Kdy si

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.2.16 14:42

kdy si

Maminky, v jakem veku si vase deti samy utiraly zadecek? Syn ma cerstve pet let, ale naprosto odmita sam si utrit zadecek a neustale nas vola…myslim, ze uz je cas na to, aby to zvladnul sam, proto me zajima, jak je to u ostatnich a pripadne, jak ho to naucit? Vydrzi na zachode sedet i dyl jak hodinu, dokud proste nekdo neprijde, tak nas vola, pokrikuje, vzteka se..ale ani to nezkusi sam…je tezke neustoupit, sedel by tam asi do vecera, je hodne tvrdohlavy…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.2.16 14:44

Omlouvam se za nadpis, z nejakeho duvodu se mi ta veta smazla…

• Citovat
  • Upravit
3348
21.2.16 14:48

Náš to poměrně obstojně umí. ale stejně to raději dělám příp kontroluju. ale motoricky to dá bez problému…3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.2.16 14:48

Kup mu vlhčený toaleťák a máš to.. můj před nástupem do školky, tzn cca 3,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.2.16 14:51

Pětiletý to sám zvládá ve školce, ale doma chce pořád pomáhat. Nevidím na tom nic špatného, alespoň vím, že bude dobře utreny.

• Citovat
  • Upravit
4471
21.2.16 14:51

U nás malá simuluje utírání předku i zadku od 1,5 roka co jsme začali navštěvovat aktivně velké záchody :mrgreen: ona se fakt utře - sice ledabyle, ale má to jako rituál, taky spláchnutí a umytí rukou :nevim: já jsem jí to jen jednou ukázala a ona to vzala jako fajn zábavu a atrakci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.2.16 14:58
@Anonymní píše:
Maminky, v jakem veku si vase deti samy utiraly zadecek? Syn ma cerstve pet let, ale naprosto odmita sam si utrit zadecek a neustale nas vola…myslim, ze uz je cas na to, aby to zvladnul sam, proto me zajima, jak je to u ostatnich a pripadne, jak ho to naucit? Vydrzi na zachode sedet i dyl jak hodinu, dokud proste nekdo neprijde, tak nas vola, pokrikuje, vzteka se..ale ani to nezkusi sam…je tezke neustoupit, sedel by tam asi do vecera, je hodne tvrdohlavy…

jako takhle - malej má šest a umí to.. jenže je štítivej tak se mu navaluje a volá mě.. no :mrgreen:
zkuste vlhčený toaleťák a nějak pozitivně motivovat, nějaké odměny pochvaly.. jako hodinovou scénu a kovbojku bych z toho nedělala - proč si dělat nepohodu? :nevim:

Příspěvek upraven 21.02.16 v 15:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.16 15:00

Tak dcerka ma dva roky a vepredu se taky utira sama, ale maly je proste palicak, nechce a nechce…vlhcenych ubrousku mame kopu, problem je v tom, ze to odmita udelat…ve skolce detem utiraji zadecky pani ucitelky (i ostatnim ve tride)…proste nevim, jak na nej, posledne tam sedel hodinu a pul a nakonec jsem ho utrela, chtela jsem jit ven jeste za svetla :-)) a samotneho ho doma nechat nemuzu.

• Citovat
  • Upravit
74219
21.2.16 15:11

Přesně nevím kdy, nejak kolem 4r, ale napřed používala ty vlhcene ubrousky dlouho a až pak po čase přešla na toaletak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.2.16 15:20
@Anonymní píše:
Tak dcerka ma dva roky a vepredu se taky utira sama, ale maly je proste palicak, nechce a nechce…vlhcenych ubrousku mame kopu, problem je v tom, ze to odmita udelat…ve skolce detem utiraji zadecky pani ucitelky (i ostatnim ve tride)…proste nevim, jak na nej, posledne tam sedel hodinu a pul a nakonec jsem ho utrela, chtela jsem jit ven jeste za svetla :-)) a samotneho ho doma nechat nemuzu.

já bych ho tam hodinu a půl nelámala :nevim:
stejně jsi nakonec ustoupila tak co z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
21.2.16 15:36
@Anonymní píše:

dcera 5let a kousek. Umí, ale nechce, štítí se :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
21.2.16 15:38

Normálně bych mu doma utírala zadek tak dlouho, dokud by měl zájem. Takhle mu ještě vypěstuješ nějaký psychický blok :nevim:
Naši se ve školce utírají sami (5 a 6 let), ale doma chtějí od nás, a jak už tu bylo řečeno, nevadí mi to, alespoň vím, že ho mají utřený pořádně.
Nepředpokládám, že si nechají utírat zadky do dospělosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.16 15:58

Tak nebudu to teda hrotit, treba zacne sam…jsem zvedava, jak dlouho to bude bavit pani ucitelku :-)
Dekuju vam za nazory…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí