Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
![]()
Já začala strašně brzo, řekla bych, že ve 28.tt už sem měla povlečenou postýlku, všechno nachystaný, dětskou kosmetiku (kterou sem nakonec vůbec nepoužila
) nakoupenou
A pak sem se na to co chvilku chodila koukat a kochat se ![]()
Já ještě teď dožehluju a to jsem ve 38 tt
Postýlku jsme sestavovali asi tak před měsícem a tašku do porodky tak nějak stále nemám celou nachystanou…
Nebo spíš mám pro sebe a pro malou z části…ale stále chodím do práce, tak to bude tím, že pak doma už se mi nechce nic dělat ![]()
vzhledem k hrozicimu predcasnemu porodu, jsem mela vsechno od 25tt hotovo
Já jsem pověrčivá takže dělám vše na poslední chvíli… ![]()
Tašku do porodnice balím až když mám porodní bolesti, postýlku skládáme až když je mimi šťastně venku a oblečení tak dva týdny předem.
Kočárek skladuji zásadně u příbuzných…No mišuge
![]()
kaaaca-h píše:
Já začala strašně brzo, řekla bych, že ve 28.tt už sem měla povlečenou postýlku, všechno nachystaný, dětskou kosmetiku (kterou sem nakonec vůbec nepoužila) nakoupenou
A pak sem se na to co chvilku chodila koukat a kochat se
malej dostal od tatinka kocarek uz v 6tt a ve 12tt uz jsme meli hromadu veci a postylku s prebalovakem ![]()
jinak prebalovak jsem neodolala a slozila a uz jsem do nej pomalicku zacala davat veci, ale pritel knoura at to zase aspon trochu slozim ze se na to bude zbytecne prasit ![]()
nejradsi uz bych mela vsechny hracky a veci zandane tam kde maji byt, ty hromady zabalenych veci me rozciluji ![]()
jizvíková píše:
vzhledem k hrozicimu predcasnemu porodu, jsem mela vsechno od 25tt hotovo
jak to ze hrozici predcasny? ![]()
Ahoj,
oblečení jsem prala v 8.měsíci. Naskládala do skříně a přikryla látkovýma plenama
Postýlku složil muž, než jsme se vrátili z porodnice, u dalších dětí tento problém odpadal, postýlka používáme 8. rokem
Povléct stačí, až když se vrátíte domů, nebo zaúkoluj manžela, ať to udělá, když budete v porodnici. Je zbytečné povlékat dopředu, zbytečně se na to bude prášit ![]()
Tašku do porodnice jsem měla sbalenou od začátku 9. měsíce ![]()
peggy.sl píše:
Já jsem pověrčivá takže dělám vše na poslední chvíli…
Tašku do porodnice balím až když mám porodní bolesti, postýlku skládáme až když je mimi šťastně venku a oblečení tak dva týdny předem.
Kočárek skladuji zásadně u příbuzných…No mišuge![]()
jezis to bych se zblaznila,.. ja uz bych to nejradsi mela vse vyndane a hrala si s tema jeho uzasnejma vecickama ![]()
Ahojky
Já začala velmi brzo, už v 20.tt jsme složili postýlku a celou vyumývali, věcičky jsem taky tou dobou už měla dokoupené, vyprané a vyžehlené pro případ, že bych musela do nemocnice kvůli rizikovce, protože bych to nechtěla nechat na manžílkovi
Teď jsem ve 27.tt a už řeším jen látkové plenky a menší drobnosti (no ale kočárek ještě doma nemáme, ale vybraný už je
Kosmetiku budu řešit nakonec a do porodnice plánuji být sbalená už od 32.tt kvůli rizikovýmu, možná by stačilo i později, ale jelikož se nám zkracuje děložní čípek, tak uvidíme, jestli tam neskončíme dříve. Jsem typ člověka, co musí mít vše dopředu připravené
Asi jako ty ![]()
Lilišák píše:peggy.sl píše:jezis to bych se zblaznila,.. ja uz bych to nejradsi mela vse vyndane a hrala si s tema jeho uzasnejma vecickama
To chápu! Já jsem si taky chodila zajezdit po ložnici s kočárekem…
![]()
fragola píše:
Ahoj,oblečení jsem prala v 8.měsíci. Naskládala do skříně a přikryla látkovýma plenamaPostýlku složil muž, než jsme se vrátili z porodnice, u dalších dětí tento problém odpadal, postýlka používáme 8. rokem
Povléct stačí, až když se vrátíte domů, nebo zaúkoluj manžela, ať to udělá, když budete v porodnici. Je zbytečné povlékat dopředu, zbytečně se na to bude prášit
Tašku do porodnice jsem měla sbalenou od začátku 9. měsíce
pritel tvrdi ze to vse zvladne az budeme v porodnici ale ja nechci, ja si to chci uzit taky, takovouhle radost mu neudelam! ![]()
peggy.sl píše:Lilišák píše:To chápu! Já jsem si taky chodila zajezdit po ložnici s kočárekem…peggy.sl píše:jezis to bych se zblaznila,.. ja uz bych to nejradsi mela vse vyndane a hrala si s tema jeho uzasnejma vecickama
![]()
ja si chodim do loznice k prebalovaku a nejradsi prohrabuju krabici s hrackama, pes je ze me uplne mimo kdyz porad slysi ty chrastitka a vidi tu hramadu veci co se daji kousat ![]()
Lilišák píše:fragola píše:pritel tvrdi ze to vse zvladne az budeme v porodnici ale ja nechci, ja si to chci uzit taky, takovouhle radost mu neudelam!
Ahoj,oblečení jsem prala v 8.měsíci. Naskládala do skříně a přikryla látkovýma plenamaPostýlku složil muž, než jsme se vrátili z porodnice, u dalších dětí tento problém odpadal, postýlka používáme 8. rokem
Povléct stačí, až když se vrátíte domů, nebo zaúkoluj manžela, ať to udělá, když budete v porodnici. Je zbytečné povlékat dopředu, zbytečně se na to bude prášit
Tašku do porodnice jsem měla sbalenou od začátku 9. měsíce
Tak tu postýlku povleč až podle toho, jak budou pak vypadat nálezy v poradnách
Je fakt zbytečné to mít připravené měsíc dopředu, zbytečně se na to fakt bude prášit
Chápu, když hrozí předčasný porod, ale pokud je vše OK a na porod to nevypadá, tak bych postýlku nepovlékala ![]()
Ahoj, ja mela tasku do porodky cca od 30.tt. Strasili me s predcasnym porodem. Ostatni veci jsem zarizovala po 34.tt. porad jsem se bala, cokoli nakupovat.
autosedacka stihla prijit jen taktak. a to jsem ve vysledku rodila 2 dny po terminu. ![]()
Ahoj,
tak jsme ve 26tt a už to na mě nějak padá, začínám mít pocit že nic nemáme a že nic nestíháme přitom výbavičku už máme skoro celou, vypráno a vyžehleno už také máme
chci se teda zeptat, kdy jste skládali postýlku, balili do porodnice a jak dlouho před porodem jste vyndali úplně všechny věcičky pro prcka a povlíkli pelíšek?
už se nemůžu dočkat až to budu moct všechno poskládat a už to mít ,,vše připravené,,
diky moc za rady