Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám 10m Matýska, už tak 4 měsíce kojím jen v noci (2-3×) a 1× dopoledne, jinak už baští jako divej. Pořád čekám, kdy se mi zase vrátí cyklus a pořád nic. Ne, že by mi to tolik chybělo
, ale je to takhle normální?
Kdy se to vrátilo Vám? Dík moc.
M.
Ahoj, mě se při dost dlouhém plném kojení, cca 10 měsíců vrátil cyklus až v 18 měsících věku. Rozhodně to nebylo nic nepříjemného.
Vrtule
ahojky,
rok jsem kojila do 7 měsíců plně potom už jen v noci a cyklus se mi vrátil v momentě kdy jsem malého po roce odstavila a zrušila i noční kojení, takže buď v klidu,určitě to příjde v pravý čas ![]()
Ahoj, já jsem teď měla cyklus po více jak 3 letech a ještě vyvolávaný. Mám děti zrzo po sobě, a ani půl roku po ukončneí kojení mladšího cvrčka mi ms nechtěla přijít. Dr mi píchla pigárko a uvidím, jeslti přijde další už samovolně.:)
Ahoj, kojila jsem plně 6 m a pak do 13 měsíce s příkrmy a menstruaci jsem dostala přesně až 14 dní po posledním kojení.
SARA
Ahoj, me se pri plnem kojeni vratil presne tri mesice poporodu. Nekde jsem cetla, ze to zalezi na tom, jak casto kojis v noci(kvuli hormonum). Je pravda, ze v te dobe zacalo nase certidlo konecne trochu v noci spat a ja se poprve od porodu aspon trochu vyspala.
Ale u kazdeho to asi funguje malinko jinak.
Mroe
Já jsem s tímhle naštěstí problémy neměla. Kojila jsem jen do 6. týdnů malého:-(, což mě dodnes mrzí, ale již 3 měsíce po porodu jsem začala normálně menstruovat. Zřejmě je to individuální, než si tělo zvykne na ten správný režim:-)
Mám 14-ti měsíční holčičku a první menstruaci po porodu jsem dostala včera. Moc nadšená nejsem, ale na druhou stranu se aspoň můžeme začít pomalu snažit o druhé mimi
Malou kojím tak 3-4× denně. Den před tím, než jsem měsíčky dostala malá celý den odmítala kojení (napila se normálně jen ráno), až jsem z toho byla zoufalá, protože jsem vůbec nechápala proč, večer jsem ji přemluvila a druhý den jsem dostala měsíčky, tak se mi aspoň vysvětlilo, proč jí mlíčko nechutnalo. A od toho včerejška papá zase docela normálně. Úplně odstavit ji zatím nechci.
Lenka a Pája
To je dobré,taky mám 14.měsíční holčičku a taky jsem menstruaci dostala včera:))Skoro po 2 letech a vůbec mi nechyběla.Podle průběhu se zdá,že se zásoby ty 2 roky hromadily:(((
Ahoj,
já mám osmiměsíčního kluka, kojím už jenom ráno a odpoledne a prozatím jsem menstruaci nedostala. Doufám, že mi to vydrží až do úplného odstavení ![]()
Ale asi je to individuální - kamarádka kojila rok, ale menstruovat začala 4 měsíce po porodu.
Tereza
Ahoj holky,já jsem to dostala před týdnem
,takže Vám tiše závidím,že Vy až tak pozdě.BUĎ RÁDA!!!!Není o co stát,malá mrzutá,mamka mrzutá a do toho ještě trápení se školkou našeho Budulínka… ![]()
Pa L.
Je tak to Vám holky taky závidím,tak dlouho „bez“
Já to dostala 3,5měsíce po porodu a byl to pro mě šok,vůbec jsem si nemyslela,že při kojení můžu menstruovat-to jsem naivní co? Tak snad příště si dýl odpočinu ![]()
Naďa
Ahoj Dede,
tak to jsme na tom opravdu úplně stejně
Dobrý ![]()
Lenka a Pája
Ahoj holky
tak to Vám všem závidím,můj malý bude mít ve středu 8 týdnů,plně ho kojím a menstruaci jsem dostala před 3 dny chjo
. Nevím jestli to taky není antikoncepcí začla jsem jíst Cerazette před 14 dny .
Tak zatím pa a užívejte si to bez menstruace