Kdy se objednat k zubaři?

Anonymní
11.9.22 15:51

Kdy se objednat k zubaři?

Zdravíčko. :kytka:

Mám dva dny do termínu porodu, jsem prvorodička, vůbec si nedokážu představit šestinedělí a jak to bude probíhat, ale podle toho, co mám načteno, by asi nebylo úplně dobré opouštět miminko na delší dobu (zvlášť když se bude, jak doufám, kojit) a ani se mi do toho nebude chtít.

Zároveň se přihodilo to, že se mi dnes ulomil kus zubu nebo vypadla plomba. Okolí zubu mě asi dva týdny zlobilo a pobolivalo, když jsem kousala neco tvrdého, samo od sebe nikoliv, ani to nereaguje na studené/teplé. Takže žádná katastrofa, ale zákrok to chtít bude raději dřív než později.

Problém je navíc ten, že mám soukromého zubaře v Praze, což je asi 150 kilometrů daleko od bydliště (bohužel, nikoho normálního se v okolí sehnat nepodařilo). Takže výlet tak nějak na celý den (minimálně 5 hodin pryč z domu určitě). Počítám, že budu muset vzít dítě a někoho sebou, kdo bude v průběhu zákroku vozit v kočárku po okolí ordinace, jinak to asi v následujících měsících bude neřešitelné.

Kdy si myslíte, že taková věc bude možná? Na kdy se objednat? Nechci si uhnat nějaký zánět nebo podobnou katastrofu…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
368
11.9.22 15:54

Určitě je nejlepší zubaře najít si v místě bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
11.9.22 15:57

Já bych se asi objednala až porodím a pustí tě z porodnice. Uvidíš, jak budeš šitá a podobně.
Klidně i během pár dní, pokud budeš schopna tu cestu 2 hodiny usedět a máš někoho, kdo by jel tak narychlo s tebou.
Pokud nebudeš moci ani sedět, tak třeba až za měsíc. Dítě to fakt přežije, jde spíš o tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
11.9.22 15:59
@KacanovaIng píše:

Vtip roku, nekde nesezenes ani tech150 km daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
11.9.22 16:00
@KacanovaIng píše:

rada nad zlato toto :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
11.9.22 16:09
@Anonymní píše:
Zdravíčko. :kytka:

Mám dva dny do termínu porodu, jsem prvorodička, vůbec si nedokážu představit šestinedělí a jak to bude probíhat, ale podle toho, co mám načteno, by asi nebylo úplně dobré opouštět miminko na delší dobu (zvlášť když se bude, jak doufám, kojit) a ani se mi do toho nebude chtít.

Zároveň se přihodilo to, že se mi dnes ulomil kus zubu nebo vypadla plomba. Okolí zubu mě asi dva týdny zlobilo a pobolivalo, když jsem kousala neco tvrdého, samo od sebe nikoliv, ani to nereaguje na studené/teplé. Takže žádná katastrofa, ale zákrok to chtít bude raději dřív než později.

Problém je navíc ten, že mám soukromého zubaře v Praze, což je asi 150 kilometrů daleko od bydliště (bohužel, nikoho normálního se v okolí sehnat nepodařilo). Takže výlet tak nějak na celý den (minimálně 5 hodin pryč z domu určitě). Počítám, že budu muset vzít dítě a někoho sebou, kdo bude v průběhu zákroku vozit v kočárku po okolí ordinace, jinak to asi v následujících měsících bude neřešitelné.

Kdy si myslíte, že taková věc bude možná? Na kdy se objednat? Nechci si uhnat nějaký zánět nebo podobnou katastrofu…

A nemuzes to vyridit jeste ted? Takhle na rychlo by te nevzali? Ja si to treba s uplnym mininem predstavit nedokazu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
11.9.22 16:11

Asi bych tam zajela ještě teď, třeba by tě vzali zítra jako akutní případ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
11.9.22 16:11

Objednej se. Kdyz ti to nebude vyhovovat, termin zrusis a preobjednas se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
11.9.22 16:16

Taky si myslím, že by bylo nejlepší tam hned zítra ráno volat, vysvětlit situaci a vyřešit to pokud možno co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 16:25

Zubař, pokud vím, ordinuje pouze středa a pátek. :? Zkusím jim tam ráno brnknout, jestli mi to někdo vezme a jestli mě vezmou na rychlo… Jinak se objednam asi za měsíc a uvidíme, jestli to pujde, no. Kdyžtak zruším a budu se modlit, že to bude možné spravit, než to bude špatné.
V pravou chvíli to přišlo a přitom na prohlídce v dubnu vše vypadalo ok. :?

• Citovat
  • Upravit
10923
11.9.22 16:36
@Anonymní píše:
Zubař, pokud vím, ordinuje pouze středa a pátek. :? Zkusím jim tam ráno brnknout, jestli mi to někdo vezme a jestli mě vezmou na rychlo… Jinak se objednam asi za měsíc a uvidíme, jestli to pujde, no. Kdyžtak zruším a budu se modlit, že to bude možné spravit, než to bude špatné.
V pravou chvíli to přišlo a přitom na prohlídce v dubnu vše vypadalo ok. :?

V praze je pripadne i soukroma pohotovost. Byla jsem tam na vanoce, kdyz muj zubar mel uz dovolenou, volala jsem ráno a vecer jsem mela osmicku (na svou zadost, protoze stejne musela ven) venku. Jen to nejde uhradit pojistovnou a plati si to clovek cely sam, ale byla jsem spokojená. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
12.9.22 15:48

Objednala bych se jak mě vezmou a kdybych pak byla v porodnici nebo to prostě nezvládala, tak bych to zrušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.