mluvte třeba opravdu až bude prcek na cestě. Myslím, že každý se těšíme jinak a třeba on se těší a bojí zároveň. Tak ho nechej, ať to vstřebá sám. ![]()
Myslim že to je normální.
Ten muj nechtěl slyšet ani o jméně do 14 týdne,pořád říkal buh vi jak to dopadne(nechtěl abych byla zase zklamaná) a pak občas jsme prohodily řeč ale že by se nějak těšil a nebo plánoval to teda né,spíš ho fascinovali takové ty jiné věci
jako byli jsme na 4D a s toho byl hotovej jak ten přístroj muže vše snímat tak že je vidět celé mimi atd
Občas ppohladil břicho ale i kvuli předchozí špatné zkušenosti nechtěl o nakupování atd nic slyšet.
Vše jsem probrala vždy z maminkou,to byl muj těšící se spojenec
![]()
Každej chlap je jinej. Mám kamarádky, s nimiž manželé chodili nakupovat výbavičku, já ho s sebou nikdy netahala a ještě jsem měla pocit, když jsem se nad oblečkama pak rozplývala doma, že ho to „obtěžuje“ - prostě „kus oblečení“ a proč z toho dělat vědu, že jo?
Ale u nás to bylo tak, že děti chtěl od začátku, jen to sdílení těhotenství a následných poporodních blázinců, toho jsem se teda nedočkala. Hlazení bříška a podobné věci, to u nás bylo z oblasti sci-fi
.
Výkon byl, když se mnou šel u druhého těhotenství na ultrazvuk. A pak „spoluúčast“ u porodu.
Na procházce s kočárkem byl asi dvakrát, koupal každé dítko tak jednou!!! bez přehánění
.
Takže závidím holkám, jejichž chlapi si dovedou užít těhotenství a miminkovský věk dětí.
U nás ho začali bavit tak po roce, když začali chodit a komunikovat.
Uf.
L.
ČIČINKO, pročítám zpětně diskuzi, budeš mít doma zřejmě podobný exemplář. ![]()