Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U sebe ani nevim, nejak jsem to nesledovala, ale spoluzacka chodila od 13ti na vyvolavacky, ta to nedostavala vubec, pak to resila bylinkama a od te doby to jakz takz jde, plus minus tyden…ja mela problemy az po vysazeni HA a srovnala jsem si to gynexem, to jsou taky bylinky..tak treba na tu gyndu jen zavolej a poptej se
Ahoj, já měla ms od 12cti, do 17cti zcela podle plotu, jednou 20 dní, pak 60 a pod. Pomohla až HA nasazená v 17cti, od té doby cyklus jako hodinky..
Mě se to teda nesrovnalo nikdy a ani mě nikdy nenapadlo to nějak řešit. Až jsem v 16 začala brát antikoncepci tak se to srovalo tím. Ale jak ji neberu tak to je pořád nepravidelný.
Ms jsem měla totálně rozházenou už od začátku. V rozmezí 35-60 dnů. Na vyvolávačku jsem chodívala, když se ms nedostavila po 45-50 dnech.
Zpravidelnilo se to braním HA, logicky. Pravidelný přirozený cyklus jsem měla až po prvním porodu.
Asi je to různé, pamatuju si, že do roka se to srovnalo a od té doby víceméně jako hodinky.
Mno, co si tak vzpomínám, tak já mela MS od 14 do necelych 18 nepravidelnou. Pak jsem brala HA, srovnalo se to na cykly dlouhe 28dni. A ted po porodu a bez HA se to sicepo čase srovnalo, ale cyklus mám 44dní
asi bych dcerku nikam netahala ![]()
Já dostala MS už před 12 rokem..nikdy jsem ji neměla pravidelnou, když už to přesáhlo 60dnů, tak jsem šla na vyvolání..pak když jsem začla intimně žít, tak nasadila HA..samo bylo pravidelné a při zkoušení o 1. dítě jsem to měla taky všelijak, ale do půl roku se zadařilo, teď se snažíme o druhé, jsem po vysazení HA a přišla po 35 dnech a teď uvidíme.
Taky bych ji zbytečně nestresovala, když tak po novém roce zajděte..
Zkusila bych bylinky..
Já měla nepravidelnou ms pokaždé. Mohla jsem si vždycky počítat jak chci, ale vždycky to bylo jinak. Začíná se mi to rovnat až teď po porodu…
První MS měsíc před 15, vždycky nepravidelně, hlavně první roky třeba po 40, 50 dnech. Až po samovolném potratu v 19 se mi to srovnalo a teď v 21 jsou výkyvy v rámci 27-33 dní, ale poznám aspoň ovulaci, takže si můžu ohlídat, zda je zpoždění jen kvůli stresu.
Nikdy jsem HA nebrala a doufám ani nikdy brát nebudu. Dneska jsem neskonale vděčná, že mi ji máma nevnutila hned jak to bylo možné, ale naopak mi ji vymlouvala. ![]()
Co já se pamatuju, měla jsem to nepravidelně vždycky… Moje máma dokonce říkala, že se jí to srovnalo až po pátém dítěti ![]()
Já jsem měla cyklus od začátku pravidelnej. Jinak když jsem byla 2krát v lázních tak jsem to měla po 3 týdnech, možná i míň. (měla jsem perličkovou koupel, ta dělala paseku) pak jsem měla cystu. Doktorka mně píchla injekci a od té doby se to vrátilo do normálu(28 dní)
Až ve 26 letech po vysazení HA. A i tak mám cyklus 35/5. Ale pravidelně. Do 17 to byla hrůza, buď jednou za 3 měsíce, nebo i co 14 dní, zejména, když se jelo na dovolenou k moři. Srovnala to až HA a byl klid.
Děkuji všem za odpovědi, počkáme ještě pár cyklů a potom pořešíme, hezké svátky přeji ![]()
Mám dotaz nejen na maminky, které máte dcerky v nebo po pubertě, ale třeba i z vašich vlastních zkušeností, jak dlouho se jim nebo vám rovnal cyklus? Dcerce je 15,5 roku, ms má od 12 let a pořád nepravidelně, nyní opět čekáme už přes 40 dnů a kde nic, tu nic, nevím, jestli má nějaký význam ji honit po doktorech, aby z toho neměla nějaké trauma, přece jen je ještě docela dětská
Poznámky typu možného těhotenství by byly naprosto neopodstatněné, takže je sem ani nepište. Jde mi skutečně o to, že za ty tři roky ještě nemá ustálený cyklus. Děkuji všem za reakce.