Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
pokud prechazis z pilulek tak normalne udelej tu pauzu a pak misto prvni pilulky zaved…nekrvacela sem..ale otehotnela sem
![]()
tak asi si ho zaved podle navodu co radi pokud neprechazis z pilulek…jo otehotnela ale nedodrzovala jsem moc navod ![]()
A co jsi delala jinak? Mam pocit,ze u tyhle antikoncepce se toho moc zkazit neda, ne? ![]()
ahoj já ho mám teď druhý měsíc,zaváděla jsem ho první den menstruace,jak je v návodu.A špinila jsem jen asi týden ještě po menses.Jinak první menses po vydělání kroužku jsem měla velmi slabou,spíš jen hodně silné špinění asi týden.Tak doufám,že není něco špatně
Jinak je to docela fajn,vůbec ho necítím.
A menstruace s krouzkem v pohode? Nebyly problemy treba s tamponama? Ja si to asi zavedu az tak 3.den, kdyz mi to poradil dr. a i v pribalaku ta moznost je…
No jak říkám,já jí moc neměla,tak v pohodě a tampony nepoužívám,ale žeprý to neva.V příbalovém letáku tato možnost sice je,ale taky je tam napsáno,že se musíš první týden chránit i jinak.Já ho radši dala ten první.Ale když ti doktor řekl,že můžeš,mně řekl první den menstruace.
mikitaa píše:
tak asi si ho zaved podle navodu co radi pokud neprechazis z pilulek…jo otehotnela ale nedodrzovala jsem moc navod
jak nedodrzovala navod? To u tyhle antiko snad nejde ne? Bud zavedes a mas ho tam nebo ne - nebo se pletu?
Presne, to si myslim taky, takze by me zajimalo, jak se to da „porusit“ nebo „nedodrzet“…
on se da vyndavat…uz si nepamatuju ..myslim dve nebo tri hodiny muze byt „mimo“ aniz by ztratil ucinost. no a me to pri sexu vadilo…takze jsem ho vytahovala…a nekolikrat se mi stalo ze sem ho nechala lezet mimo…popr. se mi povedlo misto pauzy 7 dnu na menzes udelat 10 dni..taky se da zapomenoput datum od kdy ho pouzivate
verte neverte … da se porusit secko ![]()
Aha, no tak to potom jo.. Ale to uz neni nespolehlivosti antikoncepce, neverila bych, ze se da zvorat i neco, na co se mysli 2× mesicne… ![]()
Tak jsem si ho dneska zavedla a teda opet vyndala a vyhodila… Zavedeno to bylo asi dobre - az kam jsem mohla a vubec ho pak necitila, ale kdyz jsem si tam za chvili sahla, tak jsem ho citila uz tak v cca hloubce 3 cm… Nevim jestli to tak melo byt nebo putoval, ale kazdoapdne tak bych si teda nedovedla predstavit mit sex atd.
Jen ted teda nevim, co pouzivat - prasky nemuzu, naplasti jsou neesteticky, telisko mi samo vylezlo, nuvaring tedy taky nevyhovuje - je jeste nejaka varianta…??
No ja mam recept na Nuvaring v kabelce a furt vaham. Kamaradka byla spokojena dva mesice a behem tretiho ji zacly pekne mykozy, takze ho vyndala a ma klid.
No za zkousku nic nedam…
V příbaláku píšou první den menstruace, ale že se může i 2.-5. den, ale musí se potom těch 7 dní chránit i jinak. Ptala jsem se na to gynekologa a ono mi doporučil až na konci mentruace, prý až klidně 6.den. Jaké s tím máte zkušenosti vy? Kdy jste kdo zaváděl? Špinily jste v průběhu prvního měsíce?