Batole - vpáčený/propadlý hrudníček

1105
18.9.19 09:16

Batole - vpáčený/propadlý hrudníček

Přeji pěkný den. Chtěla jsem se zeptat, zda je tu někdo, kdo aktuálně také řeší u dítka tento problém. Nám teď řekl ortoped, že to malý má hodně, tak jsem z toho taková nesvá. Ráda bych si popřípadě vyměnila s někým zkušenosti a informace. Děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.9.19 09:27

Syn od známých to měl také, podobné. Jeho maminka je MUDr a nenechala mu to operovat, až když mu bylo 18, rozhodl se sám, že to chce, je to poměrně nedávno, co na tom byl. Rok měl v hrudníku dlahu, která mu to vyrovnávala, pak se dlaha vyndala. Je zcela OK, ale jeho máma mu nechtěla nechat v dětství provést „čistě kosmetickou“ operaci, chtěla aby se o tom rozhodl sám. Překvapilo mě, že i jako kluk to prý hodně řešil, cítil se blbě… tak teď už naštěstí nemusí…

• Citovat
  • Upravit
1105
18.9.19 09:29
@Anonymní píše:
Syn od známých to měl také, podobné. Jeho maminka je MUDr a nenechala mu to operovat, až když mu bylo 18, rozhodl se sám, že to chce, je to poměrně nedávno, co na tom byl. Rok měl v hrudníku dlahu, která mu to vyrovnávala, pak se dlaha vyndala. Je zcela OK, ale jeho máma mu nechtěla nechat v dětství provést „čistě kosmetickou“ operaci, chtěla aby se o tom rozhodl sám. Překvapilo mě, že i jako kluk to prý hodně řešil, cítil se blbě… tak teď už naštěstí nemusí…

Děkuji za reakci. V prosinci jdeme na kontrolu na plicní a pak nás ortoped odešle na hrudní chirurgii do Prahy, aby to viděli.. Dle doktorů mu to nikde netlačí a ničemu nevadí. Tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
18.9.19 14:20

Mladší dcera má propadlý hrudník po svém otci. Ne tedy tolik jako u vás. Manželovi to nepůsobí žádné problémy. Dcera si jednu dobu stěžovala na potíže (občasné píchnutí, tahání a bolest v hrudníku), tak prošla kompletním vyšetřením (kardio, plicní…) a všechno ok. Podle doktorů jsou potíže spojené s růstem. Je pravda, že si stěžuje jen v době, kdy roste. Zatím je jen sledovaná, řešilo by se to až v dospělosti nebo při akutních potížích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
18.9.19 17:21

@Murka Díky. Malej to právě taky má po tatínkovi. Ten to ale nemá tolik. Zatím ještě neřekne, zda ho někde bolí. Kardio, sono, plicní před 1,5 rokem v pořádku. V prosinci jedeme na plicní na kontrolu. Tak jsem zvědavá, co nám řeknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
18.9.19 17:50

@mayunka oni do toho doktoři nechtějí moc zasahovat, že se to může růstem zlepšit. Samozřejmě, pokud to nedělá potíže. U holek se to prý vzhledově ztratí s růstem prsou a u kluků pomůže pokud je dobře osvalený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
18.9.19 19:19

Syn má taky trochu propadly. Já tvrdím, že to má po manželovi a ten zas, že on nic takového nemá… Ehm, kouknu a vidím :lol: neřešila jsem to. Jinak to nevadí… Na plavání mi lektorka rikala, že má nějaký kontakt na paní, která jenom tím, že ho nějak vezme a pomůže mu se uvolnit, tak uvolní napětí v těch svalech a zlepší se to. Ale prý to nemusí být hned… No, radši jsem ty prachy dala do dalšího kurzu plavání s jinou lektorkou… Pokud mu to nedělá problémy, tak bych to nechala ať si to rozhodne sám. Kámoška to má taky a to fakt hodně. Jinak jí to nevadí, prsa to nesrovnala, má manžela a dvě krásné děti, takže vliv na život to nemá žádný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí