Kdy se přihlásit na OSSZ

258
6.11.09 18:17

Kdy se přihlásit na OSSZ

Ahojky všem, jsem vedená na ÚP, jsem ve 35tt a termín porodu mám 8.12. Nyní nedostávám žádné dávky, nemám na ně nárok ale ptala jsem se na ÚP kdy se mám nahlásit na OSSZ… paní mi řekla že budu vedená na ÚP do porodu, že mě vyřadí až donesu rodný list dítěte, ale že se mám jít na sociálku zeptat… nevíte prosím jak to chodí? Prvnímu dítku je 5 let takže už si nic nepamatuju a v příspěvkách jsem nic podobného nenašla..

V pondělí se tam sice zajdu zeptat, ale kdyby jste mohly poradit, budu ráda. Moc děkuji.
Nevím jestli se o rodičovský příspěvek žádá také až po porodu, ale asi ano… stejně jako o porodné a na OSSZ bych měla dostat i potřebné dokumenty…? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3549
6.11.09 19:37

Jani,tak já byla před porodem taky na UP a do té doby než mě vyřadili jsem se nikde hlásit nemusela,řekli mi to s dostatečným předstihem,ale já to měla trochu jiné,já měla mateřskou od školy,takže když my gyndr. vypsala mateřskou nahlásila jsem se škole a odhlásili mě z UP.O rodičák každopádně žádáš na sociálce,pokud tomu rozumím ty budeš muset mít čtyřletou variantu,takže dávky ti půjdou až od porodu,takže si myslím,že bude stačit se tam nahlásit až po porodu až budeš odhlášená z UP,ale třeba někdo poradí něco jiného :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
7.11.09 12:38
janicka píše:
Nevím jestli se o rodičovský příspěvek žádá také až po porodu, ale asi ano… stejně jako o porodné a na OSSZ bych měla dostat i potřebné dokumenty…? :-)

Proč se chceš hlásit na OSSZ? Nárok na PPM předpokládám nemáš, jinak by tě ke dni začátku pobírání vyřadili z evidence ÚP a PPM se bere nejpozději 6 týdnů před termínem, tedy v 34 tt a to ty už máš za sebou.

Jestli ti jde čistě o rodičovský příspěvek a porodné, tak ten vyplácí úřad práce, kde bys taky měla dostat všechny potřebné formuláře. Nevím, jak je to konkrétně u vás, u nás třeba má ÚP kontaktní místo pro sociální dávky na radnici, ačkoli sám sídlí jinde. Zeptej se vašich úřednic, kam máš jít ty… nebo můžeš kouknout na seznam kontaktních míst na internetu:
 http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/local

Zrovna tak se z netu dají stáhnout potřebné formuláře
 http://portal.mpsv.cz/forms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
8.11.09 13:39

No právě, mě na ÚP paní sdělila že u mě vyřadí z evidence až donesu rodný list dítěte a pak o rodičovský příspěvek a porodné musím žádat sociálku… tohle se vyplácí tam a ne na ÚP,, alespon mi to řekli tady v Chomutově… no jdu se tam raději v pondělí zeptat, ale moc děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
8.11.09 18:10

No, ono dřív RP a porodné a přídavky na děti vyplácela „sociálka“ - nikoli tedy OSSZ, ale sociální odbor na radnici. No a před časem došlo ke změně a vyplácí je ÚP. Akorát že třeba u nás ta „nová“ kontaktní místa jsou stejná, jako ta „stará“ - na radnici, i když už spadají pod ÚP. Koukni do toho odkazu, co jsem ti sem dala, máš tam vypsaná kontaktní místa pro celou republiku včetně pracovní doby.

OSSZ se sociálními dávkami nemá nic společného, ta vyplácí nemocenské dávky a důchody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat