Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
mám menší dotaz a jdu se zeptat zkušenných.
Nevím kdy si udělat tt. Asi vypadám trošku jako tydýt
, ale jedná se o mé první snažení o těhotenství a pořádně nevím jak to funguje. Od září neberu HA a už se mi i dostavila sama menstruace po 43 dnech cyklu.
Tento měsíc jsem již 28. den cyklu a nevím jak dlouho mám ještě čekat na testování.
Se snoubencem máme pravidelně styk 2× týdne, takže plodná okna bych měla mít pokrytá.
Děkuji mooc za rady a tipy ![]()
Klidně bych ráno zkusila. Když bude negativní a menstruace nedorazí tak třeba za týden znovu. Kolem ovulace bych teda měla styk častěji.
Ja byla typ 5 dnu po vynechani MS, ale asi jsem moc trpeliva
.
@Hobitka Noo to bych asi tak viděla, ale já vlastně vůbec nevím kdy to mám dostat, tím, že to je můj druhý cyklus po vysazeni HA
je to semnou komplikovaný ![]()
@Dzustea píše: Více
Ahoj, chápu, že je to zmatené, když jde o první snažení.
Obecně platí, že těhotenský test (tt) má smysl dělat až od prvního dne očekávané menstruace, tedy v tvém případě po 43denním cyklu to může být kolem 43. dne. Jestli jsi už v 28. dni, můžeš začít testovat, ale pokud se menstruace dostavila pravidelně, nemusíš spěchat.
Pokud máte se snoubencem pravidelné styky, pokrýváte plodné dny dobře, takže pokud test nebude pozitivní v době očekávané menstruace, čekala bych na další cyklus a případně pak opakovala test.
Zkrátka: testuj od dne, kdy máš menstruaci čekat, to je nejspolehlivější. Nemá smysl testovat dřív, protože hladina hormonu ještě není dost vysoká.
Držím palce a ať se to brzy povede! ![]()