Kdy začít nosit fleecové overalky

cokvok
22.8.14 16:23

Jak teď oblékat tříměsíční miminko

Mám prosím dotaz. Jak teď oblékat tříměsíční miminko ven? U nás je cca 17 st. a už fouká chladnější vítr. Včera měl na sobě body s dlouhým rukávem, dupačky, mikinku a přikrytý dekou. K večeru už bylo chladněji, tak si řikám jestli to náhodou není málo. Prcek měl studený nos i ručky, ale podle toho se prý nemá řídit, ale mě to trošku znervozňuje, když je má studené… :roll: Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
22.8.14 16:25

@lenkret Víc bych ho v 17 stupních neoblékala. Jen přidat proti větru nánožník.
Ruce a nos opravdu nejsou směrodatné. Šahej zezadu za krk a na zádíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cokvok
22.8.14 16:25

Kdy začít nosit fleesové overalky

Zajímalo by mě, kdy mají miminka nosi takové ty vyteplené fleesové overalky? Na podzim nebo když je chladnější léto? Děku za rady. Mám tříměsíčního prcka a jsem pořád ještě dost nejistá jak ho mám oblékat..

• Citovat
  • Upravit
5099
22.8.14 16:33

Na spani doma jsem ho nedavala nikdy, bydlime v panelaku a mame teplo.
Na ven ano, v chladnejsim letu a teplejsi podzim, takove ty jen fleesove nevyteplene. Samozrejme na bodycko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.8.14 16:34

Přijde mi to akorát, pro tyhle případy jsem vozila pod kočárem 1-2 deky a kdyžtak přidala deku, když se mi zdálo, že by mohlo být dítku zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
22.8.14 16:50

Na zimu, jen na ven do fusaku, do autosedačky. Na podzim mikinu tlustší mikinu, v létě tenkou mikinu. V košíku kočáru neustále deka, přikrýt dítě je snadné, odsvlíkat už opocené dítko mnohem horší.
Celkově jsem zastáncem toho, že je zdravější aby dítěti bylo zima než ho zbytečně přehřát. (mimochodem přehřátí je jeden z rizikových faktorů pro SIDS)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.8.14 16:50

No tak já je i starším dávám na spaní skoro celoročně, kromě dní, kdy je fakt hodně teplo, kterých je tak 20-30 v roce, jsou naučení, že se nepřikrývají, a spí v overálcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cokvok
22.8.14 16:51
@misinka79 píše:
Na spani doma jsem ho nedavala nikdy, bydlime v panelaku a mame teplo.
Na ven ano, v chladnejsim letu a teplejsi podzim, takove ty jen fleesove nevyteplene. Samozrejme na bodycko.

Jo jo, doma bych ho určitě nedala, to by se v něm upekl. Myslela jsem kdy ven.

• Citovat
  • Upravit
cokvok
22.8.14 16:54
@Bibi239 píše:
Na zimu, jen na ven do fusaku, do autosedačky. Na podzim mikinu tlustší mikinu, v létě tenkou mikinu. V košíku kočáru neustále deka, přikrýt dítě je snadné, odsvlíkat už opocené dítko mnohem horší.
Celkově jsem zastáncem toho, že je zdravější aby dítěti bylo zima než ho zbytečně přehřát. (mimochodem přehřátí je jeden z rizikových faktorů pro SIDS)

A to jestli je miminko opocené se kontroluje za krčkem že? A asi i vlásky jestli nemá zpocené?

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
22.8.14 16:59

Mala ho mela na ven, je rijnova, takze na podzim. Na spani doma by se uvarila. Odjakziva spala jen v jedne bavlnene vrstve. Prikryvat se zacala az po druhem roce. Takze ted ma vetsinou jen tricko, kalhoty jen v zime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
22.8.14 17:01
@lenkret píše:
A to jestli je miminko opocené se kontroluje za krčkem že? A asi i vlásky jestli nemá zpocené?

za krkem spíš kontroluju, jestli není studený, když už je dítě studený i za krkem, tak je fakt záhodno ho oblíct :lol:
Jestli je dítěti moc teplo kontroluju dle ručiček, jakmile má ruce hodně teplé, tak odsvlíkám, když už je opocené, tak je pozdě, to už nesvlíkat a frčet domů, protože stačí, aby fouklo na mokrý vlásky, záda a je o zábavu postaráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
22.8.14 17:03

Maly ma na sobe to same plus ma takovy podzimni fusak tak ho do toho dam a vic ci min ho do toho zabalim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
22.8.14 17:11

Omlouvam se zakladatelc, ale jestli muzu, mam tem samy dotaz, ovsem na 6tydenni miminko. take staci v tomto obdobi a pocasi tak malo vrstev, jak pisete? rano 7'C, poledne 25 a ted teplomer zase leze dolu… babicky radi vice oblekat, vlaste, kdyz ma ruce studene a skytyvku, ktera je pry ze zimy…

• Citovat
  • Upravit
12262
22.8.14 17:21

Zrovna balím tašku na chalupu a overálek beru, jeden takový na ven a jedno takové jakoby teplé pyžamko. na doma to nedávám, máme teplý byt a holka se dost potí, ta starší je ale zimomřivá a ta je schopná spát v semišovém teplém pyžamu i v létě při vedrech. každé dítě je jiné, každý bydlíme jinde, v baráku bude vždycky víc zima jak v bytě atd. prostě dej na svůj pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
22.8.14 17:26
@slavuska1 píše:
No tak já je i starším dávám na spaní skoro celoročně, kromě dní, kdy je fakt hodně teplo, kterých je tak 20-30 v roce, jsou naučení, že se nepřikrývají, a spí v overálcích.

Jojo, máme to stejně, neustále jsou odkopaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková