Bije děti ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1439
26.9.12 09:42

Bije děti ve školce.

Ahoj. Prosim o radu .Muj syn chodi od zaři do školky .Ma už 4 a pul roku konečně mi ho vzali.Je asi jediny ktery breči, že nechce jit domu. Nedivim se mu jsem za to vlastně moc rada. Staram se o jeho brašku a ten mi dava hodně zabratDnes se stalo něco s čim jsem nějak nepočitala. Hlavně jsem nebyla na takovou věc vubec připravena. V šatně me chytla jedna maminka i ze synem a začla mluvit k memu synovi, že neustale bije jejiho syna a ten nechce chodit do školky. Tak ja jsem z toho docela vydřena, protože o ničem nevim a taky nevim co mam dělat? Co mam řict synovi mam ho potrestat.?Proč mi to neřekla učitelka? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1348
26.9.12 09:45

No já bych se nejdřív obrátila na paní učitelku. Ta by snad mohla mít přehled o tom co se jí ve třídě děje. Ono to taky může být tak, že ho sice tvůj syn bije, ale z toho důvodu, že ho syn té paní provokuje a bije první. Rozhodně se z toho nestresuj, oni se chlapci porovnají :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
26.9.12 09:48

Rozhodně řešit s učitelkou, ideálně aby u toho byla i druhá maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
26.9.12 09:54

Tak pani učitelka asi dvakrat prošla kolem nas, ale asi se nechtěla plest. Zeptam se ji zitra .Fakt nechapu proč mi nic neřekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.9.12 09:58

@mamo Chápu tě, měli jsme stejný problém. Syn chodil do školky od 3 let, teď mu byli 4 roky. tento problém byl od začátku, do školky se těšil, nikdy nebrečel, ale neumí navázat moc komunikaci a dává to právě najevo tím, že do dětí strká a zlobí. Teď jsem už nevydržela a objednala ho k psychologovi. Prostě za to nemůže. Myslím, že máme ADDH syndrom nebo aspergerův syndrom…tím nemyslím, že něco takovéto máte. dej malému čas, mluv s učitelkou. Sice budeš zezačátku poslouchat samá negativa, ale já vždy říkala, jak se mu snažím domluvit a tak. A tu maminku nech napokoji, taky se mi stalo, že dítě žalovalo mamince přede mnou, mami, on mě mlátil, a ona na to řekla: prosim tě, vždyť je menší než ty, tak mu to vrať a neřeš to. Bylo to pro mě lepší to takhle slyšet, než nějaké domluvy…jsou hold maminky, kteří rádi rýpou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.9.12 10:00

A jestli ti zatím učitelka nic neřekla, tak to zase tak horké nebude… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
26.9.12 10:05

Řešila bych taky především s učitelkou protože ona je ten kdo je u toho případně přítomen. Ani druhá maminka neví jakto vlastně doopravdy bylo a děti si někdy rády vymýšlejí. Malé jsou tři roky a taky už mi vykládá kde jí kdo štípnul a jak ho praštila zpátky :mrgreen: Snažím se jí to vysvětlit, říkat že kdyby jí někdo hodně ubližoval ať to řekne paní učitelce (loni jí taky jedna holčička mlátila) ale většinou se porovná samaa neřeším to.

Pokud si toho bude pak všímat i paní učitelka tak pak bych to řešila víc. Ale i učitelka by měla být ten kdo tu situaci bude v danou chvíli řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
26.9.12 10:09

Já bych to jednoznačně taky řešila s učitelkou a děti mají rádi tendenci věci zveličovat, třeba to s tím bitím nebude tak horké ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.9.12 10:11

Mě když malej řek, že ho někdo bil, tak jsem mu řekla: No prosim tě, tak mu řekni, že se to nedělá a v nejhorším to řekni paní učitelce…nikdy by mě nenapadlo to říkat tomu dítěti a ještě před tou maminkou. jak už jsem psala, takhle malé děti tím někdy dávají najevo, že se chtějí zapojit, určitě tady nejde o nějaké cílené bití nebo šikanu, na to jsou ještě moc malý :) To bych spíše byla naštvaná na tu maminku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
26.9.12 10:15

Doufam, že to nebude nic važneho. Hodně me to mrzelo.Zase ,ale znam syna a vim, že doma z manželem se perou samo, že ze srandy. Už jsem taky uvažovala jit k psichologovi. Často si nevim rady jak vichovavat a je pravda, že mi občas rupnou nervy a nazadek synovi dam. Třeba zato mužu ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
26.9.12 10:19

No mě by teda taky vadilo, kdyby nějaké jiné dítě bylo to moje. Ale nejdřív bych se teda zeptala paní učitelky, než bych šla vynadat dítěti i jeho mamince, jestli si to moje nevymýšlí a nebo jestli třeba neprovokovalo a nezasloužilo si to. Takže pokud učitelka nic neví, kdo ví, jak to je. A kdyby zas naopak moje dítě někoho bilo, promluvila bych s ním, proč to dělá, že s eto nemá a tak a zas bych se ptala učitelky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
26.9.12 10:25

To jsem udělala. Ptala jsem se ho jestli bije chlapečka. Řikal, že ne.Tak jsem se ho ptala asi ještě 3krat. Potom řekl, že už to neuděla. Že se mu smějou a řikaji mu zapalovač. Maminka řikala, že jeji syn memu takhle neřika. Co jako mam dělat ja? mam si tam jit nacelej den stoupnout? a hlidat syna aby někoho neplacl? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.9.12 10:26

@mamo Určitě si nic nevyčítej, není synek živější? A kdyby tedy nějaký nově nastoupený 4-letý chlapeček začal toho mého bít, tak bych to tedy rozhodně neřešila. Chodí do školky chvíli, neví chudák, jak se má zapojit, dává to najevo takhle, a jestli máš synka živějšího, tak tohle k tomu patří…on prostě neumí jít a říct-chci si s vámi hrát, tak jde a strká do dětí, přesně jako ten můj.
Domlouvám mu, dám mu i na zadek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.9.12 10:31

3 oblíbené věty mého syna: Já už budu hodnej, já už budu poslouchat, to se nedělá… :)
dej tomu čas, i když tě chápu. Syn začal chodit do školky a já byla akorát v šestinedělí. Co já se nabrečela… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
26.9.12 10:34

@ivodička děkuji moc.je živějši. Někdy přiliš hlučny asi od narozeni brašku, ale i tak je to nejlepši co jsem kdy stvořila. věřim tomu, že neni zlej.mrzi mě, že si to tet budou třeba nějake ty maminy řikat a myslet.no domluvim mu, ale prvni pujdu za pani učitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí