Kdy sourozenec dostal neštovice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5345
1.7.11 16:41

kdy sourozenec dostal neštovice??

Ahojky holky, chci se zeptat, za jak dlouhou dobu od prvního výsevu neštovic u jednoho dítka v domácnosti se vám osypal sourozenec?
Mě starší donesl neštovice ze školky, dneska je to 14 dní od prvního pupínku, mladší měl po týdnu dva dny horečku, pak měl šíleně mnoho aftů v puse a udělali se mu pupínky u pusy, asi deset. Manžel s ním byl na pohotovosti, bylo to o vík., tam dr. řekl že to jsou na tváři opary, v pondělí jsme byli u dětského a ten řekl, že to neštovice jsou, do rána se mu ještě vyselo asi deset pupínků, pod krkem, na prsou a na rukách…teď za čtyři další dny mu to už zasychá..nevím zda to jsou teda taky neštovice??? oproti staršímu mi to na samé pupínky nepřijde…je možné že by se mu ten vir přenesl spíše do těch aftů v puse?
Já jich prý v dětství měla taky asi deset, tak nevím…díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35314
1.7.11 17:04

Ja myslim, ze tyden je kratka inkubacni doba na nestovice, cekala bych ji aspon 10 dni. Pokud to nechytl mladsi se starsim nebo jinde, spis bych cekala, ze nestovice jeste dostane(mozna byl jen oslabeny a je to nahoda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
1.7.11 17:08

no do školky pro staršího jsem chodila s mladším taky…ale nevím…zas dr. říkala že je inkubace 7-21 dní…takže je to prý možné… :nevim: už fakt nevím co by to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35314
1.7.11 17:18

No, u nas mela nestovice jen starsi dcera pred narozenim mladsi, ale dostalo je asi 5 kamaradek, vsechny v rozpeti tri dnu - 11-13. 7 dni mi prijde malo, neni to zrejme nemozne, ale, rekla bych, malo pravdepodobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
1.7.11 17:23

Druhý chytil asi 12 nebo 13 dní po prvním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
1.7.11 18:05

Naše mladší to od té starší chytla přesně 18 den,už jsem si myslela,že jsme tomu unikli.Měla totiž půl roku.Průběh byl hrozný,ale naštěstí jsme to zvládli.Takže ne nadarmo se uvádí 7-21 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
1.7.11 18:48

inkubační doba je 7-21 (některé zdroje uvádějí 28) dní

Obě moje holky se osypaly prakticky na hodinu stejně ;) :pankac: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
1.7.11 18:57

takže myslíte že to možné opravdu je??
když to budu počítat že se mohl mladší od staršího nakazit už ty dva dny před výsevem, tak je to 9. den k prvnímu pupínku. Začlo mu to těma aftama :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
2.7.11 13:56

Ahoj, říká se, že inkubační doba je 2-3 týdny. Syn dostal neštovice přesně 2,5 týdne po dceři (jsou dvojčata). Dcera dostala neštovice 2,5 týdne po tom, co byla naposled ve školce (a ten den se osypal jeden klučík).
V té době už neštovice ve školce běžely 2 měsíce. Nakažených bylo vždycky jen pár dětí najednou. Celkem to trvalo asi půl roku, než se většina vystřídala. A někdo nedostal neštovice vůbec.

• Citovat
  • Upravit
14.3.16 10:21

nestovice

Ahoj, mam dve holky. Obe jsem je dala ke stejnemu zdroji nakazy, ale stejne to chytla jen jedna a ta druha az po skonceni te prvni… ale mame to zdarne za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí