Biochemické těhotenství, ms nedošla, teď bolesti podbřiška?

23
25.11.25 21:48

Biochemicke tehu,ms nedošla, teď bolesti podbriska?

Ahoj holky, jdu si k vam pro radu, protoze jsem hrozne zmatena.. posledni ms byla 18.10
tyden intezivni bolesti podbriska, prsa-jasny tehu priznaky a 16.11 3 dny dusici na testu, pak vše zmizelo.
Dnes je 25.11 ms stale nikde a od vcerejska me boli silne bricho jako pri ms a mam pocit, jak kdybych měla ovulaci. Stalo se to někomu?
Může být teď ovulace bez ms?

U doktorky jsem byla těsne po menstruaci, takže by všechno mělo být ok a nechci otravovat, ale třeba se někdo najde s podobnym prubehem..

Děkuju moc předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TRG
5511
26.11.25 00:27

A jak bys potom vysvětlila ty pozitivní testy, kdyby teprve tohle byla ovulace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.25 10:36

Já jsem to takhle měla. Neznám biologii zatím, nepátrala jsem potom, ale po posledním biochemku jsem dlouho nedostala menstruaci (což mě nepřekvapilo), v čase, kdy bych měla normálně ovulovat přišla skutečně ovulace (poznám jí na sobě, mám silné nezaměnitelné příznaky a bolesti) a pak už v normálním termínu menstruace.
Jedna menstruace prostě chyběla. Po vysvětlení jsem moc nepátrala, hned další cyklus jsem otěhotněla a bohužel potratila, ale tuhle podivnost si pamatuju…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.25 10:49

Tak jsem to googlila a zdá se, že je to normální a stává se to relativně běžně, že po biochemku (very early pregnancy loss) dojde k přeskočení jedné menstruace, protože hypotalamus vyhodnotí cyklus jako dokončený i bez klasické výměny endometria. Je to i celkem dobře popsané a vygooglitelné.

Takže ano, je to možné a pravděpodobně i celkem běžné, já ani ty nejsme blázni ani rarity, zdá se 🙂

• Citovat
  • Upravit
23
26.11.25 11:17

Poslední ovulace byla právě nejspíš 2.11, takže z té jsem otěhotněla a teď přemýšlím, jestli bych mohla otěhotnět i z tě aktuálni bez ms?

Já jsem do toho měla ještě antibiotika, takže je vše tak rozhrazene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
26.11.25 11:40

Jako že se to biochemické těhotenství vstřebalo, děloha se nevyčistila, nastala další ovulace a z té je těhotenství? :think:

Mně spíš přijde, že je to na návštěvu lékaře, aby se vidělo, co se děje, jestli není potřeba revize, aby se nerozjel nějaký zánět. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.25 13:07

@TRG Hele, vygoogli si „ovulation without period after very early pregnancy loss“ a uvidíš. Fakt to není nic extra vzácného a na doktora opravdu ne.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
26.11.25 13:27
@Anonymní píše: Více

Díky, to se ráda podívám, nikdy jsem neslyšela o tom, že může něco takového nastat.

Stejně si myslím, že by bylo rozumné skočit k doktorovi, kdyby ty bolesti rychle nepřestaly. (A to nejsem chodič k doktorům, za svůj dospělý život jsem ještě nebyla na pohotovosti.) Nebo alespoň na krev, jestli je v krvi hCG. Ony ty slabé čárky na testech nemusí nutně ani znamenat (biochemické) těhotenství. Existují taky cysty, co produkují hCG, žejo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital