Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy.Chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti se suchou vyrážkou,kterou máme nejvíce na zadní straně ručiček,lehce na nožkách a na tvářičkách.Některé pupínky vypadají jako „suché“ mini beďárky,dá se vytlačit i bílá zátka (jen jsem to zkusila,nedělám samozřejmě).Není to zanícené,na zadní straně ručiček je i hodně šupinatá suchá kůže.Tahle suchá kůže na ručičkách nás trápila celou topnou sezónu,Dr. k tomu jen řekla, že to nic není a mažeme Excipialem, kterým se to trošku zlepšilo,ale nicméně nevyřešilo. Beďárky se přidaly až s oteplením. Alergie nebo atopák se mi nezdá, že by to byly…Předem díky za jakékoliv tipy ![]()
zkus mimčo vykoupat v řepíku, nic jinýho už nepoužívat… nám to dost pomohlo, ale až tak po týdnu týhle procedůry
![]()
habibte píše:
Ahoj maminy.Chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti se suchou vyrážkou,kterou máme nejvíce na zadní straně ručiček,lehce na nožkách a na tvářičkách.Některé pupínky vypadají jako „suché“ mini beďárky,dá se vytlačit i bílá zátka (jen jsem to zkusila,nedělám samozřejmě).Není to zanícené,na zadní straně ručiček je i hodně šupinatá suchá kůže.Tahle suchá kůže na ručičkách nás trápila celou topnou sezónu,Dr. k tomu jen řekla, že to nic není a mažeme Excipialem, kterým se to trošku zlepšilo,ale nicméně nevyřešilo. Beďárky se přidaly až s oteplením. Alergie nebo atopák se mi nezdá, že by to byly…Předem díky za jakékoliv tipy
Dobrý den, dcerka má teď něco podobného, doktorka také říká, že to nic není. Můžu se zeptat, jestli vám to už zmizelo a co případně zabralo? A nezjistila jste, o co vlastně šlo?
Děkuji
a.
ahoj, pridavam se k dotazu. osmimesicni syn má jakoby suchou cervenou kuzi na tvarich a brade. obcas to má dost zarudle, obcas to zmizi.
Nevypozorovala jsem, ze by to mel po nejake potravine, kosmetiku od narozeni ma stejnou, stejne tak prasek na prani. samozrejme se zeptam na preventivce. Jen by me zajimalo, jestli s tim ma nekdo zkusenost. dekuji