Reflux a zácpa po mlíčku AR u 3týdenní holčičky

1629
5.1.14 21:17

Reflux a zácpa po mlíčku AR

Ahoj, máme 3 týdenní holčičku, před 2 týdny se u ní objevilo silné zvracení.
Nutno podotknout, že nekojím. Už z porodnice jsme si vezli Bebu HA1, bohužel po pár dnech začala šíleně zvracet, párkrát hodila i „šavli“. Takže se jedná nejspíše o reflux.
Zkusili jsme proto umělé mlíčko Nutrilon AR, právě pro tyhle blinkací dětičky.
Blinkání se výrazně zlepšilo (neustalo), ale bohužel se nám vyskytl další problém, snad ještě větší - Zácpa a bolesti bříška. :(
Malá toho moc ve dne ani v noci moc nenaspí, vždy se vzbudí křikem a je vidět, jak jí bolí bříško, jak propíná bolestí nožičky, kroutí se a snaží se tlačit - bohužel bezvýznamně. Nekaká, musím jí pomáhat teploměrem, občas se po něm vykaká, ale trvá jí to hrozně dlouho, kolikrát si natrhne i prdelku a hovínka má jako kámen. :-( Nevím co s ní.
Změnit mléko - zase? Během 3 týdnů už po třetí? Zkusit třebas Bebu AR?
Nevím, co je horší, jestli aby extrémně blinkala a nepřibírala, nebo měla takovouto šílenou zácpu a bolesti bříška.
Před každým jídlem musíme dát Baby Calm, další půl hodinu cucá z lahvičky ten zahuštěný Nutrilon AR, pak občas blinká nebo brečí bolestí bříška, pak někdy i usne, ale za chvíli se zase vzbudí bolestí na tlačení ale nic nevytlačí…
Prosím poraďte! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1835
5.1.14 21:24

…rozhodně bych změnila mléko, zkusila bych jinou značku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
5.1.14 21:30

Taky bych změnila značku mléka. Měli jsme ten samý problém-ublinkával a koupili jsme Nutrilon AR, ale po něm měl zase prcek zácpu. Vyzkoušeli jsme hodně mlék, než nám pomohl HIPP Bio Combiotic. Chvíli jsme používali AR této značky, ale nakonec jsme skončili u klasiky a u té ani už moc nezvracel, netrpěl na prdíky prostě pohoda. A doteď malý toto mléko má a nezměníme… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
5.1.14 21:32

My pili v porodnici Nutrilon HA1 prijeli jsme domu z porodnice a zacal mi hrozny krece a kde si co si, tak jsme to vyhodili a zkusili Bebu obyc, ta mu krasne sedla…ale ze byl nedonoseny, tak taky trochu ublinkaval, tak jsme pak davali Bebu AR, chce to asi zkouset co ji sedne, ale po dvou dnech se to nezjisti, musi se to zkusit davat dyl…drzim pesti at brzy nejaky mlicko najdete a bude vyhovovat vam vsem :) :hug: jo a u Beby sic obycejne jsme jeste do tedka.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
5.1.14 21:51

Ahoj, taky bych změnila mlíko. Naše malá taky docela blinkala a trpěla i zácpou, ale když jsem jí dala AR mlíko - od HIPPu, tak začala házet šavle. Teď je na Sunaru Nutredefense ( teď Sunar sense ) a je v pohodě. A hodně miminkům vyhovuje, četla jsem recenze na Heureka.cz a byly tam na něj nejlepší recenze. Můžeš dávat klidně klasické mlíko a zahušťovat Nutritonem. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2660
5.1.14 22:06

Jj, změň mléko. Jinak starší byl také refluxové dítě, byl ro děs! Byl tedy kojený, ale jednu dobu jsem mu dávala stříkackou i ten svatojánský chléb rozmíchaný v mléce a nic moc to nepomohlo, jen způsobilo zácpu. Ono to také nemusí úplně být reakce na to mléko, prostě jí začala kolika - ta nemusí být od začátku, přuchází adi tak kolem 14 dnů… Ale pokud je takováto zácpa, tak bych určitě mléko vyměnila. Mladší měl průjem po nutrilonu, třeba by vaší malé sedl na zácpu. :-) Jinak co jsem vypozorovala u nás u refluxu - úplně jsem přestala dávat malého odříhávat. Stejně to bylo na nic a prdíky honpříšerně trápily ať jsem ho dala odříhnout třeba 3× za 1 kojení, ale naopak odříhnutí ho vždycky podráždilo a blinkal po něm ještě víc. Neodříhávání mu vážně nijak neuškodilo. Zkoušela jsem celý rok, co jsem ho kojila. A mladší dítě nemělo koliku, neblinkalo, ublinknul mi fakt adi jen 1×! :dance: Dávala jsem mu flašku v leže v postýlce a nedávala též ze zvyku odříhnout a odříhl si sám. A následky (koliku, prdíky) z toho také neměl. Takže bych u refluxu vážně nic takového neprováděla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
5.1.14 22:10

Jinak Sunar jsme taky zkouseli a taky byl dobrej, ale ze ublinkaval, tak po nem hrozne smrdel a i obleceni, z toho mi vzdycky natahovalo :mrgreen: po Bebe ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.1.14 08:12

@Tesička My to měli podobně. Malá nám taky hodně ublinkávala a navíc měla hodně bolení bříška. Doktorka nám doporučila Nutrilon AR, ale k výrazné změně nedošlo. Navíc mi přišlo, že bříško jí bolí ještě víc. A hovínka měla taky tvrdé. Tak jsme začali znovu dávat Nutrilon Anti-colics. Změna ale nepřišla hned. Museli jsme několik dní vydržet. Jo a na tuhou stolici nám doktorka doporučila, abychom dávali heřmánkový čaj. Dělají ho pro děti od ukončeného 1. týdne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
6.1.14 08:22

@Kiky86
jenže ona mi čajíky taky blinká :-( Blinká všechno, co není zahuštěné. Zkoušela jsem i fenyklový čajík a během 3 minut to šlo všechno ven a to i nosem! Málem se mi udusila… :-( To je právě to, že jí na tu zácpu nemůžu nijak pomoct, nemůžu jí dát vodu, čajík, nic… :-( Ve 2 jdeme k DR, tak jsem zvědavá, co poradí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.1.14 08:25

@Tesička Tak to je blbý. Tak snad vám doktorka poradí, co dělat. A přibírá malá dobře na váze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
6.1.14 08:29

@Kiky86
no právě že přibírá málo :-( skoro nevýrazně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
6.1.14 09:03

Pročítám už od včera tuto diskuzy…až ti dneska dr malou převáží, pokud nepřibere, popros jí, ať ji nechá udělat UZ na pylorostenozu, malou to nijak nezatíží, ani ji to neublíží a ty budeš vědět na čem jsi. Taky jsem měla „blinkací miminko“…podle dr,..stejný scénář x krát měněné mléko, zácpa (spíš neměl co kakat když jakoby nejedl),brekot, malý pořád hladný, já nešťastná,…bylo mi řečeno, že jsem si měla místo dítěte pořídit psa…v 5 týdnech byl operován pro pylorostenozu. Vdupala jsem si vyšetření, protože nepřibíral na váze. V nemocnici mi pak řekli, že jsem se mohla ještě pár dní s paní doktorkou hádat a mohla jsem si shánět bílou rakvičku…od té doby- raději do něj nechám třikrát píchnout jehlou, než něco zanedbat. 3týdny po operaci měl nahoře skoro 3kg, přibírat začal krásně a je fakt, že blinkal pořád, ale byl to jakýsi „reflux z pylorostenozy“..jak pořád blinkal, tak si tu jícnovou záklopku tím oslabil, ale kakal-protože měl co, přibíral, a mlíko v něm chvilku vydrželo..To se nám pak upravilo do cca 1roku. Nechci psá hned hrozný příběhy, já jen chtěla přispět zkušeností…taky jsem z toho byla nešťastná a že nějaká pylorostenoza existuje tenkrát vůbec netušila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.1.14 10:49

@X-333 Tak to je síla. Kdo ti jako řekl, že sis měla místo dítěte pořídit raději psa. Snad ne ta doktorka :pocitac: Ještě, že sis nenechala nic líbit a nechala si udělat ten test. Mě by ani nenapadlo, že něco takového vůbec existuje. Uff, ještě že malé zabrala ta změna mlíčka a krásně přibírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.1.14 10:52

@Tesička Aha, tak to jo. Ta moje přibírala málo, ale furt to bylo na spodní hranici průměrného přírůstku. Mám dojem, že za týden to bylo 100-150 g. Teď už to je na té horní 250 g/týden. Tak se radši zeptej na to, co psala @X-333. Radši ať máš jistotu. Snad se to brzo upraví a budeš mít krásné a spokojené miminko. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
11.1.14 10:12

Ahoj holky, hlásím se Vám z nemocnice.
Přijali nás ve středu odpoledne po té, co malá vyblinkala vše, co za den spapala. Dělali nám sono, odběry atd. Nic nezjistili. Dostala 2 kapačky najedou – jeden z nejhorších pocitů, co můžete zažít!!! Přes slzy jsem tu noc neviděla!!! Jen sedíte u postýlky, pláčete z bezmoci nad tím malým trpícím tělíčkem, a úplně se třesete nervama :,(
Druhý den už bylo lépe. Už jsem mohla dát i flaštičku, ale povolili jen 50ku za 3 hodiny – šílený!!! Malá furt plakala hlady a co mohla vyzvracela. Do toho sotva zavřela očička, hned jí někam odvezli na vyšetření, nebo někdo přišel že jdou odebrat krev, měřit teplotu, atd… :-(
Dnes už jsem měla dávat 70ku, protože malá se spadla od včera, takže už není na kapačkách, už jsme jen na flaštičce, ale bohužel už 3 dny nekakala.
DR měli podezření na nějakou pylorostenózu, která se řeší operativně, jak mi tohle řekli, myslela jsem, že omdlím.
Dnes to naštěstí nepotvrdili, ale né zcela vyvrátili – prý na 90% to ono není. A že to vypadá každopádně na REFLUX. A s tím nic neuděláme, že to prý vymizí časem, ted do pondělka budeme prý postupně navyšovat dávky mlíčka, musím po každé vypité 20ml dát odkrknout a pak znovu papat a zase a nakonec dát nějaký syrup proti blinkání… Ale malá blindí furt… Uvidíme zítra, jestli přibírá… :nevim: Každopádně nás dřív jak v úterý nepustí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová