Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Buˇsi udělej test už dnes nebo počkej ještě týden a testuj pak
Já mám občas pocit, že jsou někteří lidi…omlouvám se, nemyslím to konkrétně na tebe, ale… to není jeden jedinej den, aby tu nebyla nová diskuse o tom, kdy dělat test, můžu být těhotná…je to občas už i otravný ![]()
V každém příbalovém letáku, na každým webu, učebnicích se udává, že se má testovat nejdřív v den očekávané MS, tak co chceš vědět dál? Samozřejmě můžeš testovat i dřív, nikdo ti to nezakáže, ale v případě, že ten test bude negativní-bude tu za 5 minut diskuse „Můžu být těhotná i přes negativní test xy dní před MS?“ a nebo tam bude duch a založíme diskusy " Duch na test xy dní před MS-těhotenství?"…
Možná křivdím a omlouvám se předem, ale muselo to ven ![]()
@X-333 píše:
Já mám občas pocit, že jsou někteří lidi…omlouvám se, nemyslím to konkrétně na tebe, ale… to není jeden jedinej den, aby tu nebyla nová diskuse o tom, kdy dělat test, můžu být těhotná…je to občas už i otravný![]()
V každém příbalovém letáku, na každým webu, učebnicích se udává, že se má testovat nejdřív v den očekávané MS, tak co chceš vědět dál? Samozřejmě můžeš testovat i dřív, nikdo ti to nezakáže, ale v případě, že ten test bude negativní-bude tu za 5 minut diskuse „Můžu být těhotná i přes negativní test xy dní před MS?“ a nebo tam bude duch a založíme diskusy " Duch na test xy dní před MS-těhotenství?"…
Možná křivdím a omlouvám se předem, ale muselo to ven
souhlasím s Tebou ![]()
Ale tak to zase nemusíte číst ne? já si třeba vybírám diskuze podle nadpisu, a když mě to nezajímá tak to prostě nečtu…
Můžeš a nemusíš - dnes mám náladu makovou, takže ne, nemůžeš
. Kup si test, nezruinuje tě a můžeš testovat kdykoliv po vynechané menstruaci. Bude to přeci jen o malý nepatrný kousíček spolehlivější, než zdejší věštírna.
@xsaleen Souhlasím,nemusím to číst, ale občas se i pod takovým názvem diskuse skrývá věcný dotaz, na který člověk rád odpoví a třeba i pomůže, ale ono je to poslední dobou celkem stejný a stejně nesmyslný. Zakladatelce jsem se už v mém prvním příspěvku omlouvala, že to není myšleno konkrétně na ní. Prostě už mi moje podvědomí nedalo nereagovat a muselo to ven. Zakladatelka to schytala pouze tím, že byla na ráně. Je to ode mě nejspíš hnusný, ale musím si stát za svým tvrzením. Zakladatelce se tímto ještě jednou omlouvám - nebylo to myšleno pouze na tvou osobu a přeju Ti, samozřejmě, aby ti vše vyšlo tak jak chceš
Akorát tady za tebe test nikdo nekoupí a těhu nikdo nepotvrdí ![]()
O příznacích to opravdu není. Tento cyklus jsem to měla stejně jako ty - bolavé bradavky (to nikdy před ms nemám), hlenový výtok s růžovým špiněním, jednou se mi v obchodě zamotala hlava a těhotná nejsem. Vsadím se, že každá žena na sobě během cyklu najde nějaké zaručené těhotenské příznaky. Pokud těhotenství očekáváš, tak je to ještě intenzivnější. Minulé cykly jsi měla delší, čekala bych tedy menstruaci klidně později. Testnout můžeš, jen počítej s tím, že může být ještě brzy.
Opět je to 50:50, těhotná být můžeš, ale nemusíš, ona MS z mých zkušeností nemusí nic znamenat, ani když chybí (hormonální bordel v těle) a naopak ani, když je (já na to, že jsem těhotná přišla až v 21.týdnu, bez jakýhkoliv příznaků, jen jsem šla na prevenční prohlídku s tim, že budu mít rok klid) ![]()
jinak, test se má dělat pokud vím 14dní po souloži, takže, jestli jsi zvědavá, tak to zkus, může, ale nemusí to být těhotenství.
Každopádně držim palce, ať to pro vás vyjde dobře ![]()
Ano i ne, ukáže ti to až test
Takže pokud nedojde za pár dnů MS, val do lékárny, jeden si kup a doma ho počurej
a do 5ti minut víš ![]()
@mařenkaa houby?!
A to ti třeba nerostlo břicho, prtě nekopalo???
Ale zase jsi byla ušetřená těch nervů zezačátku ![]()
@atominnka právě že vůbec nic, jediný co mě zpětně napadá, tak je únava, ale to bylo v době zkouškovýho, takže jsem to sváděla na to, že jsem prostě přetažená a bříško se mi začalo rýsovat až ke konci 6 měsíce ![]()
@mařenkaa ty kráááááso, moc hezký
![]()
kam se na to hrabu já, když jsem těhu zjistila na přelomu 9 a 10tt
ale mně bylo pak i blbě a únava teda šílená. já to zase připisovala velkému stresu v práci ![]()
U duhého to vím od začátku (ještě před MS) a jsou to teda nervy ![]()
@mařenkaa no tak ještě žes to nezjistila až při porodu
To už jsem někde taky četla, i když nechápu, jak je to možný ![]()
@atominnka Já si taky říkala, že to neni možný, že to ženská na sobě prostě musí poznat, ale jenom do doby, než se to stalo mě
![]()
ale co mam kamarádku na interně, tak mi říkala, že k nim na ambulanci přijela silnější holčina s bolestmi břich a šla prý rovnou rodit ![]()
To zapla´t pán bůh jenom za těch pár měsíců, člověk se na to alespoň stihne trochu připravit ![]()
@mařenkaa to jo, hlavně jsi byla ušetřená těch nervů - jestli je mimčo v děloze, jestli se tam udrží, co screening
Tak já jsem taky silnější, ale teda těhotenství jsem poznala, hlavně už teď ve 12tt mám pupek jako u dcer v 5.měsíci ![]()
Ahoj, vím, že už je to tu po milionté, a stejně se zeptám…
S přítelem bychom rádi prcka, já už jednoho mám z předchozího vztahu.. Beru Emap, měla jsem i Gynex.. ms jsem měla po porodu po 28dnech, ted ale to bylo 35 dní, 34dní a naposled 30dní a to ještě ms divná… ted jsem 28DC, a ms nikde, pobolívá mě podbřišek, ale spíš mi tam píchá, minulí týden mi bylo na zvracení, bolí mě bradavky, což tedy dneska trošku ustoupilo. měla jsem i 3 dny růžový výtok.. takže obligátní otázka: mohu být těhotná?
U prvního jsem to poznala až v 6tt když nepřišla ms… ted nevím, kdy se otestovat, když mám mezi ms proluku i týden…