KDY ukončit noční kojo?

73
10.2.06 22:20

KDY ukončit noční kojo?

Ahoj maminky,

chtěla bych se zeptat zkušenějších KDY ukončit noční kojo. Malé je 8 měsíců a noční vstávání (cca 4×) mě už fakt štve. Úplné odstavení plánuju v roce.

Předpokládám, že jediná účinná metoda je nedat a vydržet ten řev. Kdybyste měl někdo jiný tip - sem s ním.

Díky předem

lejla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
10.2.06 22:28

Asi tě nepotěším :wink: , my odstavily noční kojo v 18měs-tzn.před měsícem,kdy já už byla v 5měs nového těho… No a naráz.O denní už malá přestávala mít zájem o 2-3měs dřív,ale noční se nás drželo stále. Ale bylo to v klidu,malá se teď i méně budí,nevyžaduje v noci žádný čaj ani vodu,jen ráno po 5hod dostane UM a spí ještě další 2hod. Ahoj Zuzana

• Citovat
  • Upravit
26
10.2.06 22:29

Ahoj,
já asi neporadím kdy přestat, to je na každé z nás. Ale my přestali v 18 měsících, bylo to trochu s brekem , ale jen 2 noci a pak klid. Sice mi dodnes Máťa šmejdí ve výstřihu (asi se tím uklidňuje :lol: ) ale spíme. Jinak chci napsat,že to že přestaneš kojit v noci není záruka prospané noci. Kamarádka přestala kojit asi v 9 měsících a stále vstávají :cry: Ale je pravda, že v noci dávají sunar, tak třeba je to i tím. Já měla nachystaný čaj, ale malej naštěstí v noci nic nechce. Tak hodně úspěchů s odstavováním a možná si to kojo ještě hezky užij. Já jsem potom zjistila, že jsem byla taky pěkně závislá :D
Ahoj Richterka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
10.2.06 22:38

Ahojky,
u nás přestalo noční buzení, když jsme přešly na UM. A to je měsíc zpátky. Myslím, že když zjistila, že ji už nebudu v noci chovat a jen vrznu flašku, tak nemá cenu se budit :lol:
Také jsem se těšila na noc bez buzení a dočkala se. Vyřvání bych nevydržela a nehledě na to, že by se malá vzbudila úplně a to bych nespala delší dobu, než když jsem ji rychle nakojila … Takhle jsme spokojené obě :D
Moc jsem neporadila, ale určitě se jednou vyspíš celou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
10.2.06 22:45

Já jsem zastavila noční kojo kolem 11 měsíce. Nejhorší byla třetí noc. Ale dalo se nahradit čajem. Ted ještě kojíme ráno a večer. Takže nekojit v noci se určitě dá, ale každé dítko je jiný závislák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
10.2.06 22:46

Ahojky,
ja u obou holek stopla nocni mlecny bar zhruba ve ctyrech az peti mesicich. Ony do te doby spaly celou noc, pak se zacaly budit a pak uz se to jen zhorsovalo. U starsi jsem to stopla skoro hned, u mladsi jsem byla pohodlna a nechala to dojit az na vyzirani lednicky (kojo) co dve hodiny.

Pri odnaucovani na nocni kojo u nas fungovala metoda vstat a jit fungovat. Bylo to v dobe, kdyz jsem pekla perniky - takze jak zacala Pepule vyvadet tak jsem vstala, soupla ji ji na stul do autosedacky a zacala zdobit perniky nebo jsem ji hojdala u telky. Po chvili zase usnula. Kdybych ji nechala vyrvat, tak rve jeste ted :o Klidne jsem to provozovala ve dve, tri nebo ctyri rano - parada!

Po zhruba mesicnim bojovani spinka i ta mladsi celou noc - kolem 11 hodin. Jen obcas ji vzbudim, kdyz jdu spat a to mam pak povinne sledovani nocniho TV programu dokud zase nezabere :) Kdyz se vzbudi s placem, staci ji pochovat a zase polozit… Zalezitost na par sekund. Dudel bohuzel nema - to by mozna stacilo podat dudu - nemusela bych ji chovat.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
10.2.06 23:30

Ahojky.
Právě s tím bojujeme. Odhodlala jsem se k tomu, když už k uspání kojo nestačilo a Honzík byl klidně vzhůru tři hodiny a prudil :roll: Zatím jsme se s taťkou odstěhovali na noc do obýváku a světe div se, spí celou noc (zatím třetí). Dneska se občas vzbudil, ale chvilku si broukal a pak usnul. Tak mu to snad vydrží a třeba nás i pustí zpátky do ložnice :wink: Takže jsme s tím začali bojovat v devíti měsících.
Hodně úspěchů a klidné noci.
Kuřátko a Honzík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.13 17:23

Chci se zeptat, malému je 7 měsíců na večer dáváme kaši a v noci se probudí tak 2-3,a to kojím, můžu místo toho podat jen čaj? a nebude mít hlad? je zvyklý usínat u prsu, tak to bude asi problém trochu :( ale aby neměl hlad do rána. a kolik ml té kaše na noc? na každé to je jinak?

• Citovat
  • Upravit
36
15.2.13 22:45

Taky přidám dotaz:)
Potřebovala bych poradit, jak na malou:) Malé bude 8 měsíců a nechce se vzdát nočního kojení.. Budí se 2× za noc. Většinou kolem půlnoci a 4 hodině.. Když jí zkusím dát čaj ať už z lahvičky nebo pítka, začne hrozně brečet, že pak nejde utišit.. Zkoušeli jsme i aby k malej vstával přítel, ale bylo to vzývání ještě horší:-( Poradite prosím? Děkuju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.2.13 22:53

@sharaa vyzkoušela jsi, že žízeň nejspíš nemá, když nechce čaj. Takže jediné řešení je asi prostě prso nedat a vydržet. Já malou odnaučovala nočnímu kojení kolem Vánoc, to měla 9 měsíců a od půl roku se mi budila minimálně 4-10× za noc, mou blbostí, naučila jsem si ji u prsa usínat a pak byl problém.
Takže pokud u kojení uspáváš, tak bych předně odnaučila tohle, nakojit naposledy půl hodinky před spaním, pak vykoupat, obléct, zazpívat, pohladit, pusu (prostě jakékoliv pravidelné rituály) a dát do postýlky. U nás byl protest první 2 dny, pak už to malá pochopila a neplakala. A v noci když se vzbudila, tak jsem ji nechala v postýlce, rozsvítila jsem jen světýlko na mobilu, a hladila jsem ji, zpívala ale prso jsem nedala. Poprvé protestovala asi 10 minut, po hodině se vzbudila znovu, to už plakala jen 5 minut a pak spala 5 hodin v kuse, což jsem 3 měsíce nezažila. Druhý den se to opakovalo a třetí den už spala v kuse od 19:30 do 5, pak jsem ji až nakojila. Moc mi v tom pomohla i knížka „Každé dítě může dobře spát“, tak si ji třeba zkus koupit nebo se dá stáhnout i na ulozto.cz ;) Bez pláče to podle mě určitě nejde, je to pro ni změna něčeho, co má ráda, tak je logické, že protestuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
15.2.13 23:07

@Verca1989 Děkuju moc, budu muset prostě teda vydržet.. Mě se od malinka budila maximálně jednou za noc a tak před měsícem začala dvakrát, večer dáváme kašičku, tak si myslím, že hladová není.. Právě mě začala taky usinat u prsa a já samozřejmě usnu taky..:( Jo a ještě, za 14 dní se stěhujeme, bude to mít na ni velkej vliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.2.13 23:16

@sharaa ona ta kaše na lepší spaní stejně málokdy pomůže, to je spíš takovej mýtus. Co se týče stěhování, tak s tím neporadím, nemám vlastní zkušenost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
15.2.13 23:23

@Verca1989 No s tou kaší to je asi pravda, kolikrát, když si ji nedá, že ji nechce, tak spinka stejně jako s kaší..:) Tak děkuju moc za rady:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.2.13 23:28

@sharaa není za co, držím palce, ať se zadaří bez velkých „scén“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
15.2.13 23:37

U nás to skončilo zalepením bradavek. Malej byl závislák. Pokud jsem se v posteli otočila, tak zpustil řev. Už jsem dál nemohla. Bylo mu 18 měsíců, když jsem přestala. Bylo to hrozný, těch pár týdnů, ale jinak to nešlo.
Malou jsem kojila do 22 měsíců a odnaučila se postupně a v pohodě.
No, ale chlap je prostě vždy něco extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí