Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holki, chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, že moje 4letá dcerka neposlouchá. Dělá si absolutně co chce, všechno musím opakovat min.20× a už jsem z toho utahaná. Mám ještě mladší, rok a půl a poslouchá víc než ta starší. Mamka mi tvrdila že to dělá na truc, ale proč? nikdo ju neodtrkuje apod. Nechce se mi ji dávat facky nebo dát klečet a jiné tresty, zvyšuji jen hlas.Je hodně temperamentní a řekla bych že už víc vyspělá než ostatní děti. prosím poraďte jak na to. dík!!!
@AdaNaty Sestra taky neposlouchá, teď v listopadu jí bude 5 let. Vzteká se když si nemůže vybrat oblečení sama, je drzá a dělá naschvály ![]()
V tomhle věku je to normální. U nás to samé, někdy je rozumná a poslechne a někdy se začne vztekat ještě ani nedopovím větu. S únavou se to stupňuje. Vydrž bude hůř, ale i líp!!!
![]()
Právě že kvůli všemu brečí, no hrůza. jakmile není po jejím, je zle
Mame doma to same v bledemodrem
A jsem rada, ze nejsem teda sama…asi je to normalni.
Náš čerstvý pětileťák je to samé, jsou dny, kdy je milionový a pak zase hluboké propady, 100× musím opakovat, aby se oblékl, najedl atp. je to vyčerpávající, ale normální. Mne spíš udivuje, když některá maminka nebo babička tvrdí, že ten její - ta jejich vůůbec nezlobí, to je napováženou…
Tak tomu taky nevěřím že neposlouchají někteří, to je blbost, tak aspoň že nejsem sama, díky všem
Nas emura 4leta je momentalne na zabiti
U nas je kade rany, ktera padne velde, velka skoda. Ono teda koneckoncu - ani to uz nepomaha… A jak uz bylo receno - bude hur
Takze ja se asi zastrelim
![]()
No tak po dlouhé době fakt uznávám že je huř, to co jsem psala už neplatí, je to čím dál horší, mladši už má 2a něco a děs běs, vzteká se, kouše starší, furt brečí, všechno je její, neposlouchám nic jinýho jak její řev, ale přitom jsem se snažila je vychovávat stejně. starší furt všechno bere, a je mě jí líto už docela.jak to mám utnout, když ji dám na zadek tak řve ještě víc a jediný na co celkem poslechne je vařečka, co byste dělaly vy?
@AdaNaty ja mam teda uz 4letou, ale je fakt na zabiti. Ocekavala bych od ni, ze poslechne, protoze si myslim, ze s ni mluvim tak, aby pochopila, proc se urcity veci nedelaji
Ona me ale totalne ignoruje, dela ze neslysi, dela si, co chce i po tom, co ji ten zadek fakt serezu
Ja pro ranu daleko nejdu, protoze u nas domlouvani proste neplati
Trochu mi z toho hrabe uz a asi fakt bude hur
![]()
@Barčí1411 tak to jsme na tom stjně, starší má taky 4 a úplně to samý, drzá odmlouvá, diskutuje hodinu o jedné věci co zakážu atd.ale ta mladší mi dnes ted dělala hodinu scénu kvůli rozbtýmu kolenu, já už jsem z nich tak vyčrpaná že už jen počítám dny kdy půjdou obě do školky
Mám to doma taky, u kluků si to nepamatuju, už je to dlouho.
Zrovna včera jsme byly na výletě, bylo to fajn, ovšem zpáteční cesta byla „maso“, normálně jsem se styděla za její chování…odmlouvala, neposlouchala, urážela se, diskutovala, zkoušela, co vydržím.
Taky se těším na školku ![]()
@laducha jo to já taky se před ostatníma stydím. je to mazec s děckama, ale co s tím, dá se s tím něco udělat? přece je nemůžu od rána do večera bít? když domluva neplatí. už fakt nevím kde jsem udělala chybu
@AdaNaty Ráda bych poradila, ale i když mám třetí děcko, Vikča je fakt „případ“ a nevím, jak na ni
![]()
@AdaNaty jsou to panari
.. Jinak teda mne sceny na verejnosti nedela, ale doma je to fakt strasny… To bych ji zabila…
![]()