Když dítě nechodi v 15 měsících

19.9.19 10:31

Když dítě nechodi

Hezký den maminy
Obracím se na vás s dotazem zda je možné že dcera 15m nechodí jen kolem nábytku a za ruce a s choditkem. Dále si nechce vubec hrát má spoustu hraček ale vůbec ji nezajímají. Mám 3 deti a všichni se snažíme si s tou nejmenší hrát ale ona odleze pryč a úplněk nezájem. Nejraději leze. U žádné že svých holek jsem se stim nesetkala. Proto se obracím na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7674
19.9.19 10:37

Já bych hlavně nechodila s dítětem za ruce jak opice, a nedávala do chodítka. Na páteř nic super. A jinak myslím že do 18m mají děti čas a až pak se řeší. A co se hraček týče dcera měla nejradějí vařečky, misky v kuchyní a prolízat celý byt. Hračky začala tak nějak ted ve třech letech. Určitě ne v 15ti měsících že by vydržela u hračky jedne. Občas něco zaujalo na chviličku. Budte rádi že se dokáže zabavit i sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33277
19.9.19 10:39

@specialdmartina85 Dcera do 16 měsíců jen obcházela, než se pustila a začala chodit sama. Nikdy jsem ji teda za ruce/ruku nevodila.
S hračkama si obě děti hrály ještě před rokem, i když samozřejmě v miminkovsko-batolecí podobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
19.9.19 10:39

@specialdmartina85 Prvni dítě mi chodilo v 17 mesicich, druhe v 18, takze ano, normalni to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
19.9.19 10:40

Buďte v klidu, naše 15m hvězda dělá to samé, ikdyž posledních pár dní už se odhodlala udělat pár krůčků. Ale doktorka říkala, že do 18m měsíců ma na chození čas a že čím dyl leze, tím líp. :) Jinak co se týče hraček, dceru zajímají jenom naše věci a tak všechno „zakázané“ takže no stress :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.9.19 10:44

@specialdmartina85 Je to normální. Nechození se řeší až po 18 měsíci a i tak znám pár dětí, co začaly chodit později a jsou naprosto normální. Moje čerstvě 15m dcera taky nechodí, přesto že oba starší kluci chodili už dávno. Ohledně hraní bych ji nechala dělat to, co ji baví, nevidím důvod, proč ji nutit dělat něco, co nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Syn se pustil až v 16M, do té doby také pouze za ruku nebo okolo nábytku. Jinak radši po čtyřech. Také jsem z toho byla nervózní, ale mělo to jednu výhodu - když se pustil, tak skoro nepadal. Rovnou se rozběhl. A mělo to jednu nevýhodu - když zjistil, co mu umožňuje samostatná chůze, už nechtěl do kočárku :lol: Takže od 17M kompletně bez kočáru a jen chodil. Teda vlastně spíš běhal. Teď je mu 2 a 8 měsíců a v poho zvládne 3 hodinovou procházku. K těm hračkám, taky ho moc nezajímaly. Spíš lezení do pračky, do kuchyňských skříněk apod. Nedej bože když jsem ho chtěla učit paci paci nebo jak jsem veliký, těžce jsem narazila :D Dokud sám nechtěl, měla jsem smůlu. Pak se to zase úplně obrátilo - od 2 let zná celou abecedu, přečte několik jednoduchých slov (máma, táta, bába, děda a své jméno), napočítá do 10, zná barvy, značky aut. Až mi všichni nadávali, ať ho už víc neučím. Ale on chtěl sám :nevim:
Takže zatím bych byla v klidu. I když sama vím, jak je to těžké. Pořád má čas ;)

• Citovat
  • Upravit

@j.a.n.i1 uf díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85894
19.9.19 10:50

Moje obchazela od 10 m az do 16 m. Za ruku jsem nevodila a choditko (ve kterem se sedi) nemela. Mela strach se pustit. V 16 m pak ze dne na den presla mesto bez padu a vlastne nepadala nikdy. Byla akorat opatrna a cekala, az se pusti s jistotou. Hrani bych neresila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.19 10:50

@Veru1987 ona to po nás vyžaduje že chce chodit za ruce. :? Nemyslím si že by to bylo nějak škodlivé, dělali jsme to my a budou to dělat i děti našich dětí. Je to spíše věc nazoru. Nasi nebaví ani jak píšete kuchyňské potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
19.9.19 10:54

Tak ráda ctu, ze je to normalni.Male je ceratve rok, a všichni…resp. generace nasich maminek, se divi, ze mala jeste nechodi 8o leze po 4,stavi se vsude, udela par kroju kolem stolu…navic zase tedy umí spoustu j8nych vwci, jako zvuky zviratek, kde ma oci, pusu, kolena, kam patri ponozky atd…jakp uz me nebavi vswm vyavetlovat, ze to ze dite přeskočí lezebi a v 10 mesicich chodi neni zadna vyhra..takze dekuji za uklidneni, ze mam normalni dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
19.9.19 10:54
@specialdmartina85 píše:
@Veru1987 ona to po nás vyžaduje že chce chodit za ruce. :? Nemyslím si že by to bylo nějak škodlivé, dělali jsme to my a budou to dělat i děti našich dětí. Je to spíše věc nazoru. Nasi nebaví ani jak píšete kuchyňské potřeby

No, skodlive to je… A ona by to nevyzadovala, kdybyste ji na to nenaucili, to dite netusi, ze by to slo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
19.9.19 10:55

Syn začal chodit až v 15m. Do té doby pořád lezl. Všude! Hlavně ho nedávej do chodítka a nevoď za ruce! To je ta nejhorší služba dítěti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85894
19.9.19 10:57
@specialdmartina85 píše:

Protoze jste ji na to naucili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.19 11:00

@j.a.n.i1 nezlobte se ale neřeším tu co je škodlivé ale to že mi dítě nechodí a nehraje si s hračkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí