Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj tehulky a maminky ![]()
rada bych vas poprosila o radu/nazor:
Myslite, ze male mnozstvi plodove vody ve 39tt znamena, ze me v porodnici nenechaji prenaset a pokud neporodim do terminu, porod vyvolaji??? Malo plodove vody mam jiz asi 4 tydny.
Ve zprave z UTZ je toto: mnozstvi plodove vody je na dolni hranici normy, zralost placenty grannum stupen 3!
Mate nektera podobnou zkusenost? Co delali doktori ve Vasem pripade?
A jeste bych se rada zeptala, zda by to pro miminko mohlo byt nebezpecne pokud bych prenasela. Jak dlouho je mozne/bezpecne prenaset v takovemto pripade?
Dekuji moc za odpovedi, porad na to myslim, vrta mi to hlavou..
Pekny vecer ![]()
sarko, ja myslím, že tě moc dlouho nebudou nechávat přenášet. já jsem také měla podobný nález, ale třeba jeden doktor psal, že mám méně plodové vody a jinému se to zdálo v normě
mě by teda nenechávali přenášet stejně, protože jsem měla těhu cukrovku a tam se v datum termínu vyvolává… nakonec jsem stejně rodila 38+3tt. ale podle mého názoru pokud máš nález na spodní hranici normy, tak to nebezpečné nebude. a co ti na to řekli doktoři? patal jsi se?
hoj.tak já také měla od 39 týdne málo plodové vody,ale bylo mi řečeno že mimi jí už ani nák nepotřebuje
nechali mě přenášet 14 dní od druhého termínu takže jsem místo 29 června rodila až 15 srpna
.Držím pllce at tě nenechaj přenášet,je to pak už fakt hruza.
Při prasknutí plodové vody už ze mě skoro nic neteklo,tak malá sklenka vody
Ahojky,
ja mam snizene mnozstvi plodove vody od 20tt ted jsme ve 37tt a nikdo o vyvolani nemluvil…
Na UTZ jsem byla ve 30tt,tak Dr. naznal,ze to nevypada s vodou dobre,byla jsem za ve 33tt na kontrole a tam mi jiny Dr. rekl,ze se mu nezda malo vody ![]()
a uz chodit nemusim,coz me nastvalo,protoze me cele tehu stresovali,ze je Dominik maly a neroste a kdesi cosi a ze predcasne porodim…
Vidis-strasim tady do dnes a na porod to nevypada…a kdyby se mu darilo jur,tak se to nezjisti,protoze az do porodu uz na zadny UTZ nepujdu…
Ted jsem byla na monitoru a maly si vedl spatne,srdicko a tepy mu moc skakaly a byly vysoke,tak doufam,ze mu nic neni ![]()
Podle me se Dr. neda verit ![]()
Ale v 39tt je normalni,ze je malo plodovky,posledny tydny pred porodem ji ubyva.
A pokud jsi ve 39tt tak mas jeste dost casu porodit sama a prenaset…nevim,tezko rict,nemeli by Te nechat,ale v nasem zdravotnictvi je to sazka do loterie na koho narzis,atd…
Tak hodne stesti