Když dítě nechodi v 15 měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
19.9.19 11:02
@specialdmartina85 píše:
@Veru1987 ona to po nás vyžaduje že chce chodit za ruce. :? Nemyslím si že by to bylo nějak škodlivé, dělali jsme to my a budou to dělat i děti našich dětí. Je to spíše věc nazoru. Nasi nebaví ani jak píšete kuchyňské potřeby

Jak píšou holky ona na to sama nepřišla. I ty chodítka.. křiví páteř. Já nikdy neposazovala, nevodila za ruce, nedála do chodítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860
19.9.19 11:02
@specialdmartina85 píše:
@j.a.n.i1 nezlobte se ale neřeším tu co je škodlivé ale to že mi dítě nechodí a nehraje si s hračkami.

Tak se pak nediv, ze ti nechodi, děláš si to sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
19.9.19 11:05

Každé dítě je jiné, syn začal samostatně chodit až v 18 měsících, al jinak lezl a krásně si hrál s hračkami. Dcerce je teď 14m a už tři týdny chodí, ale zase opravdu skoro celou dobu co je vzhůru nebo nejí. Se začátkem chůze si i přestala hrát, pořád mi jenom stěhuje věci po bytě (nedávno jsem našla botu v posteli a ve vaně hozené psí obojky). Dneska jsme byli na rehabilitaci na kontrole (jako miminko měla slabší jedni stranu bříška a kvůli tomu i slehlou hlavu) a paní jí zkontrolovala chůzi a kladla mi na srdce ať nedovolím babičkám vodit jí za ruce, protože to ničí bederní páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.19 11:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
19.9.19 11:07

Nejmladsi syn zacal chodit az v 17 mesicich a je naprosto v poradku. Podstatne je, ze leze. Kdysi jsem to konzultovala s fyzioterapeutkou, ktera pracuje s malymi detmi a ta me uklidnovala, ze chuze je z evolucniho hlediska vlastne omyl. Ze vzprimene chuze nas boli zada atd., cim dele dite leze, tim lepe.
Vodit dite za ruce, pokud samo nechodi, neni dobre. Davam odkaz na clanek, kde je hezky vysvetleno proc. http://www.vasedeti.cz/…tatna-chuze/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.19 11:08

@j.a.n.i1 tet jsi mě fakt pobavila :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
19.9.19 11:14
@specialdmartina85 píše:
@j.a.n.i1 tet jsi mě fakt pobavila :lol: :lol: :lol: :lol:

teď se píše neee teť… a ono je to pravda vše, děti se mají vyvíjet samy proč něco přeskakovat, obkládat polštáři, dávat do chodítka, vodit za ruce… ono logicky to nedává smysl!!! neumí to tak to nebude dělat s oporou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
19.9.19 11:21
@Heivka píše:
Každé dítě je jiné, syn začal samostatně chodit až v 18 měsících, al jinak lezl a krásně si hrál s hračkami. Dcerce je teď 14m a už tři týdny chodí, ale zase opravdu skoro celou dobu co je vzhůru nebo nejí. Se začátkem chůze si i přestala hrát, pořád mi jenom stěhuje věci po bytě (nedávno jsem našla botu v posteli a ve vaně hozené psí obojky). Dneska jsme byli na rehabilitaci na kontrole (jako miminko měla slabší jedni stranu bříška a kvůli tomu i slehlou hlavu) a paní jí zkontrolovala chůzi a kladla mi na srdce ať nedovolím babičkám vodit jí za ruce, protože to ničí bederní páteř.

Já to beru, dodržuju…jenom si říkám, jaký je rozdíl, že mi dítě obchází konferenční stolek - ten je asi OK je nízký, ale třeba obývací stěna je vyšší, v podstatě na úrovni rukou :nevim: nebo se chytá třeba za šuplík, opěrku gauče… Nemá to v úrovni pasu, tak to by člověk musel hlídat i to ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860
19.9.19 11:23
@specialdmartina85 píše:
@j.a.n.i1 :lol:

Ono to zas tak k smichu neni… Je rozdil kdyz dite jeste nechodi, ale jinak dela vse spravne a kdyz nechodi protoze mu nekdo kazi pohybove vzorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
19.9.19 11:24
@murra píše:
Nejmladsi syn zacal chodit az v 17 mesicich a je naprosto v poradku. Podstatne je, ze leze. Kdysi jsem to konzultovala s fyzioterapeutkou, ktera pracuje s malymi detmi a ta me uklidnovala, ze chuze je z evolucniho hlediska vlastne omyl. Ze vzprimene chuze nas boli zada atd., cim dele dite leze, tim lepe.
Vodit dite za ruce, pokud samo nechodi, neni dobre. Davam odkaz na clanek, kde je hezky vysvetleno proc. http://www.vasedeti.cz/…tatna-chuze/

Jo takhle, ten obrázek už chápu, já myslela třeba přidržovani dítěte za ruku, kterou nemá zvednutou, nicméně mu tím dělat oporu v prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.19 11:27

@Bubla Bůčková ono asi brání dětem aby se čehokoliv drželi. Tohle mi připadá postavený na hlavu. To vidím dnes a denně jak maminy chodí po venku s detma za ruce, hlavně na hřišti. Chodítko co má v úrovni rukou je špatně? :lol: :lol: :lol:
Ať si kdo chce mysli co chce ale tohle nemá nic společného z mim příspěvkem. Některé matky mají problém někde jinde když neumí číst a drží se hlavně téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.19 11:29

@j.a.n.i1 buď tak hodná a přestaň mi tu psát takový bludy. Mě tohle opravdu nezajímá, není to k tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85911
19.9.19 11:29

@specialdmartina85 no tak prestante vodit za ruce, bude jecet, rvat, vztekat se, ale bude ji to motivovat k samostatne chuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.9.19 11:32
@specialdmartina85 píše:
Hezký den maminy
Obracím se na vás s dotazem zda je možné že dcera 15m nechodí jen kolem nábytku a za ruce a s choditkem. Dále si nechce vubec hrát má spoustu hraček ale vůbec ji nezajímají. Mám 3 deti a všichni se snažíme si s tou nejmenší hrát ale ona odleze pryč a úplněk nezájem. Nejraději leze. U žádné že svých holek jsem se stim nesetkala. Proto se obracím na vás.

DO 16 měsíců se popovažuje za úplně normální :nevim:
A ani o dva tři později to není žádná trága.

Naopak děti, co přestočí fázi lezení a maminky se tím děsně chlubí, pak mívají potíže se zády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
19.9.19 11:35
@Bubla Bůčková píše:
Já to beru, dodržuju…jenom si říkám, jaký je rozdíl, že mi dítě obchází konferenční stolek - ten je asi OK je nízký, ale třeba obývací stěna je vyšší, v podstatě na úrovni rukou :nevim: nebo se chytá třeba za šuplík, opěrku gauče… Nemá to v úrovni pasu, tak to by člověk musel hlídat i to ne? :nevim:

Ja myslim ze je rozdil, ze okolo nabytku chodi stranou a za ruku vpred a prohyba se v zadech, protoze je jeste nema zpevnena. Mam ve svem okoli rocniho chlapecka, vodi ho za ruce a ma silene prohla zada…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML