Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám dotaz. Kdy se má maturant přihlásit na úp, jestliže neudělal maturitu? Kluka čekají opravky v září, ale možná na ně asi nepůjde, prostě se mu nechce. Bude čekat na jarní termín. Potřebuji vědět, kdy mu končí status studenta - poslední ústní zkoušky skládá 27. května. On si myslí, že se nikde hlásit nemusí, že dokud nemá maturitu, tak je braný jako student, já si myslím, že nějaká lhůta tam je. Poradí někdo? Díky.
Záleží, co bude dělat od září do května. Statut studenta mu běžně končí v srpnu, pokud se bude ten skoro rok válet doma. Aby byl student, musel by chodit do školy. Takže jestli bude doma, tak úřad.
@martina.se Myslím, že by se 1. září měl přihlásit na úp, jako student je brán ještě přes letní prázdiny.
Dokud nemá maturitu tak je student??
tak to by tady bylo hooodně studentů
Nee promiň. Student je do konce srpna/září.
Na úřad se musí nahlásit ihned, jinak už mu vzniká dluh na soc/zdrav. Může si to také platit sám, třeba z brigád atd…
Kamarádka mi vloni říkala, že se musel její kluk přihlásit od října. Raději to chce si na ten úřad práce zavolat. Trochu mne zarazilo, nechce se mu na opravky v září? To bych ho hnala ![]()
Ať si zavolá na úřad. Mám dojem, že někdo někde psal, že po státnicích se museli hlásit na ÚP ihned, žádné prázdniny už prý neplatí… ale zvednout telefon snad kluk umí, ne? Jinak bych ho hnala, nejít na podzimní termín… teď to neudělala a po roce flákání to udělá? Kecy, a co když ne, tak zahodí 4 roky studia? Dej mu nůž na krk - buď prázdniny na učení a podzimní termín s tím, že to udělá, nebo jde od července makat někam na brigádu a sehnala bych mu tu, kde jsou od rána do večera s lopatou venku, myslím, že by pak rychle běžel k maturitě
@ynax píše:
Ať si zavolá na úřad. Mám dojem, že někdo někde psal, že po státnicích se museli hlásit na ÚP ihned, žádné prázdniny už prý neplatí… ale zvednout telefon snad kluk umí, ne? Jinak bych ho hnala, nejít na podzimní termín… teď to neudělala a po roce flákání to udělá? Kecy, a co když ne, tak zahodí 4 roky studia? Dej mu nůž na krk - buď prázdniny na učení a podzimní termín s tím, že to udělá, nebo jde od července makat někam na brigádu a sehnala bych mu tu, kde jsou od rána do večera s lopatou venku, myslím, že by pak rychle běžel k maturitě
Státníce nejsou maturita. Tady je studentem do konce prázdnin
Já bych ho dohnala v září na opravné a nečekala na jaro, toho nemusejí už vzít, jinak studentem je přes prázdniny, a pak od září na pracák, takže hned po zkouškách by se měl přihlásit, ale, měl by si to ověřit sám, a né že se mu nechce jít na zkoušky, to bych ho hnala.
@martina.se jestli neudělal víc jak jeden předmět, tak v září opravnou maturitu dělat nebude a bude muset čekat na nový termín. Jestli jenom z jednoho předmětu, tak půjde v září a studentem je k poslednímu srpnu.
@mexxx píše:
Já se po maturitě přihlašovala k 1. září
A kdy to bylo? Kamarádka mi právě tvrdila, že vloni to změnili, že kluka přihlašovala až právě v říjnu. Moc se mi to nezdálo, také by mne zajímalo jak to tedy je. Dcera taky končí. Práci má od září slíbenou, ale člověk nikdy neví. Určitě se tam budu informovat, nicméně pro zajímavost.
Nahlásit se musí od září na ÚP. Na opravky na podzim být ním, tak bych šla. Když neudělá maturitu ani na podzim, má možnost ještě na jaře. Má tak víc pokusů.
Já šla 1.září na UP. Po celé prázdniny je i po neuspesnem dokonceni student:-)
Ja si teda naopak myslim, ze by se mel nahlasit k 1.7.znam kluka, co ho vyskrtli z druhaku v kvetnu a na prazdniny musel byt prihlasen.Ale kdyz si tam zavolas, urcite ti reknou tohle i do telefonu.
v roce 2010. Je možný, že se to změnilo. Napsala jsem jak to bylo když jsem maturovala já ![]()