Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Medvídě30 píše:
@katulenka78 hele já pak používala Nimesil, je to prášek rozpustný ve vodě a má to jakoby citronovou chuť takže to neni ani moc velký fuj. Ale je to teda jen na předpis. Mně bývalo ouvej vždycky 1. den. Tak když už to bylo fakt k nevydržení, tak jsem vypila jeden sáček a tak za půl hodinky jsem nevěděla že mě něco bolelo. Bylo to to jediný co mi pomáhalo. A hlavně je to i výborný když tě chytnou zuby, záda apod. Byl u nás známej a pomalu se nemohl hnout jak ho boleli záda, tak jsem mu věnovala jeden sáček řekla co a jak, a když k nám přišel asi za dva dny, tak jsem se ho ptala a taky. Prej za hodinu, že byl uplně v pohodě. Ale jak říkám je to jen na předpis.
Tak dík za tip, určitě se poptám, až půjdu k dr. ![]()
@bartsch píše:
Já se po druhém dítěti rozhodla pro Mirenu. Další děti už v plánu nemáme, tak jsem chtěla něco dlouhodobějšího. Mám ji 4 roky a je to OK. Menstruace skoro žádná (jedna slipovka) a jen občas. Teď jsem měla takovou MS i bez slipovky, jen mě jeden den dost bolelo břichoAle je pravda, že každé Mirena sednout nemusí
Nicméně, když už mě nějaká taková miniMS na jedno odpoledne navštíví, druhý den jsem už zase OK
když já jsem takovej srab, že nevím, jak jsem mohla vůbec porodit dvě děti:-) kámošku hrozně bolelo zavádění, pak jí to nesedlo a vyndavání prej bylo horší, než celej porod… tak mě odradila. Navíc mi možná ještě o mimi uvažujeme, až nám ty dvě trochu povyrostou…
@katulenka78 píše:
když já jsem takovej srab, že nevím, jak jsem mohla vůbec porodit dvě děti:-) kámošku hrozně bolelo zavádění, pak jí to nesedlo a vyndavání prej bylo horší, než celej porod… tak mě odradila. Navíc mi možná ještě o mimi uvažujeme, až nám ty dvě trochu povyrostou…
Srab, nevím
… ale děti už venku máš, tak je to OK
Já jsem zavádění Mireny vůbec necítila, vlastně mi doktor řekl, že už ji tam mám a můžu dolů z kozy
Ale nad tím vytažením už občas přemýšlím, je na 5 let a tak v zimě bude muset už ven
a přemýšlím, jestli to nebude bolet
A taky se rozhoduji, jestli si nechám dát novou
, problémy mi nedělá, tak zatím jsem jí nakloněná ![]()
@bartsch píše:
Srab, nevím… ale děti už venku máš, tak je to OK
Já jsem zavádění Mireny vůbec necítila, vlastně mi doktor řekl, že už ji tam mám a můžu dolů z kozy
Ale nad tím vytažením už občas přemýšlím, je na 5 let a tak v zimě bude muset už ven
a přemýšlím, jestli to nebude bolet
A taky se rozhoduji, jestli si nechám dát novou
, problémy mi nedělá, tak zatím jsem jí nakloněná
Tak dej pak vědět, možná bych se na to nechala uvrtat, vyřešilo by mi to hodně problémů najednou:-)
No moje babička nemohla otěhotnět, tak šla za nějakou babkou kořenářkou a ta jí předepsala nějaké bylinky a právě doporučila, pokud se to muži nebude příčit, i sex v době menstruace. A po těch radách babička opravdu otěhotněla. Já se s přítelem snažím už rok o miminko a zatím nic. A tak mě tak napadlo, poněvadž mi nikdy nevyšel pozitivní ovulační test (2 čárky mám po celý cyklus, ale testovací není nikdy stejně silná či silnější než kontrolní), jestli to nebudu mít stejný jako babi. Nevím, jestli to není třeba nějak dědičný, ale zkrátka mimi se nám nedaří. Už jsem si objednala opakovatelný tester ze slin, protože jinak ty jednorázové testy jsou pak dost finančně náročné, když žena neovuluje, kdy má. No v dubnu jsem objednaná na gyndu, tak se ho zeptám, jestli mám vůbec ovulaci. Před rokem řekl, že po prohlídce budu ovulovat přibližně za 3 dny, což bylo asi 17. den cyklu. No ale na tvůj dotaz, ano možné to je. A kdyby babi tenkrát nedala na rady babky kořenářky, tak by se mami nenarodila, takže vlastně ani já. Jak je to ale biologicky možné, to nevím.
Ahoj děvčata. Včera sem měla dostat MS ale nedorazila skusila sem TT ale je negativny. Ale mám bolesti v podbřišku a bolí mne záda jako při ovulaci. Tak sem ze zvědavosti udělala ovu test a vypadá to že je pozitivní.