Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
holky. Zajímá mě váš názor, co máme děti - dvě pohlaví - kupujete unisex bundy a jaké? Mě přijde, že jsou vysloveně klučičí či holčičí
. Našla jsem třeba šedou s hnědýma hvězdičkama, ale zase nevím, zda k tomu půjdou jednou růžové šusťáky. Jak se k tomu to stavíte? Manžel mi říká - neřeš to, kdo ví, zda to syn nezničí a zda to pak bude chtít nosit dcera.
Jak co, moc to neřeším už z toho důvodu, že spoustu věcí pořizuju z druhé ruky, takže růžové koupím, pak zas prodám s minimální nebo žádnou ztrátou.. nové věci promýšlím víc, třeba batůžky-máme oranžový a červený, po holce mám i spoustu věcí použitelných pro kluka.
Mám kombinaci kluk - holka - kluk.
Snažím se kupovat unisex věci, hlavně domací a venkovní.
Trička, pruhované, jednobarevné, kalhoty/tepláky tm. modré, šedé. Klučíčí/holčičí mají třeba čepice apod.
Zrovna bundy se mi moc unisex kupovat nedaří, ale kupuju je aspoň bez klučičích obrázků (auta apod.), modrou musí holka na ven přežít.
Syn do školy má více jen klučičích triček, počítám, že i dcera bude nosit do školy více holčičí oblečení.
Vyloženě holčičí oblečení nosí dcera hlavně v létě - šaty, sukně, tuniky…
Z druhé ruky jsem pořizovala taky tak do vel. 104-110, ale ty vel. dál mi přijdou někdy už takové hodně jeté, mají skvrnky apod.
Ale je pravda, že to pak asi prodám, když to nezničí. Bude to mít tak na 2sezony, tak nechci moc už ty použité - řešit upadlé suché zipy, zip nefunkční a tak, kdyby to pak už odcházelo. Musím se vším ke švadleně.
@Novire
Právě, mně přijdou ty bundy i svým ušitím právě hodně klučičí/holčičí. Holčičí jsou vypasované.
@Osmanka Přijde mi, že opravdu unisexové oblečení se dá dobře sehnat tak do velikosti 68. Pak už to má na sobě buď tu šílenou kočku nebo jinou neunisexovou opičárnu a barevně je to v provedení růžová/fialová vs modrá/šedá/tmavě zelená. ![]()
Věci na doma moc neřeším, zatím máme hodně poděděného nebo sekáčového, takže doma je klidně kluk v růžových kraťasech. Pokud potřebujeme něco na ven lepšího, tak hlavně takové ty dražší sezónní věci (bundy apod.) se snažím vybírat zelené, oranžové nebo bez výrazných klučičích/holčičích motivů.
Jinak mi pořád přijde tak nějak oku víc ladící nacpat případnou holčičku do modrých věcí po klukovi, než kluka do růžové Hellou kočky.
Já mám holčičku a skvěle se nakoupí v Lindexu, H&Mku a snad i v Nextu, ale v Nextu jen po internetu a většinou bazarově, je to nad náš rozpočet, věcičky jsou opravdu vymazlené a i já vybírám většinou neutrál, mám holčičku a v růžové je opravdu málokdy, neb se mi v té růžové moc nelíbí, připadá mi potom jako růžový bonbének, a kupuji většinou, hnědé, béžové, žluté, zelené barvy, něco je spíš holčičí, ale kluk to také unosí, a něco je naopak více klučičí, třeba teď jsem koupila tyrkysovou vestičku a úplně si jí dokáži představit na chlapečkovi, neb ještě jedno dítko chceme a věcičky neprodávám, tak se tímto řídím, růžovou dostává většinou od příbuzenstva.
přikládám fotečku, tato mikča z H@MKa, skvělá pro holčičku a i pro chlapečka. ![]()
Ne, kupuju každému pohlaví co mu patří. Pár věcí se dá dát i druhému pohlaví, ale to jsou náhody. Nikdy nekupuju věc aby ji mohl nosit brácha nebo ségra.
Oblečení není tak drahé aby každé dítě ne, mohlo mít své.
Přesně, dnes jsem se dozvěděla že asi čekáme kluka. Mám pár růžových věcí, nějaké modré a bílé. Přeci jen, nikdy to není 100% a modrou barvu ani moc nemusím. Ve všech obchodech je to buď modré/růžové, na zelenou a žlutou člověk narazí zázrakem. V sekáčkách mám pocit že jsou snad věci jen holčičí, a těch pár klučičích nestojí za řeč…
Je to problém koupit něco unisex. Hádám se o tom s kamarádkou. Jí to prý jde nakupovat unisex, ale zatím je těhotná. pro starší děti když je unisex barva, tak to pokazí buď střih nebo obrázek.
Přesně, dávala jsem na podzim dceři oranžovo hnědou burvu a oranžovou čepici po synovi. Přijde mi to barevně unisex a každý říkal chlapeček. Prostě bunda rovného střihu a holka v ní plavala do šířky, prostě není projmutá a tím vypadá klučičí.
U holky to je snadné, tam stačí na čapku přišít mašličku, na bundu kytičku a je jasná
naopak to je horší