Samoživitelka - přídavky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Zapoměla jsem dodat - není mi jasné jak je to s dokládáním výše příjmů za rozhodné období… to živil rodinu manžel… snad se nebude dokládta jeho příjem za lońský rok, když teď jsem na to sama…?
Lucka
- Citovat
- Upravit
Na pridavky si myslim ze ne, ty se pocitaj z prijmu za predch.kalendarni rok. Ale pozadej si o soc.priplatek, tam se bere v potaz aktualnejsi situace, dokladas prijmy za predchozi ctvrtleti.. treba ti to vyjde, ale nevim jak se posuzuje to spolecne bydleni, jestli jde v teto situaci manzel vyclenit z okruhu spolecne posuzovanych osob
nejlip zavolat na urad SSP, tam znaji lip moznosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě bylo řečemo,že na mateřske nemam nárok,ale ted z 7600 snad jo.Co dokladam?co s sebou na socialku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokládat příjmy budeš sama za sebe…
My zas s manželem museli dokládat jeho příjem v době, kdy jsme spolu nebyli, protože ve chvíli žádání jsem byli partnery. Pakárna, ale je to tak.
POkud bydlí s tebou v bytě, budou chtít nějakou smlouvu mezi cvámi kolik přispívá kdo an náklady na bydlení. Přídavku na děti se to ale netýká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markit.Hl píše:
Dokládat příjmy budeš sama za sebe…My zas s manželem museli dokládat jeho příjem v době, kdy jsme spolu nebyli, protože ve chvíli žádání jsem byli partnery. Pakárna, ale je to tak.
POkud bydlí s tebou v bytě, budou chtít nějakou smlouvu mezi cvámi kolik přispívá kdo an náklady na bydlení. Přídavku na děti se to ale netýká…
Ja jsem sama s malým .Od 1.3 mam rodičák,tak to doložim a taky jednou chteli papír,že otec neuplatnuje slevu na dani.ten mam.jako doklad přijmu je oznameni o přiznání rodičáku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jani09 píše:Markit.Hl píše:Ja jsem sama s malým .Od 1.3 mam rodičák,tak to doložim a taky jednou chteli papír,že otec neuplatnuje slevu na dani.ten mam.jako doklad přijmu je oznameni o přiznání rodičáku?
Dokládat příjmy budeš sama za sebe…My zas s manželem museli dokládat jeho příjem v době, kdy jsme spolu nebyli, protože ve chvíli žádání jsem byli partnery. Pakárna, ale je to tak.
POkud máš už přímo rodičák, tak nedokládáš nic. To oni mají v PC, protože to vyplácí stejná sociálka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markit.Hl píše:jani09 píše:POkud máš už přímo rodičák, tak nedokládáš nic. To oni mají v PC, protože to vyplácí stejná sociálka.Markit.Hl píše:Ja jsem sama s malým .Od 1.3 mam rodičák,tak to doložim a taky jednou chteli papír,že otec neuplatnuje slevu na dani.ten mam.jako doklad přijmu je oznameni o přiznání rodičáku?
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samoživitelka
Ahoj jsem těhotna přítel nás opustil. Bohužel se bojim jestli vubec přizna otcovství
a vubec jestli budu brát nějaky penize na dítě když bydlim u rodiču
bohužel nic netuším
je to moje prvni dítě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pokud bych chtěla požádat o přídavky, dokládala bych roční příjem z jakého roku, leden-prosinec 2011? Nebo 2010? díky D.
- Citovat
- Upravit
Sebrali mi přídavky. Nárok na dávku ve třech letech zaniká? Jak to? Je možný, že jsem měla dodat ještě ted nějakej papír? Jakej,?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jani09 nic nezaniká.. nezačala jsi pracovat - vysoké výdělky a tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od ledna jsem na pracaku. V řijnu místo nastupu do prace mi dali výpověd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám krátce před rozvodem, před několika týdny mi byly děti svěřeny do péče. I když s manželem zatím žijeme v jednom bytě, máme oddělenou domácnost a žijem každý za svoje. já jsem na rodičovské, beru 7600, kluk ještě nemá dva roky a druhý bude mít jedenáct. manžel platí výivné na oba dohromady 4000.
Dosáhnu na přídavek na děti? vůbec nechodím po úřadech, nevím si rady co a jak, co dokládta, kde žádat - pro mně šílená situace.
děkuju za radu Lucka