Kdy vašim dětem berou crp

537
6.4.19 08:01

Když jsou delší dobu horečky, mají podezření na bakteriální nemoc ( angína ). Delaji crp i z krve ( krevní rozbor do druhého dne ). Mam i trochu negativní zkusenost s crp, jak je to bakteriální rýma ( zelená ) tak zvyšuje crp. Byly jsme se synem, zarudlých krcek, zelená rýma, crp vyšší, dala ATB a udělal ster z krku. No a stěr čistý, takže bakteriální angína to nebyla a nebyly potřeba ATB. Takže to crp mohla zvýšit ta zelená rýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2996
6.4.19 08:57

Co se tahne? Tyden ryma neni nic zvlastniho. A ze kasle 2 dny…to muze byt stekajici rymou do krku. Zvedla bych mu postel, aby mel hlavu vys. Pripadne spat v sede a dite mit na kline. Z domaci mediciny davam detem jitrocelovy sirup a stavu z cibule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
6.4.19 09:11

Nejsem lékař, ale to co popisuješ mi přijde jako celkem normální průběh virozy se kterým bych asi ani k lékaři nešla. Horečky po dvou dnech ustaly, rýma týden je úplně normální, i já ji mívám dýl a dva dny kašel mi taky nepřijde nic divného. Dávala bych léky na kašel, ten taky nějakou dobu trvá než přejde, řekla bych, že týden minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65183
6.4.19 17:10

@Kacka2 já mívám rýmu běžně 14 dní, nikdy nechápu ty řeči, že léčená trvá týden, neléčená 7 dní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
6.4.19 18:02

@vokishka : u syna trvají rýmy 3 týdny :zed: , pak je týden bez rýmy a zase jeden a novo ( skolkova rymicka, prý si tím musí projít :pocitac: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
9.4.19 20:06
@Sůvička80 píše:
Když jsou delší dobu horečky, mají podezření na bakteriální nemoc ( angína ). Delaji crp i z krve ( krevní rozbor do druhého dne ). Mam i trochu negativní zkusenost s crp, jak je to bakteriální rýma ( zelená ) tak zvyšuje crp. Byly jsme se synem, zarudlých krcek, zelená rýma, crp vyšší, dala ATB a udělal ster z krku. No a stěr čistý, takže bakteriální angína to nebyla a nebyly potřeba ATB. Takže to crp mohla zvýšit ta zelená rýma.

CRP reaguje na jakýkoliv bakteriální zánět, ne jen na angínu. Pokud byla zelená rýma, bakteriální, může být samozřejmě CRP vyšší, ale rozhodně ne tak velké, aby bylo nutné nasadit ATB, leda že by to byl už zánět dutin.
Jinak CRP se běžně dělá v ordinaci ,stejně tak streptest ,který zachytí nejčastějšího původce anginy streptokoka .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí