Přivýdělek při RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přivýdělek při RD
Ahojte maminky, chci se zeptat, je pravda, že si při RD můžete přivydělat kolik chcete? Jak se pak počítá zdravotní a sociální? Děkuju za rady, Míša
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj..neni…nebo teda je..ale pak by ti sebrali davky
na socialce ti reknou presnou castku kolik si privydelat muzes aniz by ti sahli na davky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na sociální dávky se autorka neptala, jen na rodičovský příspěvek - a k němu je možné si přivydělat libovolnou sumu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jako píše Lesina, můžeš pracovat na dohodu o provedení práce, jejíž rozsah nesmí přikročit 150 hodin ročně, to se neodvádí sociální ani zdrav.pojištění, pouze do 5000 hrubého srážková dan 15%, nad 5 000 zálohová 15%, která se ti pak ročním zúčtování daně či danovým přiznáním vrátí.
Ze klasického pracovního poměru se odvádí sp i zp standartně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže to znamená, že ať už si vydělám tisíc nebo milion, pořád dostanu na účet výši rodičáku? Chápu to správně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, žádný limit není. Já pracuji na RD na ŽL, platím si tedy sociální i zdravotní. Protože jsem stále ale zaměstnaná, je moje pracovní činnost vedená jako vedlejší. Podle toho se pak taky počítá pojistné. To že jsi na RD má vliv i na výši zdravotního pojištění (neplatí tam minimum) atd. Vše ti však vysvětlí na sociálce a ve ZP ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám možnost přovýdělku k rodičáku a šéf se ptal jestli to chci oficiálně nebo neoficiálně a já nevím - co se mi vyplatí víc? A záleží na výši výdělku? Děkuji za rady
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, mám možnost přovýdělku k rodičáku a šéf se ptal jestli to chci oficiálně nebo neoficiálně a já nevím - co se mi vyplatí víc? A záleží na výši výdělku? Děkuji za rady
Tak vždycky na černo je to výhodnější z krátkodobého hlediska. Jinak těžko říct když nevíme výdělek ani druh smlouvy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to “neoficiálně” znamená, ze bys měla víc peněz, tak bych do toho šla. Tohle je asi jediný případ, kde bych takovou odpověď napsala… ikdyz mi muže někdo za postoj vynadat, tak v tomhle zrovna žádný rozhodující daňový únik nespatruji a tobě to neuškodí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Tak vždycky na černo je to výhodnější z krátkodobého hlediska. Jinak těžko říct když nevíme výdělek ani druh smlouvy
V čem konkrétně je to prosím výhodnější? Jinak já taky nevím výdělek ani druh smlouvy - bude to nárazová práce podle potřeby a smlouvu bych si určitě mohla zvolit ale nevím právě co se mi nejvíc vyplatí…
- Citovat
- Upravit
@vulpes píše:
Pokud to “neoficiálně” znamená, ze bys měla víc peněz, tak bych do toho šla. Tohle je asi jediný případ, kde bych takovou odpověď napsala… ikdyz mi muže někdo za postoj vynadat, tak v tomhle zrovna žádný rozhodující daňový únik nespatruji a tobě to neuškodí.
Já nevím jestli to neoficiálně bude znamenat víc peněz, nevím jaké tam jsou odvody, ale myslím že daně by se mi pak vrátili
takže fakt netuším
- Citovat
- Upravit
Nech si to normálně napsat na DPP…
Jako nejít žádnou smlouvu tak pak ti nedá peníze a uděláš co?
- Citovat
- Upravit
Nech si to dát na DPP do 10 tis měsíčně z toho nejsou žádné odvody. Akorát můžeš udělat max 300h za rok. Zbytek třeba na ruku když by to nevyšlo a vzájemně si věříte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 je DPP a DPČ. Pokud se nemýlím, tak DPP je do těch 300 hodin ročně a DPČ je do 10tis. měsíčně / max. 20 hodin týdně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit