Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý dne kdy ste přestaly dávat UM. A začly dávat normální kravské mléko a dávaly ste plnotučné nebo polotučné děkuji za info
Kojila jsem do 14 měsíců, pak se malá odstavila a cca do 20 měsíců jsem dávala 2× denně Sunar, pak už nechtěla. Mléko dávám plnotučné ale jen občas, malá ho stejně moc nechce…
Já dávám malýmu 2× denně Hipp, budu dávat dokud ho bude chtít ![]()
Asi mě ženy ukřižují, ale mám obříka, nenasytného…kojila jsem měsíc, poté UM…okolo 11 měsíce jsme začali pomalu dávat kravské mléko…no a ve 13 měsících už je jen na něm..pije jen ráno a večer jinak normální strava…
Podotýkám, že moje dítě má 17 kg v 14 měsících…je obr a byl už když se narodil…vše pod lékařským dohledem…a jsme v pohodě…ale hodně mamin dává UM až do dvou, dvou a půl let kvůli vitamínům…záleží jak ti malý baští hlavně co…
Až sami přestali pít UM.
První v roce, pak už ho nechtěla, tak přešla na kravské.
Druhá odmítla UM kolem půl roku, takže se nahrazovalo jogurty a v roce dostala kravské.
Nejmladší má 8měs. zatím UM pije nebo ho má v příkrmech, bude ho dostávat, tak dlouho dokud ho bude akceptovat, sama mu ho brát neplánuji ![]()
Dceři je 18 měsíců a dávám Hipp 2× denně (ráno a večer, jinak má 9,4 kg, jí pěkně a vše, co dostane). Budu ho dávat tak do tří let, pokud bude poptávka.
Ahoj, dcerce jsou 3 roky a UM vyžaduje stále po ránu a večer na chuť. Kravske mléko jsem jí začala dávat kolem 2,5 roku, do té doby měla alergii na BKM.
Ahojky, my dávali do 3 let. Pak jsem začla dávat kravské plnotučné, ale zpočátku jsem ho ředila a ted (jsou mu 3, 5 roku) už ho pije normálně. Ale samotný ho moc nechce, vařím mu vitakávu či kakajíčko ![]()
@Sidsel píše:
Dceři je 18 měsíců a dávám Hipp 2× denně (ráno a večer, jinak má 9,4 kg, jí pěkně a vše, co dostane). Budu ho dávat tak do tří let, pokud bude poptávka.
Ježiš tolik má dcerka nyní (6, 5 měsíce). Nechci si ani předdtavit, kolik bude mít v roce a půl ![]()
UM občas dám ještě teď (3 roky), protože na něj dostane chuť. Ale od nějakých 14 měsíců dostává i kravské - ze začátku plnotučné, teď už polotučné.
Nekojila jsem. Do roku a půl jsem dávala jen UM. Pak jsem začala ráno dávat kravské mléko, ale večer má ještě pořád Nutrilon (budou mu dva roky). A budu mu to takhle dávat dokud to půjde. On totiž moc nechce večeřet, tak ho ten Nutriš před spaním aspoň trochu zasytí… doufám
![]()
@Peťule1013 píše:
Ježiš tolik má dcerka nyní (6, 5 měsíce). Nechci si ani předdtavit, kolik bude mít v roce a půl
to se pak zpomalí, neboj ![]()
Maty měl taky v půl roce přes 9 kilo a teď mu budou dva a má 13 kg i s botama.
Adam má 5 měsíců a taky se blížíme k 9 kilečkům…
Neboj, oni jak se začnou víc hýbat a pak běhat tak už tak nenabírají
Dceru jsem střídavě kojila (plně kojená do dvou let) a přidávala UM do tří let. Od tří do cca 3 a 3/4 let pak už jen UM: Syn plně kojen bohužel jen do 9 měsíců, pak UM do 2 let a od té doby do teď plnotučné čerstvé mléko. Bohužel samotný pijí občas, spíš s kakaem. Čím jsou starší tím víc chtějí už jen kakao nebo různé jogurtové/kysané nápoje apod.