Kdy začít řešit imunitu?

3157
23.2.14 09:19

Kdy začít řešit imunitu?

Chtěla bych se zeptat, kdy už je vhodné začít s pediatrem řešit nemocnost dítěte a s tím související imunitu?
Synovi je 27m, do roka měl jednu virozu, v roce jedny atb, v roce a půl druhou virozu. Takže bych řekla zdravé dítě. V září 2013, to mu bylo 22m šel asi třikrát do školičky na dopoledne, po třetí návštěvě klasika horečky, rýma, kašel, nakonec z toho byly průdušky, atb. Po uzdravení šel opět do školky, po dvou návštěvách stejný scénář, s tím, že už poté do školky nešel, ale od té doby se mu střídá týden zdravý týden nemocný.. Relativně zdravý byl skoro celý prosinec, v lednu šel opět na dva dny do školky a nanovo od té doby marodí stylem týden je úplně na kaši, horečky, rýmy, týden jakž takž a pak hned někde zas něco chytí. Prostě od toho září se to se.re jak může a já nevím jestli už je třeba vhodné nějak řešit jeho imunitu nebo to je normální průběh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
23.2.14 09:21

@marmelada78 mi kluk první rok ve školce téměř celý promarodil :zed: při prvním vstupu do kolektivu (jestliže nemá sourozence, co by to donesl dom), je to celkem normální průběh. Posilovat imunitu můžeš - přírodní prostředky, otužování atd.. Ale pokud nebere např více atb ročně a pod, tak je to fakt normální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21574
23.2.14 09:23

Toto je normální průběh. řeš to až kdyby se stejná situace opakovala i příští zimu. maximálně bych už v srpnu preventivně nasadila immunoglukan. jsou s ním dobré zkušenosti. při nástupu do kolektivu u většiny dětí výrazně stoupne nemocnost. měly to tak obě moje děti. tělo si prostě buduje imunitu a musí se „promořit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.2.14 09:24
@martina.se píše:
@marmelada78 mi kluk první rok ve školce téměř celý promarodil :zed: při prvním vstupu do kolektivu (jestliže nemá sourozence, co by to donesl dom), je to celkem normální průběh. Posilovat imunitu můžeš - přírodní prostředky, otužování atd.. Ale pokud nebere např více atb ročně a pod, tak je to fakt normální :think:

Aha, ok, díky za reakci. Právě ale on byl v té školce za těch 5 měsíců všehovšudy jen asi 5×, a ted ikdyž už tam skoro dvě měsíce nebyl, tak je pořád nemocný.. Jako by ho to tam nějak oslabilo.
Ale vím že jsem se zmínila doktorce a ta mi řekla, že pokud nemá aspon troje atb za rok a více než 9 infektů (to nevím co tím myslí.., protože s každým prdem tam taky nechodíme, takže to těžko může posoudit), tak že se o sníženou imunitu pravděpodobně nejedná.. Ale o tom jsme se bavily před 4 měsíci a od té doby je děcko stejně pořád nahromadě. :roll: No nic asi nezbude než to přetrpět tak jako všichni.
Na podporu imunity mu právě nic moc nezabírá, zkoušeli jsme fakt kde co. Ještě jsem ted slyšela o nějakém oleji ze žraločích jater tak přemýšlím jestli to vyzkoušet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.2.14 09:25
@nozu píše:
Toto je normální průběh. řeš to až kdyby se stejná situace opakovala i příští zimu. maximálně bych už v srpnu preventivně nasadila immunoglukan. jsou s ním dobré zkušenosti. při nástupu do kolektivu u většiny dětí výrazně stoupne nemocnost. měly to tak obě moje děti. tělo si prostě buduje imunitu a musí se „promořit“.

Imunoglukan jsem právě nasadila už někdy v červnu, protože jsem měla v plánu ho šoupnout do té školičky v září, ale efekt nula nula nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65343
23.2.14 09:41

@marmelada78 no my šli ve 3 letech na imunologii protože marodil skoro od miminka Školka–stejně jako vy
Máme za sebou i dětskou léčebnu
Jinak děti první rok ve školce marodil dost.
Infekt–kdyz mu to sedne na průdušky a nebo ma třeba bronchitidy často, tak to dr. myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.2.14 09:53

@marmelada78 u nás nepomáhaly žádné podpůrné prostředky. První rok hotový očistec, to byl 3 dny ve školce, týden doma a pod.. druhý rok o chlup míň.. např tenhle rok mi ještě nemarodil a to chodí už měsíc do školy jen polovina třídy. Kluk se drží - kromě občasné rýmy nemá fakt nic.. prostě se to buduje :think: ono fakt, pokud jsou to virózy, je to v pohodě. Ale kdyby měl třeba 3× ročně zápal plic, už to třeba řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.2.14 10:03

@marmelada78 vitamín D je dobrej, stejně tak B a C - ty všechny se dají získat z přírodních zdrojů. Imunoglukan si chválím, malá to měla naopak, jako malá pořád průdušky, antibiotika, co otužuju a dávám Imunoglukan a Floradix (vitamíny B a železo) tak jí to na průdušky nikdy nespadlo. Ze školky si přinesla kašel a rýmu, ale ona to zvládla v pohodě, já to chytla taky a umírala jsem. Je to prostě tak, musí si tím projít všechny děti, některé jsou na tom lépe, některé hůře. A s pediatrem se klidně poraď, jsou i léky na imunitu, co ti napíše asi jen doktor. On/ona taky posoudí, zda je ta nemocnost v mezích nebo už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.2.14 10:21

@marmelada78 tímto si tu imunitu také zvyšuje, hodně blbé jsou atb - jejich časté užívání. Navíc tato zima je hrozná, bacilům se daří..naše čubina už měla dokonce klíště :roll:
Navíc záleží, zda byl v dětském kolektivu i předtím - plavání, MC, hřiště, pokud minimálně, tak se holt setkává s jinými „bacily“ a musí si tím projít. Náš tedy školku ustál s jednou nemocí, ale já s ním vymetla od mala kde co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.2.14 11:09
@kozisek píše:
@marmelada78 tímto si tu imunitu také zvyšuje, hodně blbé jsou atb - jejich časté užívání. Navíc tato zima je hrozná, bacilům se daří..naše čubina už měla dokonce klíště :roll:
Navíc záleží, zda byl v dětském kolektivu i předtím - plavání, MC, hřiště, pokud minimálně, tak se holt setkává s jinými „bacily“ a musí si tím projít. Náš tedy školku ustál s jednou nemocí, ale já s ním vymetla od mala kde co :think:

Plavat chodíme od jeho 5 měsíců a vliv to na jeho nemocnost nemělo, jiné kolektivy moc ne, sem tam nějaká herna spíš vyjímečně. Ale ta školka to byla fakt rána :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
23.2.14 23:22

Taky jsme prvni 4 mesice ve skolce bojovali, vecne tekouci nos a kasel, hlavne v noci. Uz jsem z toho byla na mrtvici, nebot jsme ji na zacatku posilali jen na 2× 2 hodiny za tyden, ale nespali jsme kvuli jejimu kasli vzdycky pul noci. Ted se to konecne lepsi ( je ve skolce pul roku a prodlouzili jsme hodiny). Takze za nas muzu rict -vytrvat. Bereme vitamin D a nos proplachujeme Sterimarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí