Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jdu si k vam pro radu, protoze jsem hrozne zmatena.. posledni ms byla 18.10
tyden intezivni bolesti podbriska, prsa-jasny tehu priznaky a 16.11 3 dny dusici na testu, pak vše zmizelo.
Dnes je 25.11 ms stale nikde a od vcerejska me boli silne bricho jako pri ms a mam pocit, jak kdybych měla ovulaci. Stalo se to někomu?
Může být teď ovulace bez ms?
U doktorky jsem byla těsne po menstruaci, takže by všechno mělo být ok a nechci otravovat, ale třeba se někdo najde s podobnym prubehem..
Děkuju moc předem
A jak bys potom vysvětlila ty pozitivní testy, kdyby teprve tohle byla ovulace?
Já jsem to takhle měla. Neznám biologii zatím, nepátrala jsem potom, ale po posledním biochemku jsem dlouho nedostala menstruaci (což mě nepřekvapilo), v čase, kdy bych měla normálně ovulovat přišla skutečně ovulace (poznám jí na sobě, mám silné nezaměnitelné příznaky a bolesti) a pak už v normálním termínu menstruace.
Jedna menstruace prostě chyběla. Po vysvětlení jsem moc nepátrala, hned další cyklus jsem otěhotněla a bohužel potratila, ale tuhle podivnost si pamatuju…
Tak jsem to googlila a zdá se, že je to normální a stává se to relativně běžně, že po biochemku (very early pregnancy loss) dojde k přeskočení jedné menstruace, protože hypotalamus vyhodnotí cyklus jako dokončený i bez klasické výměny endometria. Je to i celkem dobře popsané a vygooglitelné.
Takže ano, je to možné a pravděpodobně i celkem běžné, já ani ty nejsme blázni ani rarity, zdá se 🙂
Poslední ovulace byla právě nejspíš 2.11, takže z té jsem otěhotněla a teď přemýšlím, jestli bych mohla otěhotnět i z tě aktuálni bez ms?
Já jsem do toho měla ještě antibiotika, takže je vše tak rozhrazene
Jako že se to biochemické těhotenství vstřebalo, děloha se nevyčistila, nastala další ovulace a z té je těhotenství? ![]()
Mně spíš přijde, že je to na návštěvu lékaře, aby se vidělo, co se děje, jestli není potřeba revize, aby se nerozjel nějaký zánět. ![]()
@TRG Hele, vygoogli si „ovulation without period after very early pregnancy loss“ a uvidíš. Fakt to není nic extra vzácného a na doktora opravdu ne.
@Anonymní píše: Více
Díky, to se ráda podívám, nikdy jsem neslyšela o tom, že může něco takového nastat.
Stejně si myslím, že by bylo rozumné skočit k doktorovi, kdyby ty bolesti rychle nepřestaly. (A to nejsem chodič k doktorům, za svůj dospělý život jsem ještě nebyla na pohotovosti.) Nebo alespoň na krev, jestli je v krvi hCG. Ony ty slabé čárky na testech nemusí nutně ani znamenat (biochemické) těhotenství. Existují taky cysty, co produkují hCG, žejo.