Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Misula.vdf píše:
Tady máš na to odpověď http://www.rodina.cz/dotaz52721.htm
Já jsem tam žádnou odpověď nenašla
Je to individuální, vitamíny nepomůžou rychleji otěhotnět, ale můžou zabránit vzniku nějakého postižení a o tom to je ![]()
Misula.vdf píše:
Je to individuální, vitamíny nepomůžou rychleji otěhotnět, ale můžou zabránit vzniku nějakého postižení a o tom to je
aha už to vidím
no tak to je super. Jasný, jen kvůli zdravému vývoji mimča chci brát nějaké vitamíny
Holky to Vam moc gratuluju, jeste ze uz to mam diky doktorum davno vyreseny (uspesne diky IVF), jinak bych byla tezce ve splinu z Vasi diskuse, protoze ja se po vysazeni HA uz vubec nerozmenstruovala.
Tak at se dari! ![]()
Tak to mě vaječníky nenaskočily vůbec po vysazení HA. Jinak ms je, ale není přesná. Už se snažíme 5 měsíců a nic. Je to individuální. Ale když jsem vysadila před 3 lety, tak mě zareagovaly až moc, ted vůbec nic.
![]()
Taky se přidám s naším plánem, na začátku července doberu poslední HA (10 let) a taky půjdem rovnou na snažení, žádná očistná pauza. Tenhle týden jsem ale začala brát listovku 400 a tak od května bych přidala nějaké ty vitamíny. Ale to jsou jenom plány. V únoru jdu na roční kontrolu na gyndu a tam o úmyslu informuji doktorku, tak uvidím, co mi na to řekne. Ale ještě mě čekají testy na chlamydie a toxu, léčli jsme to před 4ma rokama, ale prý až se rozhodnem pro mimi, tak se musí testy zopakovat, jestli už je to ok. Tak jsem zvědavá, jak to všechno dopadne.. ![]()
U mě to bylo tak, že jsme se s přítelem dohodli, že vysadím HA, protože zhruba za půl roku bychom chtěli být těhotní. Vysadila jsem, přišla červená a pak další už ne
Calibrum Babyplan jsem začala brát, když jsem dobrala HA, protože jsme nepočítali, že by se mohlo zadařit tak brzy, jinak bych ho začala brát už dřív - tak ty 3 měsíce předem.
Taky bych se na něco chtěla zeptat..v kvetnu maturuji,je mi 20,moc bych chtela baby,jen nevim,jak to je s pobiranim ppm a rp,kdybych otehotnela ted pri skole nebo po…kolik bych tak dostavala?pokud nekdo tusite,piste.Dekuji=) ![]()
No každý ti řekne něco jiného. Nejlepší je se zeptat gynekologa, dost asi záleží také na antikoncepci a jak dlouho se užívá. Mě je 24, užívám ji asi od 15. Střídala jsem značky jak fusky. Po době užívání mě začaly dost bolet prsa, tak doktor napsal jinou. V prosinci jsem za ním byla, že chcem miminko a on ať prostě vysadím a začnem na něm pracovat. 21.12. jsem měla poslední tabletu.21.1. jsem měla poslední mentruaci a teď jsem v 10tt.
A vše probíhá zatím dobře.