Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych se zeptat, kdy už je vhodné začít s pediatrem řešit nemocnost dítěte a s tím související imunitu?
Synovi je 27m, do roka měl jednu virozu, v roce jedny atb, v roce a půl druhou virozu. Takže bych řekla zdravé dítě. V září 2013, to mu bylo 22m šel asi třikrát do školičky na dopoledne, po třetí návštěvě klasika horečky, rýma, kašel, nakonec z toho byly průdušky, atb. Po uzdravení šel opět do školky, po dvou návštěvách stejný scénář, s tím, že už poté do školky nešel, ale od té doby se mu střídá týden zdravý týden nemocný.. Relativně zdravý byl skoro celý prosinec, v lednu šel opět na dva dny do školky a nanovo od té doby marodí stylem týden je úplně na kaši, horečky, rýmy, týden jakž takž a pak hned někde zas něco chytí. Prostě od toho září se to se.re jak může a já nevím jestli už je třeba vhodné nějak řešit jeho imunitu nebo to je normální průběh?
@marmelada78 mi kluk první rok ve školce téměř celý promarodil
při prvním vstupu do kolektivu (jestliže nemá sourozence, co by to donesl dom), je to celkem normální průběh. Posilovat imunitu můžeš - přírodní prostředky, otužování atd.. Ale pokud nebere např více atb ročně a pod, tak je to fakt normální ![]()
Toto je normální průběh. řeš to až kdyby se stejná situace opakovala i příští zimu. maximálně bych už v srpnu preventivně nasadila immunoglukan. jsou s ním dobré zkušenosti. při nástupu do kolektivu u většiny dětí výrazně stoupne nemocnost. měly to tak obě moje děti. tělo si prostě buduje imunitu a musí se „promořit“.
@martina.se píše:
@marmelada78 mi kluk první rok ve školce téměř celý promarodilpři prvním vstupu do kolektivu (jestliže nemá sourozence, co by to donesl dom), je to celkem normální průběh. Posilovat imunitu můžeš - přírodní prostředky, otužování atd.. Ale pokud nebere např více atb ročně a pod, tak je to fakt normální
Aha, ok, díky za reakci. Právě ale on byl v té školce za těch 5 měsíců všehovšudy jen asi 5×, a ted ikdyž už tam skoro dvě měsíce nebyl, tak je pořád nemocný.. Jako by ho to tam nějak oslabilo.
Ale vím že jsem se zmínila doktorce a ta mi řekla, že pokud nemá aspon troje atb za rok a více než 9 infektů (to nevím co tím myslí.., protože s každým prdem tam taky nechodíme, takže to těžko může posoudit), tak že se o sníženou imunitu pravděpodobně nejedná.. Ale o tom jsme se bavily před 4 měsíci a od té doby je děcko stejně pořád nahromadě.
No nic asi nezbude než to přetrpět tak jako všichni.
Na podporu imunity mu právě nic moc nezabírá, zkoušeli jsme fakt kde co. Ještě jsem ted slyšela o nějakém oleji ze žraločích jater tak přemýšlím jestli to vyzkoušet ![]()
@nozu píše:
Toto je normální průběh. řeš to až kdyby se stejná situace opakovala i příští zimu. maximálně bych už v srpnu preventivně nasadila immunoglukan. jsou s ním dobré zkušenosti. při nástupu do kolektivu u většiny dětí výrazně stoupne nemocnost. měly to tak obě moje děti. tělo si prostě buduje imunitu a musí se „promořit“.
Imunoglukan jsem právě nasadila už někdy v červnu, protože jsem měla v plánu ho šoupnout do té školičky v září, ale efekt nula nula nic.
@marmelada78 no my šli ve 3 letech na imunologii protože marodil skoro od miminka Školka–stejně jako vy
Máme za sebou i dětskou léčebnu
Jinak děti první rok ve školce marodil dost.
Infekt–kdyz mu to sedne na průdušky a nebo ma třeba bronchitidy často, tak to dr. myslela.
@marmelada78 u nás nepomáhaly žádné podpůrné prostředky. První rok hotový očistec, to byl 3 dny ve školce, týden doma a pod.. druhý rok o chlup míň.. např tenhle rok mi ještě nemarodil a to chodí už měsíc do školy jen polovina třídy. Kluk se drží - kromě občasné rýmy nemá fakt nic.. prostě se to buduje
ono fakt, pokud jsou to virózy, je to v pohodě. Ale kdyby měl třeba 3× ročně zápal plic, už to třeba řešit ![]()
@marmelada78 vitamín D je dobrej, stejně tak B a C - ty všechny se dají získat z přírodních zdrojů. Imunoglukan si chválím, malá to měla naopak, jako malá pořád průdušky, antibiotika, co otužuju a dávám Imunoglukan a Floradix (vitamíny B a železo) tak jí to na průdušky nikdy nespadlo. Ze školky si přinesla kašel a rýmu, ale ona to zvládla v pohodě, já to chytla taky a umírala jsem. Je to prostě tak, musí si tím projít všechny děti, některé jsou na tom lépe, některé hůře. A s pediatrem se klidně poraď, jsou i léky na imunitu, co ti napíše asi jen doktor. On/ona taky posoudí, zda je ta nemocnost v mezích nebo už ne.
@marmelada78 tímto si tu imunitu také zvyšuje, hodně blbé jsou atb - jejich časté užívání. Navíc tato zima je hrozná, bacilům se daří..naše čubina už měla dokonce klíště ![]()
Navíc záleží, zda byl v dětském kolektivu i předtím - plavání, MC, hřiště, pokud minimálně, tak se holt setkává s jinými „bacily“ a musí si tím projít. Náš tedy školku ustál s jednou nemocí, ale já s ním vymetla od mala kde co ![]()
@kozisek píše:
@marmelada78 tímto si tu imunitu také zvyšuje, hodně blbé jsou atb - jejich časté užívání. Navíc tato zima je hrozná, bacilům se daří..naše čubina už měla dokonce klíště
Navíc záleží, zda byl v dětském kolektivu i předtím - plavání, MC, hřiště, pokud minimálně, tak se holt setkává s jinými „bacily“ a musí si tím projít. Náš tedy školku ustál s jednou nemocí, ale já s ním vymetla od mala kde co
Plavat chodíme od jeho 5 měsíců a vliv to na jeho nemocnost nemělo, jiné kolektivy moc ne, sem tam nějaká herna spíš vyjímečně. Ale ta školka to byla fakt rána ![]()
Taky jsme prvni 4 mesice ve skolce bojovali, vecne tekouci nos a kasel, hlavne v noci. Uz jsem z toho byla na mrtvici, nebot jsme ji na zacatku posilali jen na 2× 2 hodiny za tyden, ale nespali jsme kvuli jejimu kasli vzdycky pul noci. Ted se to konecne lepsi ( je ve skolce pul roku a prodlouzili jsme hodiny). Takze za nas muzu rict -vytrvat. Bereme vitamin D a nos proplachujeme Sterimarem.