Dítě odmítá druhé prso

570
6.1.14 08:08

Dítě odmítá druhé prso

Ahoj, mám problém s kojením. Vždy jsem měla levé prso slabší, mlíko v něm bylo, ale syn se z něj vždy napil a musel se dokojit ještě z pravého, to je hodně silné a mlíka je v něm hodně.
Teď jsou mu čtyři měsíce a to levé už nechce vůbec. Vzteká se u něj, pouští se, ani se nenapije. Zkoušela jsem to asi čtvrt hodiny, ale pak jsem ztratila nervy a dala ho na to silnější. Z toho se nasytí dostatečně vždy.

Zkoušela jsem ze slabšího odsávat, ale i odsávačkou z něj vytáhnu max 10 ml, víc ne. Syn to zřejmě už pozná, že ho dávám na slabší, tak už preventivně nechce.
Jde kojit jen z jednoho? Je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2259
6.1.14 08:10

No to je tím, že z něj pije méně, tvoří se méně mléka. Moji děti měly taky vždy jedno oblíbenější, snažila jsem se dávat v noci, kdy nebyly tolik při smyslech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
6.1.14 08:14

Mela jsem mliko v obou prsou, ale syn i dcera meli oblibeny jedno a to samy :roll: :lol: to, z kteryho nechteli, jsem jim cpala v noci pres den, kdyz byli rozespali- to nepostrehnou, z kteryho pijou ;) ted (v 10mes) uz kojim v podstate jen z jednoho :roll: kamaradka kojila plne z jednoho prsa pul roku, jde to ;)

• Citovat
  • Upravit
10650
6.1.14 08:17

Já kojim z jednoho už přes rok a je to pohoda…nikdy mě nenapadlo, že by to nebylo normální…podle mě to je fakt fuk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
6.1.14 08:26

Kojím jen z jednoho, malý levé prso prostě nechtěl. Jo a je mu 17 měsíců, do devíti měsíců plně kojené miminko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
6.1.14 08:29

Taky kojím z jednoho. Prostřední yačala druhé odmítat v 9 měsících z ničeho nic.. kojila jsem do 15 měsíců. Nejmladší začala odmítat ve 4 měsících. Teď je jí rok. Blbý ale je, že se mi na tom kojícím prsu udělala ragada a tak jsem stopla veškeré noční kojení a dost to utípla i přes den. jinak by se to nemělo šanci zahojit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
6.1.14 08:31

Já zkoušela kojit ze slabšího v noci, vždycky se z něj hodně napil ráno, jak byl ještě rozespalý, ale to už na něj taky nefunguje. Měla jsem ho slabší už po porodu, nikdy se z něj nenasytil. Vždycky jsem musela dát ještě pravé. To mám oproti levému taky mnohonásobně větší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
6.1.14 08:32

Ano jde to kojit z jednoho prsa. Pokud chceš zvýšit tvorbu tak při kojení z toho co nechce pít odsávej-nevadí, že odsaješ málo-jde o stimulaci prsu. Když mi malá nechtěla jedno prso tak to většinou poznala podle polohy v které ji držim tak jsem zkusila lehnout a dát ji naopak (nožičkama k mojí hlavě) a chytla se krásně. Jinak prso nabízej vnoci-jak je dítko rozespalé tak se napije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
6.1.14 09:32

@janicka.ocet je to normální. Má sesta kojila z jednoho prsu skoro tři roky, druhé jí dcera odmítala. Já kojím z obou prsů, celé kojení. Takže se nebát, jdeš na to správně :-) nehrotit, nedokrmovat náhražkou, klidně kojit z jednoho, utáhne to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
6.1.14 09:47

Dcera odmítala asi od 3. měsíce levé prso. Nechápala jsem proč. Snažila jsem ji přelstít a nabízet prs v různých polohách a stejně nic.
Teprve, když jsem byla na UZV prsou jsem se dozvěděla, že mám v levém prsu jen 1/3 mléčné žlázy. A záhada byla vyřešená.
Syna už jsem nenutila a úspěšně odkojila jen z pravého. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna