Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, chceme se s přítelem pokusit v polovině roku o mimi. Kdy bych měla vysadit HA abych si „vyčistila“ tělo a kdy začít brát calibrum baby plan? Děkuji ![]()
Ahoj, tak já vysadila HA, odbyla si svoje dny a druhá MS už nepřišla - byla jsem těhu, takže jsem otěhotněla hned v prvním cyklu, ale každá to má jinak, některá otěhotní hned a jiná zase ne, takže je těžký radit. Jinak tělo se čistit nemusí, po vysazení HA je větší šance na otěhotnění a taky dvojek, protože vaječníky začnou pracovat na plný obrátky.
Ahooj zdravim, taky chceme zacit pracovat na miminku v polovine roku. Ja prestanu brat HA az v polovine cervna a zkusim to nejdrive bez baby plan ,slysela jsem ze se po om dost pribira a i miminko je vetsi, ale jestli je to pravda
![]()
Mandarinko jak ti psala Pettulle. Taky se budeme snažit jako ty a ptala jsem se doktora jak to je a říkal mi. Po vysazení HA dostanou vaječníky signál, že hormony do těla už nepumpuješ a začnou pracovat na 130% takže je o těch třicet procent větší pravděpodobnost, že otěhotníš. Nebo plivne vajec víc a budeš mít víc dětiček. Pak už se vaječníky v dalším cyklu ustálí a jedou tak jak by měly.
No já jsem to v prvním těhu nebrala až pak calibrum baby. Tak nevím kdy nasadit ten baby plan, doporučuje se no, tak bych ho ctěla vyzkoušet.
Taky jsem nedržela žádnou očistnou pauzu a věřím, že není potřeba. Jen doporučuju zvýšit příjem kys. listové ![]()
ManDarinka90 píše:
No já jsem to v prvním těhu nebrala až pak calibrum baby. Tak nevím kdy nasadit ten baby plan, doporučuje se no, tak bych ho ctěla vyzkoušet.
Calibrum baby plan je dobré na plánování a do začátku. Budeš mít hadinu a je to prevence vad- jako třeba rozštěpů a pod.
Ale určitě seženeš vitamíny se stejným základem a levnější kys. listovou a vit. E. Tohle je takové pohodlné ![]()
Moje dr. říkala, není třeba se „čistit“. Jen doporučuje brát kyselinu listovou min. tři měsíce před vysazením ha a dále alespoň do ukončeného třetího měsíce těhotenství.
U obou těhu jsem to tak udělala a vyšlo nám to na třetí a teď na druhý pokus po vysazení ![]()
Jinak vitamíny dle doktorů jsou vhodné brát před otěhotněním (hlavně ta listovka) do těch třech měsíců těhotenství a pak není třeba nic brát, pokud je žena zdravá a jí pestrou stravu.
Já nic dalšího neberu, u prvního jsem brala mamavit a malý hodně vyrostl a nabral. Na mě byl nakonec veliký a moc se mu nakonci v bříšku nedařilo. Několik sestřiček i doktorů mi to potvrdilo, že vitamíny mají v mnoha případech vliv na velké děti, ale někdo to i vyvrací
. Jsou i případy, kdy mamina brala všechno možné a má miminko s průměrnou váhou…ale já už se bojím ![]()
Aha, já myslela že se musí tělo vyčistit po hormonech
tak jo nasadím baby plan cca 3 měs před plánováním a pak vysadím HA-a může se to brát zároven s antikoncepcí?
Jasně, je to právě ideální, protože HA odvádí z těla hodně listovky a takhle ji doplníš ![]()
Držím palečky ![]()
Ahoj, já kdysi přestala brát v březnu HA a v červenci jsem otěhotněla. Teď to chci udělat stejně
Doufám, že se zadaří opět „rychle“
Držím palečky všem snažilkám!
Tak to je dobré mít na paměti
moc děkuji za radu. Tak snad se poštěstí po létě by jsme to chtěly zkusit. A navíc mezi sourozenci bude věkový rozdíl celkem dobrý. Moje Viktorka bude mít v červnu 3 ročky a už by taky chtěla živé miminko ![]()
My se o Vikinku snažily asi 4-5 měsícu a bez nějakých vitamínu a tak… až později jsem brala calibrum mami