Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte maminky,
jsem zvedava a premyslela jsem, jestli se mi muze prestat tvorit MM, pokud kojim uz jen 1× pred spanim, 1× v noci a 1× rano
Pres den uz pak vetsinou ne nebo ne vic nez 1×. Olivkovi je 8 mesicu, pribira krasne a prikrmy taky dlabe jedna basen, ale vzhledem k tomu nocnimu krmeni bych nerada davala UM. A s tim souvisi i muj druhy dotaz, do kolika mesicu se ma mimco krmit v noci a kdy staci dat jen treba cajik? Kojit bych chtela aspon do jeho 12 mesicu nebo dokud bude potrebovat mlicko i v noci…
A pokud mimi treba z nejakyho duvodu MM uz nechce nebo po odstaveni, jak dlouho trva, nez se prestane mliko tvorit?
Vsem predem moc diky za prispevky ![]()
Ahojda, tak já jsem přestala kojit už před rokem a když se koupu, tak mám pořád ještě kapky mléka na bradavkách
- ale je ho stále méně a méně …
Ahoj mlíko se ti určitě tvořit nepřestane pokud budeš kojit i když jen 2-3 krát denně, nebo později třeba i jednou. Malá má už přes rok pořád kojím a mlíka je dost, někdy pije dvakrát denně(spíš v noci) někdy i čtyřikrát.
Já jsem poslední 2 měsíce kojila jenom v noci, když se malá vzbudila, potom každou druhou noc a potom jsem přestala kojit úplně (ve 14.měs).Je to 2 měsíce a mléko ještě pořád mám…
Já malou odstavila před víc jak týdnem a mléko tam stále je. Kamarádka nekojí už přes rok a když si máčkne na prso tak prý tam mlíčko taky ještě má.
Jinak ohledně toho nočního krmení.Mimčo po 6.měsíci už prý v noci jíst nepotřebuje,ale mě to přišlo dost brzo.Já přestala kojit v noci až na konci 15.měsíce když jsem jí odstavila a od tý doby v noci nedávám nic.Naše se hlady nebudila chtěla si pouze podudlat kozičku potvůrka jedna ![]()
Můj malej přestal pít asi před 2 měsici z pravého prsa prostě ho nechce a pije jen z levého.V tom pravém mám mléko pořád i když už asi ne tak kvalidní.Přes den už taky nekojím jen před spaním a v noci,ale v noci bych to chtěla odbourat,ale nevím jak na to???
ahojda já přestala kojit před 7měsíci a mlíčko už nemám ani když si prso zmáčknu a myslím si že do týdne po ukončení jsem ho už neměla i bez léku..možná to je tím že jsem ho moc neměla
![]()
Karamelinka píše:Mléka se tvoří tolik, kolik ho je zrovna potřeba.Noční krmení závisí na dítěti.Náš malý se mi hlásil do dvou let na noční mléko a malá ho měla do 13 měsíců.Každé dítě má jiné potřeby.
Ahojte maminky,
jsem zvedava a premyslela jsem, jestli se mi muze prestat tvorit MM, pokud kojim uz jen 1× pred spanim, 1× v noci a 1× ranoPres den uz pak vetsinou ne nebo ne vic nez 1×. Olivkovi je 8 mesicu, pribira krasne a prikrmy taky dlabe jedna basen, ale vzhledem k tomu nocnimu krmeni bych nerada davala UM. A s tim souvisi i muj druhy dotaz, do kolika mesicu se ma mimco krmit v noci a kdy staci dat jen treba cajik? Kojit bych chtela aspon do jeho 12 mesicu nebo dokud bude potrebovat mlicko i v noci…
A pokud mimi treba z nejakyho duvodu MM uz nechce nebo po odstaveni, jak dlouho trva, nez se prestane mliko tvorit?
Vsem predem moc diky za prispevky
Vsem dekuju, moc jste me uklidnili. Stacil mi sok z prvni menstruace a strach, ze malymu mlicko ode mne uz nebude chutnat. Vlastne jsem to obrecela jak blazen. Ale nastesti je mu to jedno.
Romiso to koukam jak blazen, jeste jsem neslysela, ze by mimi odmitalo jedno prso
Jsou to kujoni, ti nasi mazlinci
A slysela jsem, ze nocni kojeni muzes odbourat tim, ze mimcu das misto prsu napit treba cajiku. Nektery mimca pry chteji jen dumlat, nez ze by mely vylozne hlad. A taky je pry lepsi, kdyz to dela tatinek, jinak mimco vyzaduje prso, kdyz je u nej maminka. Ale vazne netusim, v kolika mesicich prave.
Ja to teda necham asi na Olivkovi, dokud bude mlicko chtit. Nechci kojit kdovijak dlouho, ale zase nemam to srdce mu to odeprit, kdyz je to jen jednou v noci a kdyz to mlicko mam…
Karamelinka píše:
Vsem dekuju, moc jste me uklidnili. Stacil mi sok z prvni menstruace a strach, ze malymu mlicko ode mne uz nebude chutnat. Vlastne jsem to obrecela jak blazen. Ale nastesti je mu to jedno.
Romiso to koukam jak blazen, jeste jsem neslysela, ze by mimi odmitalo jedno prsoJsou to kujoni, ti nasi mazlinci
A slysela jsem, ze nocni kojeni muzes odbourat tim, ze mimcu das misto prsu napit treba cajiku. Nektery mimca pry chteji jen dumlat, nez ze by mely vylozne hlad. A taky je pry lepsi, kdyz to dela tatinek, jinak mimco vyzaduje prso, kdyz je u nej maminka. Ale vazne netusim, v kolika mesicich prave.
Ja to teda necham asi na Olivkovi, dokud bude mlicko chtit. Nechci kojit kdovijak dlouho, ale zase nemam to srdce mu to odeprit, kdyz je to jen jednou v noci a kdyz to mlicko mam…
Dr.mi a na to řekl,že se mu asi pije líp z toho pravého
Bylo by mi to jedno,ale určitě si dokážete představit,jak to jde vidět
hlavně v plavkách(chodíme do plavání).
Moje kamaradka udelala chybu, ze nestridala prs co kojeni a zustalo ji jedno o dost vetsi, to je fakt. Mozna se ti to zas casem srovna a nebo az budes mit treti mimisko, treba mu bude chutnat jen z leveho ![]()
Karamelinka píše:
Moje kamaradka udelala chybu, ze nestridala prs co kojeni a zustalo ji jedno o dost vetsi, to je fakt. Mozna se ti to zas casem srovna a nebo az budes mit treti mimisko, treba mu bude chutnat jen z leveho
No já doufám,že se to srovná jak přestanu kojit a nebude se mi v něm tvořit mléko ![]()
A jak si psala s tím čajem v noci,tak do toho se mi právě moc nechce.Staršího jsem taky tak odnaučovala noční kojení a do tří let se v noci budil,že chce čajííík ![]()
Romiša píše:Karamelinka píše:No já doufám,že se to srovná jak přestanu kojit a nebude se mi v něm tvořit mléko
Moje kamaradka udelala chybu, ze nestridala prs co kojeni a zustalo ji jedno o dost vetsi, to je fakt. Mozna se ti to zas casem srovna a nebo az budes mit treti mimisko, treba mu bude chutnat jen z leveho
A jak si psala s tím čajem v noci,tak do toho se mi právě moc nechce.Staršího jsem taky tak odnaučovala noční kojení a do tří let se v noci budil,že chce čajííík
Aha no vidis, to me nenapadlo
Stalo by mozna za to, aby sis zalozila na tohle tema diskusi, co by ti ostatni maminky poradily. Rada se taky inspiruju ![]()