Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mauttina píše:
Dobrý den maminky,
já mám podobný problém a nevím si s tím už rady. Synovi jsou 4roky a od září začal chodit do školky. Moc se mu tam líbí a moc se do ní těší. Od malička je čiperné dítě a domluva nikdy nepomohla. Nedávno si začal pan učitel stěžovat, že bije děti. Domlouvala jsem synovi ale i tak to nepomohlo, sliboval, že nebude mlátit děti a že bude hodný. Na třídní schůzce ho paní ředitelka chválila, že je na vše šikovný ale že je vidět, že neni zvyklý na děti, ať to zatím neřešíme, že si s ním poradí. Dnes jsem ale přišla do školky a pan učitel si opět stěžoval, že prý brutálně mlátí děti a rozbijí hračky, že prý mu domlouvá ale syn že ho vůbec nevnímá…a čekal co mu na to povím. No, byla jsem v šoku a šla domů s brekem. Říkala jsem p. učitelovi, že je syn hyper a že uvažujeme o návštěvě k psychologovi, ale to jsem pořád brala jako tu poslední pomoc. Připadám si, jak kdybych měla doma s prominutím rozmazleného zmetka, dle toho, jak se mnou učitel mluvil…
No jo tohle je přístup učitelů no. Nic si z toho nedělej. Ale jako řešit bys to měla. Ono to může mít jednoduché řešení, ale musíš ho najít no. Zkus rozhodně nějakého psychologa. Od toho jsou, aby pomohli. Určitě to malému neublíží. A bude to určitě dobré. Tak držím palce ![]()
Ahoj tak ja už mam vyřešeno byla jsem u psychologa a nelituji. Nakonec jsem zjistila, že jsem ho potřebovala ja. Trochu jsem si poplakala vykecala.No začla jsem to vic sledovat.Na tu hodinu u psychologa co jsem stravila ze synem nikdy nezapomenu. Nikdy jsem nebyla pišna na syna a ted už jsem.Je tak šikovnej a prostě asi pul hodiny jsem si utirala slzy od toho chechtani. Daval mu ruzne ukoly a muj syn je bravurně zvladal. A NAVIC DOKAZAL ASI HODINU SEDĚT .Jo bije děti, ale pry nevi jak se ma zapojiT. Nemam se bat brzy to přejde. Učitelky se take chovaji jinak .Jsem prej dobra, že to tak rychle řešim. No domlouvat a domlouvat.Take mame umluvu nebij děti a nebudu tě bit ani ja.
![]()
@mamo No paráda, tak to ti moc přeju, že se to tak dobře vyřešilo. Hodně holkám to třeba pomůže k tomu, aby taky zašli za psychologem. ![]()
Možna by take pomohlo jen tak si na pul hodky sednout do školky. Jen pozorovat co ten prcek děla. Měla jsem tu možnost. No andilek to zrovna neni, ale asi bych tam našla horši. Ten učitel asi neni normalni když řika, že bije děti brutalně ne? Nechapu ty jejich slova vi vubec co to znamena. Kdyby brutalně mlatil děti tak pochybuji, že ho tam nechaji ne?? ![]()
Ahojky, tomu učiteli je kolem 28let… je mladoučkej. Včera večer jsem si s prckem povídala a ten mi tvrdil, že ho děti také bijí a nadávají mu. Tak jim to prý vrátí. Je zajímavé, že na třídní schůzce, která byla před 14dni, jsme mluvily s paní ředitelkou, která prcka chválila, až jsem byla sama překvapená ale samozřejmě, že je to éro a chvilku neposedí. Také nám trvdila, ať si neděláme starosti, že oni to zvládnou. Ovšem, když má službu pan učitel, tak je samý problém. Učitel místo toho, aby v tu dannou chvíli řešil problém tak prcka dá na hanbu. Včera na té hanbě stál celé dopoledne. A jako perlička, Tomášek mi celou noc proplakal a chodil po pokoji. Takže mám pocit, že se tam včera muselo něco dít. Dnes jsem nechala prcka doma. Nejvíce mě mrzí, že ten kluk se do té školky těší a díky ní začal malovat a zpívat si, dříve nám nechtěl říct ani básničku a přitom ji uměl. Když jsme s prckem doma nebo venku mezi dětmi, musíme ho více napomínat ale že by BRUTÁLNĚ mlátil děti? Jsou občas ty štouchance ale nic podobného, co říká učitel jsem ještě nezažila..
Mauttina Tak zkus opravdu jít do školky a být tam celý den s malým, abys to viděla na vlastní oči. Učitel určitě přehání. A teda nechat stát dítě na hanbě celé dopoledne to je hrůza!!! To bych si teda stěžovala na toho učitele. To se snad dá vyřešit jinak ne??? Chudák malej, jetě bude mít trauma!
Bože stat na hanbě? To ještě existuje??Asi bych mu o tom řekla, že malej nespal a budil se. A take, že mu doma domlouvaš. Ja nevim co si oni jako řikaji, že třeba děti navadime k tomu aby druhe mlatili??Ja se za to co syn děla samo, že stydim, ale co vic ještě mužu dělat??Chce to čas musi vic sledovat a hlidat. Naš malej nikdy nebyl v kolektivu děti. A nejsem blba a samo, že jsem si všimla kdo ma vždy na hrani ten nej bagr atd. Zakazala jsem mu kroužky ktere jsou jednou tydně a řekla jsem mu, že až mi pani učitelka řekne, že už nebije děti tak ho tam přihlasim. Vic mě nenapada. ![]()
Já se taky nestačím divit. Zítra tam jdeme a mě je špatně už teď. A to ho vyzvedávám po obědě. Kdyby tam byl na celý den, tak se z toho pan učitel asi poprdí. My jsme přistěhovalci, takže malej taky nemá moc kamarádu ve stejným věku ani sourozence, takže jsem měla před nástupem do školky obavy, jak to zvládne ale tohle jsem opravdu nečekala. Pořád domlouvám, dokonce jsem zkoušela, že když nebude mlátit děti, tak dostane odměnu… to nejde… ale když se pak od něj dozvím, že ho taky děti bijí a že jim to vrací, nebo když se mu někdo posmívá, tak ho taky praští… To už mi učitel nepoví… No, uvidíme zítra. Promluvíme si s učitelem. Držte nám palce
A s tou hanbou, taky se mi to nelíbí, aby tam stál pořád, to neni řešení. Ale mám strach, aby ho nechtěli nakonec ještě vyloučit.
Mauttina : Tak držím palce. Myslím, že ho snad nemůžou vyloučit, když už je jednou přijatej ne? Hned napiš co říkal dneska učitel.
Achoj, no tak my pořád marodíme, takže nikam jsme nešly. Rýma a kašel, sice bez teplot ale nerada bych dostala sprďana, že posílám nemocné dítě do školky. Zrovna hledám nějakého psychologa v Karlových varech, zkusíme tam jít. Třeba nám poradí.
Jen poradim .Ja jsem šla napřed za dětskou lekařkou a řekla ji co se děje. Napsala mi doporučeni .Nic jsem neplatila.
@mamo ahoj můžu se tě zeptat jak to u Vás dopadlo s tím bitím ve školce? Mám opačný problém a nevím jak ho co nejlépe vyřeštit. Dcera si stěžuje skoro od začátku roku, že jí bouchá jeden chlapeček. Řekli jsme to pani učitelce a asi dva týdny byl relativní klid. Včera mi přišla domů s docela velkou modřinou na koleni, že jí bouch houpačkou a šrámem na zádech (ne teda nic hroznýho) na zádech, že jí škrábnul kolejema. Pořád jí říkám ať si ho nevšímá, ale ona tvrdí, že si jí najde i tak. Co myslíš, že je teď nejlepší další postup? Říct to znovu učitelce, poprosit maminku, aby mu domluvila, nebo domluvit klukovi? Nebo to ještě nechat? Dík za případnou odpověď ![]()
@Liz no tak u nas v pohodě. Synneni špatny jen si prostě řešil problém sám. Když mu někdo něco vzal nebo ho škadlil a otravoval. Vyřešil to tím, že někoho bouchl.Tak ,že jsem mu domlouvala a domlouvala Zakazovala a docela i někdy vyhrožovala. Hlavně jsem zašla za učitelkou a řekla ji, že syn ma nakázané žalovat
Prostě jsem mu řekla, že když ho někdo bude štvát tak pujde za paní učitelkou a ta to vyřeší!! Ne on! Protože děti se nebouchají. Doma jsem si ho vic hlídala a když třeba placla brachu ikdyž si to třeba zasloužil. Dostal on. Řekla jsem mu, že měl přijít a říct my to. No nebylo my do smíchu
Je to děs když zničeho nic příde někdo k vám a řekne, že Vaš syn něco takového děla. Jen od jiné paní učitelky vím to, že jsou děti které se mají hlídat a děti které ne. Muj syn se hlídat musel a nebyl v jeho třídě sám. Tak se my stalo to, že moje kamarádka chytla mého syna na hřišti něco mu řekla a on z brekem letěl ke mě. Nechtěl nic říct. Pak, že se ji bal, že mu da facku. Než jsem se otočila tak kamarádka byla pryč. Nic neřekla a odešla. Byla jsem fakt naštvana. Sve děti si biju sama a nechapu proč když jsem byla asi 10m od ní nic neřekla mě. Nakonec jsem se to dozvěděla od me sestry. Aleš pry jeji dceru bouchl. Asi měsíc semnou nepromluvila a ja pořád čekala kdy příde a něco řekne. Tehdy muj syn měl opravenou čtyřkolku asi po měsíci a ona mu jí pořad zapínala a vypínala no a tak dostala.
Potom na oslavě asi po půlroce. Běžela vedle něho ze srazu a spadla a letěla k mamince a říka To Aleško mě zhodil
Asi 10 lidí to vidělo.
Naštěstí i maminka a asi do 2 dnu zase usměv a zdravení. Není špatny ten muj syn opravdu. Jen občas na hlídaní. Tobě radím. Moc prosím za tu maminku která třeba vůbec nic neví(netuší) Prosím zajdi za učitelkou a řekni jí, že dcera ma zase šrám a ty chceš vědět od čeho, od koho. Pokud vim ony si musí takove věci zapisovat??Třeba ji řekni co ti říka ona, že kdo ji to děla at si to víc pohlídaji. Je to přece jejich práce.
Držím pěstičky.
@mamo Díky moc za odpověď. Jen že já vím stopro od koho, už jsme to s učitelkou jednou řešily. Řekla nám, že chlapeček je takový ke všem dětem. Že se to snaží řešit. Nechce se mi jim to řikat znovu, ale na druhou stranu mi vadí, že dcera chodí domů s modřinama. Tak nevím jak to nejlíp řešit. Asi to ještě nechám a půjdu znova za učitelkou až přinese další modřinu.