Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, psala jsem již před pár dny, kdy jsem zjistila, že se mi posunula jinak přesná ovulace (12/13dc z 27/28 denního cyklu) na 1 den cyklu. Pár z vás psalo, že je to možné (já si to ověřila pozitivním ovu testem), jen pořád nechápu, jak je možné otěhotnět - jestli je to vůbec možné. Proto se ptám, je tu z vás některá, která takto otěhotněla? Já měla sex poslední den před začátkem ms, tedy den před zjištěnou ovulací, ale zároveň den před začátkem nového cyklu (ms). Krvácím první 3 dny fakt hodně silně, pak ještě další tři dny tak nějak normálně. Na test je asi ještě brzo a nechci „plašit“. Doma mám dvě děti počaté tak nějak normálně uprostřed cyklu???
Díky:-))
@katulenka78 no otěhotnět možné ale museli byste spolu spát i během ms, což se někomu hodně příčí. Jsou případy kdy se páru strašně dlouho nedařilo otěhotnět pak na to hupsli během ms a mimčo bylo na cestě.
Jedině se pak zeptat dr jestli neexistuje něco na posunutí ovulky, to fakt nevím. ![]()
@katulenka78 píše:
Ahoj holky, psala jsem již před pár dny, kdy jsem zjistila, že se mi posunula jinak přesná ovulace (12/13dc z 27/28 denního cyklu) na 1 den cyklu. Pár z vás psalo, že je to možné (já si to ověřila pozitivním ovu testem), jen pořád nechápu, jak je možné otěhotnět - jestli je to vůbec možné. Proto se ptám, je tu z vás některá, která takto otěhotněla? Já měla sex poslední den před začátkem ms, tedy den před zjištěnou ovulací, ale zároveň den před začátkem nového cyklu (ms). Krvácím první 3 dny fakt hodně silně, pak ještě další tři dny tak nějak normálně. Na test je asi ještě brzo a nechci „plašit“. Doma mám dvě děti počaté tak nějak normálně uprostřed cyklu???![]()
![]()
Díky:-))
Zajdi si radši na gyndu, ať ti ovulaci zkontroluje doktor ultrazvukem. Test není spolehlivý. Mě by zajímalo - čistě z biologického hlediska - kam by se případné oplodněné vajíčko uhnízdilo, protože na to, aby to šlo, je nutné mít správně „tlustou“ a prokrvenou sliznici. Při menstruaci degradovaná sliznice z dělohy odchází a po skončení MS se tvoří nová ![]()
@bartsch píše:
Zajdi si radši na gyndu, ať ti ovulaci zkontroluje doktor ultrazvukem. Test není spolehlivý. Mě by zajímalo - čistě z biologického hlediska - kam by se případné oplodněné vajíčko uhnízdilo, protože na to, aby to šlo, je nutné mít správně „tlustou“ a prokrvenou sliznici. Při menstruaci degradovaná sliznice z dělohy odchází a po skončení MS se tvoří nová
Nad tímhle jsem taky přemýšlela, ale fakt takový případy který otěhotněli v době ms jsou, prý je to vzácný jev-ovulace v době ms, ale existuje to. ![]()
@Medvídě30 píše:
Nad tímhle jsem taky přemýšlela, ale fakt takový případy který otěhotněli v době ms jsou, prý je to vzácný jev-ovulace v době ms, ale existuje to.
Moje máma mi říkala, že měla kamarádku, která otěhotněla jen při menstruaci a jindy prostě ne ![]()
@bartsch no právě. Jako já ovulovat v době ms, tak asi nikdy děti mít nebudu, pač mi vždycky bylo blbě, bolelo břicho a chuť na sex byla někde v mínusovejch hodnotách. ![]()
Já jsem otěhotněla v termínu menstruace, která ovšem nepřišla. Měla jsem to po vysazení HA nějak rozházené. Prvně jsem si myslela, že jsem těhotná ale na testu nic nebylo, až cca 14 dní po termínu menstruace jsem měla na testu sotva viditelného ducha, na utz jen zvětšenou sliznici. Těžko říct, proč to tak bylo, možná jen vysazením HA, kdoví. Každopádně těhotenství dopadlo dobře, už mám 13ti měsíční holčičku ![]()
@Medvídě30 píše:
@bartsch no právě. Jako já ovulovat v době ms, tak asi nikdy děti mít nebudu, pač mi vždycky bylo blbě, bolelo břicho a chuť na sex byla někde v mínusovejch hodnotách.
Nápodobně
![]()
@Verca1989 píše:
Já jsem otěhotněla v termínu menstruace, která ovšem nepřišla. Měla jsem to po vysazení HA nějak rozházené. Prvně jsem si myslela, že jsem těhotná ale na testu nic nebylo, až cca 14 dní po termínu menstruace jsem měla na testu sotva viditelného ducha, na utz jen zvětšenou sliznici. Těžko říct, proč to tak bylo, možná jen vysazením HA, kdoví. Každopádně těhotenství dopadlo dobře, už mám 13ti měsíční holčičku
No to jo, to se ale jedná o posunutou ovulaci a MS by tím pádem dorazila později (kdyby měla dorazit). Tohle je trochu něco jiného.. uvidím tento cyklus a dyštak to budu řešit, dík za rady:-)
@Verca1989 píše:
Já jsem otěhotněla v termínu menstruace, která ovšem nepřišla. Měla jsem to po vysazení HA nějak rozházené. Prvně jsem si myslela, že jsem těhotná ale na testu nic nebylo, až cca 14 dní po termínu menstruace jsem měla na testu sotva viditelného ducha, na utz jen zvětšenou sliznici. Těžko říct, proč to tak bylo, možná jen vysazením HA, kdoví. Každopádně těhotenství dopadlo dobře, už mám 13ti měsíční holčičku
Tak to jsi měla rozházené cykly po HA (to bývá, taky jsme to měla) a kdyby jsi neotěhotněla, byl o ty dva týdny delší cyklus. ![]()
@Medvídě30 píše:
@bartsch no právě. Jako já ovulovat v době ms, tak asi nikdy děti mít nebudu, pač mi vždycky bylo blbě, bolelo břicho a chuť na sex byla někde v mínusovejch hodnotách.
No u mě naprosto stejná situace, svíjím se v křečích a někdy jím ružový pilule, abych mohla v práci fungovat normálně, takže za mě ani omylem:-)
@katulenka78 a pomáhají ti růžový pilule? Já jich mohla sežrat vagon a nic ![]()
@Medvídě30 píše:
@katulenka78 a pomáhají ti růžový pilule? Já jich mohla sežrat vagon a nic
jojo, aspoň si to myslím, jako že není to uplně OK, ale přijde mi to lepší, jen mě pak zas někdy bolí žaludek… jím je jen v nouzi, resp. když mám záhul, nemůžu si dovolit polevit a chci fungovat tak nějak normálně. ale nedělám to ráda, je to bordel. mám tyhle bolesti ale až po druhým porodu, dr. říkal, že vše ok, chtěl dát antikoncepční pilulky, prý pomůžou i při krvácení, ale já už hormony nechci, zatím držím, kdbyby bylo ale nejhůř, půjdu do té antikoncepce, dítě teď neplánujeme
@katulenka78 hele já pak používala Nimesil, je to prášek rozpustný ve vodě a má to jakoby citronovou chuť takže to neni ani moc velký fuj. Ale je to teda jen na předpis. Mně bývalo ouvej vždycky 1. den. Tak když už to bylo fakt k nevydržení, tak jsem vypila jeden sáček a tak za půl hodinky jsem nevěděla že mě něco bolelo. Bylo to to jediný co mi pomáhalo. A hlavně je to i výborný když tě chytnou zuby, záda apod. Byl u nás známej a pomalu se nemohl hnout jak ho boleli záda, tak jsem mu věnovala jeden sáček řekla co a jak, a když k nám přišel asi za dva dny, tak jsem se ho ptala a taky. Prej za hodinu, že byl uplně v pohodě. Ale jak říkám je to jen na předpis.
@katulenka78 píše:
jojo, aspoň si to myslím, jako že není to uplně OK, ale přijde mi to lepší, jen mě pak zas někdy bolí žaludek… jím je jen v nouzi, resp. když mám záhul, nemůžu si dovolit polevit a chci fungovat tak nějak normálně. ale nedělám to ráda, je to bordel. mám tyhle bolesti ale až po druhým porodu, dr. říkal, že vše ok, chtěl dát antikoncepční pilulky, prý pomůžou i při krvácení, ale já už hormony nechci, zatím držím, kdbyby bylo ale nejhůř, půjdu do té antikoncepce, dítě teď neplánujeme
Já se po druhém dítěti rozhodla pro Mirenu. Další děti už v plánu nemáme, tak jsem chtěla něco dlouhodobějšího. Mám ji 4 roky a je to OK. Menstruace skoro žádná (jedna slipovka) a jen občas. Teď jsem měla takovou MS i bez slipovky, jen mě jeden den dost bolelo břicho
Ale je pravda, že každé Mirena sednout nemusí
Nicméně, když už mě nějaká taková miniMS na jedno odpoledne navštíví, druhý den jsem už zase OK ![]()