Konec RD, výpověď a pracák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6412
6.11.09 16:06

Konec RD, výpověď a pracák

Ahoj, kamarádka řeší konec RD a nástup do zaměstnání. Její šéf na ní stále vymýšlí nějaké úskoky, ale vypadá to, že nakonec dostane výpověď pro nadbytečnost. Co je pro ní nejvýhodnější? Přemýšlí o 2 variantách - nechat si dát výpověď s klasickou výpovědní lhůtou (ty dva měsíce odpracovat) a odstupným nebo zkusit dohodu s odstupným od 1. následujícího měsíce s tím, že by „odpracovala“ těch pár dní, co zbývají od data dovršení 3 let dítěte do 1. dne v následujícím měsíci. Je to tak, že i v té druhé variantě by byla zvýhodněná při žádosti o podporu v nezaměstnanosti, aby se jí vypočítavala z platu, nikoliv jen z rodičovského příspěvku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4271
6.11.09 19:40

Ahoj Zuzko,

TADY jsem našla zajímavé články týkající se tohoto tématu. Možná by tam kamarádka mohla i napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.16 13:43

Ahoj. Mam dotaz. Se zestnavatelem ukoncime prac. pomer ke dni, kdy budpu synovi tri roky, z duvodu, ze mi konci RD a ja nemohu nastoupit hned zpatky. On mi nepristoupil na neplacene volno a ja musim byt se synem do zari doma, nez nastoupi do skolky. A ted ten dotaz: Mam tedy ted po ukonceni pracovního pomeru chodit na pracak, se prihlasit, nebo ne? Ja stejne muzu do te prace az od zari. Takze bych stejne ted nemohla podstupovat nejake pohovory atd. Takze asi bude stacit, kdyz se nahlasim na pojistovne, jako pecujici o dite do 4 let ne? Na pracak v tom pripade ted nemusim, sla bych tam az treba v tom srpnu… az to bude aktualni..?

A druhy dotaz: kdyz se budu hlasit jako pečují o dite do 4 let, tak to neznamena, ze musim byt doma az do tech ctyr let, ze ne? Muzu od toho zari (tj.od tri let a tri mesicu ditete) nastoupit do prace (pokud si tedy nejakou najdu) nebo kdyz ne do prace, tak nastoupit na pracak a na te pojistovne to pak jen nahlasit?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat