Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte holky mam dotaz manzel je od 8.1. na neschopence vim ze prvnich 14 dni plati zamestnavatel a vlastne mu to prijde ve vyplate, ale chtela jsem se zeptat kdyz od 15.teho dne nemocenskou vyplaci socialka kolikateho to chodi? nemame s tim zadnou zkusenost.
moc Vam dekuji za rady
![]()
@Meganora Dekuju
ono je to asi i krajema vidte jsme z Prahy 4 ![]()
@Therkisss Nemocenská nemá určený žádný výplatní termín, záleží jak rychle přijde lístek z práce a jak rychle to OSSZ zpracuje. Mají na to 30 dnů od doručení podkladů… A jinak nejčastější rozptyl bývá tak od toho 10. do 25. v měsíci.
Jsem od 21.8.2017 na nemocenské, takže od 4.9.2017 mi teprve začala platit socialka. A první nemocenská mi přišla až 20.10.2017
.
Jsem z moravskoslezského kraje, a nemocenská mi chodí na účet v rozmezí 17-24.dne v měsíci. Lístek na peníze mi posílá zaměstnavatel.
@neria55 Tak 20. mi přejde naprosto normální termín, nic na koulení očima
u mnoha firem je to výplatní termín.
@j.a.n.i1 pro mě jo…poslední výplatu mi poslali 7.9. a další peníze přišly až 20.10…o dva týdny více bez peněz pro mě byly kritické…
Ahoj já jsem na neschopence skoro rok a nemocenská chodí 15-18 dřív ne, ale v únoru přijdou peníze od zaměstnavatele, a první týden v březnu peníze od sociálky za leden jak se to tam lomí do kdy platí zaměstnavatel a pak už socialka. a toho +-18 ten měsíc přijdou peníze za únor.
Za to ale většinou nemůže sociálka, ale zaměstnavatel, který lístek na peníze přeposílá až po výplatách. Také jsem s tím měla problém, potom jsem se naštvala, lístek na peníze jsem si začala posílat na sociálku sama a peníze jsem měla vždy na účtě 8. v měsíci
@elinka90 Tak Praha pod kterou jsem patřila já, tedy nemocenskou nikdy neposlala dříve jak 15. a to jsem ho tam nosila taky osobně. Ale třeba středočeská mi OČR poslala během 4 dnů, to jsem koukala.
@j.a.n.i1 píše:
@elinka90 Tak Praha pod kterou jsem patřila já, tedy nemocenskou nikdy neposlala dříve jak 15. a to jsem ho tam nosila taky osobně. Ale třeba středočeská mi OČR poslala během 4 dnů, to jsem koukala.
Já to posílala také do Prahy na Olšanskou a vždy 8. jsme to měla na účtě v roce 2015. Když to posílal zaměstnavatel, tak až 20, ale další měsíc. ![]()
OSSZ na výplatu dávky má 30 dní ode dne doručení všech podkladů.
@elinka90 Tak já patřila pod Trojskou… ale je fakt, že ta je nejvytíženější.
Holky a kde prosim zjistim pod kterou pobocku spadam? Jsem z Prahy 8. Posilali jste doporucene, nebo obycejne? ![]()