Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím o radu…7.12. jsem byla na revizi 9tt…Po zákroku jsem krvácela jen 1den pak už nic tak zhruba 5dní po operaci jsem se začla čistit, šlo to ven takové trhavé nitky asi prostě ty zbytky. Potom už jen došpinění, a dnes v noci 10den po operaci šílené bolesti v podbřišku jako bolení před ms a popravdě ráno jsem to dostala teda vypadá to tak jako, když je to menstruace, jsem zmatená mudr říkal, že se budu pár dní čistit ale, že bych prý krvácet neměla to prý až za 4týdny ale jak říkám dnes je to teprve 10den bolest v pobřišku odezněla a zatím slabě krvácím tak nevím zdá se mi to divné nejdřív nic a ted je možné, že bych už snad měla menzes???Prosím o radu měl někdo něco podobného? Uvidíme jestli se to do rána zas nezastaví raděj bych byla ráda kdyby jsem měla normální ms a byl pokoj ale mám strach, aby nebylo něco v nepořádku ale bolest je pryč je ta krev tak díky za info
Tak pokud te neboli bricho, nemas krece, tak je mozne ze to ms je, pokud boli ci hodne krvacis mazej k dr, je mozne ze v tobe neco zbylo
Díky, díky…no krvácím přiměřeně žádná divočina, břicho mě bolelo pouze ráno než jsem to jako dostala ale ted už né, jen mě bolí v kříži nebo v zádech fakt jako při menzes, ale slyšela jsem, že menzes po 10dnech se dostat nemá tak fakt nevím možná zkusím zítra zavolat mudr jen pro jistotu…
Po 10 dnech me to prijde ok, ale nejsem dr.,pokud te ale nic neboli, tak to bude ok ![]()
Já jsem po revizi v červnu a menzes jsem dostala po těch 4 týdnech. Ale pravda je, že očistky jsem měla jako na houpačce. První dny silné, pak už jen špinění, pak zase silnější. Tak to bylo asi dva týdny. Pak to ustalo a potom přišla MS. Menzes po 10ti dnech se mi nezdá. Raději bych si to ověřila u doktora, ať máš jistotu. Určitě to nebude nic vážnějšího, ale aspoň budeš klidná.
Tak do rána vložka čistá tak, že jsem s toho fakt jelen
no ale tak ono lepší, že jsem bez bolestí a třeba jen nějaké dočištování, snad…
@ninuska100 to je dobře, že to přešlo. Vzpoměla jsem si, že při prvním těhu se mi taky stalo, že jsem už přestala špinit úplně a pak se to za pár dnů vrátilo. Ono i záleží co člověk dělá. Vím, že při větší zátěži nebo delším ležení na břiše ještě děloha může pracovat a tak se může stát, že se krvácení nebo špinění vrátí. Hlavně, že to nebylo nic horšího a přeji, ať je teď už vše bez problémů. ![]()
Catalya děkuji ale zase už špiním
je to jako na houpačce:(((volala jsem mudr tak 28.12.jdu na kontrolu docela dost se bojím:(chci být v pořádku a mít další mímo
Bude to dobré, uvidíš, budeš v pořádku.
Ty první dva týdny to tak opravdu může být, jako na houpačce. Organismus a tělo se ještě pořád vzpamatovává, chce to čas. Ale dokážu si představit, jak se cítíš a je to těžké se udržet v pohodě. Já jsem v tom červnu byla na UPT na konci 23.týdne. Tedy normálně jsem rodila, a protože jsem pak nevytlačila placentu, dělali mi revizi. První moje myšlenky byly na další těhu a že se do té doby musím dát do pořádku. Byla jsem na nervy z každého, byť jen trochu, abnormálního stavu mého těla. Ale člověk se opravdu nesmí tolik pozorovat a hlavně chce to mysl zaměstnat něčím jiným. Mám doma tříletou priceznu, tak to došlo docela dobře. Zkus si teď užít Vánoc a po kontrole u dr. bude vše ok, určitě! A snad tě povzbudí, že já znovu otěhotněla po 3 MS a teď jsem cca 12 týden a vše je v pohodě. Takže hlavu vzhůru. Zase bude dobře ![]()
Ahojda, tvůj příspěvek mě až píchl u srdíčka chudáčku to sis teda prožila tisíckrát větší trápení než já
to je mi líto, že už tvoje miminko bylo tak velké to musela být rána
můžu se zeptat co se stalo, pokud nebudeš chtít odpověd pochopím to…mi jsme si druhé miminko moc přáli tak, že chceme to zkoušet hned po šestinedělí tak uvidíme, ale ale, aby to ted vše u mudr dopadlo dobře…Asi máš pravdu, že se ted člověk víc kontroluje…Tak hlavně at se ti tvé ted těhu daří co nejlépe:)))já mám také doma už holčičku díky bohu za ní:)))
@ninuska100
Ahojki, mrzí mě, že tě to taky potkalo. Já jsem 5 týdnů od revize a zrovna mám MS(první).
To že takhle nepravidelně krvácíš je ok. Já to měla prvních 14 dnů. Druhý den po zákroku nic a za pár dní strašná chuť na sex. Sice jsme se jen tulili, ale po orgasmu asi 2 hodiny mě začalo bolet břicho a vyšly ze mě takové kusy. Další den jsem šla pro výsledky do nemocnice, tak jsem se na to pro jistotu přeptala. Dr mi řekla, že je to ok a že se tím orgasmem jen urychlilo čištění dělohy. Tak jsme to tak udělali ještě dvakrát a pak už jsem ani nešpinila
Jo a vřele doporučuji pít kontryhelový čaj. Ten upravuje krvácení a navrací cyklus do normálu - mě pomohl. Hlavně jsem měla pocit, že pro to něco dělám ![]()
Drž se a nepropadej panice - se snadno radí a hůř děla ![]()
@ninuska100 V pořádku, nemám s tím problém. V době těhotenství jsme žili v zahraničí, v zemi, kde je zdravotní úroveň a péče naprosto zoufalá. Jediné vyšetření, které se tam dělá je tripple test. Takže v 16tt jsem na něj, protože jsem si říkala lepší než nic. Po týdnu přišly výsledky a bohužel pozitivní na riziko Downova syndromu. Z mnoha důvodů jsme těm výsledkům nevěřili, a proto jsme mluvili s primářem z genetiky v Olomouci. Ten nám doporučil se vrátit a zopakovat testy v ČR. Jenže nemohli jsme odjet ze dne na den, takže do ČR jsem se dostala ve 20tt. Vzali mi krev a zrovna udělali i ten genetický UTZ, který byl naprosto ukázkový. Bohužel triple vyšel 1:95, takže po dohodě s primářem jsem šla na odběr plodovky a ta bohužel vše potvrdila. Náš chlapeček měl DS
Než celý tento proces proběhl, byla jsem už ve 23.tt. Rána to byla hrozná. Pohyby jsem naprosto zřetelně cítila už od 16tt a když mi ještě navíc řekli (nebo spíš jsem i já na UTZ jasně viděla), že to je chlapeček, byla jsem v 7.nebi. To rozhodnutí a následný „porod“ to bylo to nejhorší co jsem v životě zažila. Nikomu bych to nepřála. Rodit v bolestech 12 hodin a pak si žádné miminko neodnést…Sama doteď nějak nechápu, že jsem to celé ustála a neskončila v blázinci. Ale jak píšeš, díky bohu za moji holčičku. Ta mi dodala tu největší a potřebnou sílu. Původně jsme si říkali, že počkáme těch doporučovaných 6 měsíců, než se pustíme do dalšího snažení. Ale jak čas ubíhal, bolest a smutek přecházel a tělo se uzdravovalo taky, tak jsme si říkali, že to zkusíme dřív, že bůh ví jak nám to bude trvat. Ne že bychom s tím někdy měli problém. Malá se podařila na podruhé a druhé těhu hned na poprvé, ale po tom přerušení jsem nevěděla jak bude tělo reagovat. Takže po 3.MS manžel naznačil, že jak jsem na tom a já souhlasila. První týden jsem sexovali, ale pak jsem si to rozmyslela, že ještě raději jeden cyklus počkáme. No další cyklus nepřišel
Teď máme za sebou první biochemický screening a vše dopadlo dobře. Takže se těšíme na zdravé miminko. Údajně prý taky chlapečka ![]()
Helfr-tak to všechno jak to popisuješ je stejné i umě
i stou chutí na sex pak mazlení bolest břicha a tím jsem začla se víc čistit tak, že snad to tak je a bude v pořádku:)))díky za info
jsem víc v klidu
Catalya-
jůva tak to sis opravdu prošla peklem
neskutečně mě to mrzí, ale je parádní, že se vám to opět podařilo a čekáte miminko velká gratulace
je škoda, že se tohle muselo stát, ale ted se těš na krásné zdravé miminko ![]()
@ninuska100 píše:
Catalya-jůva tak to sis opravdu prošla peklemneskutečně mě to mrzí, ale je parádní, že se vám to opět podařilo a čekáte miminko velká gratulace
je škoda, že se tohle muselo stát, ale ted se těš na krásné zdravé miminko
Díky moc! Co se mělo stát, stalo se. S tím člověk nic neudělá. Teď už se miminka nemůžeme dočkat ![]()